Caligula Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Valjda MUP nije hteo da leti zato sto su bili jos pijaniji, maglu su izmislili u DS
gospa buba Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 (edited) reshila sam da ne verujem. u tom smislu se i odjavljujem iz priche. sad sam vec dosta besna <_< Edited April 3, 2015 by gospa buba
Dr Arslanagić Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Ово је врхунска пиздарија, не зна се који је од два сценарија гори.
Takeshi Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 pa valjda postoji procedura i za takve slucajeve, ko ga je pustio da leti. nisu ostali na letu tek tako pristali da ih vozi pripit pilot.
reg Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Treba li iole verovati ovome? Vojska utvrdila istinu Ekipa Novosti | 16. decembar 2004. 18:59 | Komentara: 0 Vojni istražni sudija kapetan Vuk Tufegdžić, za "Novosti", o tragediji u Topčideru - Vojnik Dragan Jakovljević je uoči tragedije bio u psihičkoj krizi, nije komunicirao sa drugima, gledao je u jednu tačku, nije mogao da sklopi svoj mobilni telefon. Državna komisija radila na zadatu temu. Sumnjivo svedočenje vodnika Marka Kovačevića. Ministar odbrane SCG :Niko nije skrivao činjenice.
svashtabezneshto Posted April 3, 2015 Author Posted April 3, 2015 (edited) Danas daje malo ohrabrenja, smeta mi što su tražili i mišljenje Šutanovca, ali šta je tu je: http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/krive_pilota_za_pad_vojnog_helikoptera.55.html?news_id=299800 Istog mišljenja je i profesor Fakulteta bezbednosti Darko Trifunović.- Ovo je poraz pravosuđa. Kao glavnog krivca za pad helikoptera označiti nekog koga su prethodno hvalili kao najiskusnijeg pilota u Srbiji je skandal. Ovde se umešala visoka politika i tužilaštvo je u radu bilo politički motivisano - kaže Trifunović. On dodaje da je u ovom slučaju reč o lošoj bezbednosnoj proceni, odnosno o komandnoj odgovornosti. - Neko je pilotu rekao da poleti i odredio mu maršutu leta. Ostaje nejasno zašto je doneta odluka da helikopter leti u onakvim vremenskim uslovima, da li je imao adekvatnu opremu, i zašto je morao da sleti baš u Beogradu. Da je imao adekvatnu opremu, pilot ne bi morao ni da vidi pistu - ističe Trifunović. Radić: Očekivano zataškavanje Vojni analitičar Aleksandar Radić izveštaj tužilaštva ocenjuje kao "očekivani nastavak zataškavanja". - Tužilaštvo je izdalo šturo saopštenje kako bi se zadovoljilo javno mnjenje. Uvek je očekivano da je posada kriva, ako ne želite da idete u dublju istragu. Niko nije nevin u lancu odlučivanja, ali Vladi očigledno ne odgovara da se ovo pitanje dalje otvara - kaže Radić za Danas. Edited April 3, 2015 by svashtabezneshto
Аврам Гојић Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 (edited) da li je smenjen komandant eskadrile i da li je Gašić podneo ostavku? u bilo kojoj zemlji sa minimumom odgovornosti ovo bi bio apsolutno neophodan scenario. Edited April 3, 2015 by Грешни Василије
Malvo Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 rekoh, možda i napisah ovde, kad su krenule teorije o padu: ironija dostojna kloake bila bi da ih ljudi masovno oteraju u majčinu, a da zapravo u ovom konkretnom slučaju nisu ništa (mnogo) zajebali. ovo je toliko way too much da probaju da isfabrikuju, pre će biti da je stvarno došao vuk, ali da im niko ne veruje.
svashtabezneshto Posted April 3, 2015 Author Posted April 3, 2015 Iz nekog razloga imam osećaj da će ovo biti prelomni trenutak. Ne znam na koju stranu će sve da ode, ali očekujem da ne može ovako sve da se završi.
Аврам Гојић Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Iz nekog razloga imam osećaj da će ovo biti prelomni trenutak. Ne znam na koju stranu će sve da ode, ali očekujem da ne može ovako sve da se završi. Stoka je objasnio. Pilot je kriv i kraj priče.
Muwan Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Svašta sam očekivao u tom izvešaju ali ovo... Nisam siguran da je za zataškavanje bilo potrebno fabrikovati nalaz sa patologije, mogli su jednostavno da indirektno okrive pilote da su napravili grešku u SMU i to je to, pojela bi maca u svakom slučaju. Ovo je... pa ne znam ni sam... ... ovo je previše. Eto.
Dagmar Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Ma da, lažu i skrivaju i dalje od toga ne treba ni tražiti.
Аврам Гојић Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Svašta sam očekivao u tom izvešaju ali ovo... Nisam siguran da je za zataškavanje bilo potrebno fabrikovati nalaz sa patologije, mogli su jednostavno da indirektno okrive pilote da su napravili grešku u SMU i to je to, pojela bi maca u svakom slučaju. Ovo je... pa ne znam ni sam... ... ovo je previše. Eto. Beowle navodno će večeras ceo izveštaj biti dostupan na sajtu min. odbrane. Verujem da ćeš to pomno iščitati.
Аврам Гојић Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Scenario 1: poslali su pijanog pilota u maglu da bi Lončar mogao da se slika sa bebom, i u procesu ubili bebu. Scenario 2: falsifikovali su rezultate obdukcije da bi okrivili vrsnog pilota za svoju grešku, zauvek ga osramotivši. što se mene tiče, svejedno je šta je istina od ova dva.
reg Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Ma da, lažu i skrivaju i dalje od toga ne treba ni tražiti. Treba traziti, pa i roditelji svih vojnika koji su stradali u razlicitim incidentima u poslednjih 10ak godina su to radili.
Recommended Posts