bigvlada Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Tema za stare i nove Leylande, Bedforde, MAN-ove, Mercedese, Ikarbuse i ostale višetočkaste masovne transportere. U mračna vremena za dobar deo planete SAD su još uvek mogle da se bave lucidnijim stvarima poput novih autobusa koji kao da su izašli iz neke od igara Fallout serijala ili SF filmova iz pedesetih godina. Za razliku od ogromne većine projekata koji mogu da se podvedu pod futurizam, ove mašine su zaista napravljene. General Motors Futureliner, 1941. godina. GM Futureliner, 1950.godina. General Motors Motorama Stari GM autobusi koje je koristila Greyhound lines za međugradske rute. Sa "avionskim" sedištima. :) Nov sistem autoputeva i ponuda 99 dolara za 99 dana za neograničenu kilometražu je učinila autobuska putovanja u SAD popularnim među mlađom populacijom na sličan način kako su danas u Evropi popularne Eurorail karte za putovanja vozom.
nesha taxista Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 (edited) Ajd' kad si već pomenuo Leyland, da vidimo šta je to išlo beogradskim ulicama od prve polovine šezdesetih do polovine sedamdesetih: 150 ''konja'' je imalo ovo čudo, bio je izuzetno bučan, vibracije takođe primetne, uzbrdo je išao slabo i hropčući ... mislim, vozio sam se u tome pa znam. Edited February 5, 2015 by nesha taxista Dodao sam tekst
bigvlada Posted February 6, 2015 Author Posted February 6, 2015 Super je što je u tako dobrom stanju. :) Autobus na kanadski način, MTC-800. Koncept Isuzu korporacije iz 2006. godine. Honda Human-Powered Bus Concept. Zahteva 10 ljudi u dobroj fizičkoj kondiciji. Interesantno je da je Skania testirala sličan koncept u francuskom gradu Anžeu. GMC PAD, koji se više uklapa u koncept mobilne kuće nego klasičnog autobusa.
nesha taxista Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 (edited) Evo jedne sovjetske kreacije stare skoro 50 godina: Ovo je dakle sasvim uredno saobraćalo u priličnom broju. Zanimljivo da je imao benzinski motor. Interesantno je i da su sovjetski inženjeri tog doba (1967) očigledno itekako vodili računa o aerodinamici, što je na Zapadu zaživelo tek kasnije. Edited March 13, 2015 by nesha taxista
Korki Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 Трола Белкомунаш 43303А, са генератором за аутононам рад ан тестирању улицама Москве http://www.youtube.com/watch?v=JHIYcmRtZ4I
namenski Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 Znao sam da ce Rusi kad tad da naprave najbolji autobus na svetu, to se naprosto moralo da dogodi! Samo Rus moze da napravi trolebus bez trola ;)
Korki Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 (edited) Белпкомунаш није руска фирма. Руси праве аутобусе сличне оним са запада, попут ЛиАЗ-а Белкомунаш сам ставио због занимљивог дизајна. ЛиАЗ никада не бих ставио јер на њему нема ништа занимљиво. Edited August 16, 2016 by Korki
Recommended Posts