3opge Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 (edited) Best Picture“Birdman”“Boyhood”“Selma”“The Theory of Everything”“The Imitation Game”“The Grand Budapest Hotel”“American Sniper”“Whiplash” Actress in a Leading RoleJulianne Moore, “Still Alice”Felicity Jones, “The Theory of Everything”Rosamund Pike, “Gone Girl”Reese Witherspoon, “Wild”Marion Cotillard, “Two Days One Night” Actor in a Leading RoleMichael Keaton, “Birdman”Eddie Redmayne, “The Theory of Everything”Benedict Cumberbatch, “The Imitation Game”Steve Carell, “Foxcatcher”Bradley Cooper, “American Sniper” DirectingAlejandro Gonzalez Inarritu, “Birdman”Richard Linklater, “Boyhood”Wes Anderson, “The Grand Budapest Hotel”Morten Tyldum, “The Imitation Game”Bennett Miller, “Foxcatcher” Actress in a Supporting RolePatricia Arquette, “Boyhood”Emma Stone, “Birdman”Keira Knightley, “The Imitation Game”Meryl Streep, “Into the Woods”Laura Dern, “Wild” Actor in a Supporting RoleJ.K. Simmons, “Whiplash”Edward Norton, “Birdman”Ethan Hawke, “Boyhood”Mark Ruffalo, “Foxcatcher”Robert Duvall, “The Judge” Foreign Language Film“Ida”“Leviathan”“Tangerines”“Wild Tales”“Timbuktu” Writing – Adapted ScreenplayGraham Moore, “The Imitation Game”Damien Chazelle, “Whiplash”Anthony McCarten, “The Theory of Everything”Jason Hall, “American Sniper”Paul Thomas Anderson, “Inherent Vice” Writing – Original ScreenplayRichard Linklater, “Boyhood”Alejandro González Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris and Armando Bo, “Birdman”Wes Anderson and Hugo Guinness, “The Grand Budapest Hotel”Dan Gilroy, “Nightcrawler”E. Max Frye and Dan Futterman, “Foxcatcher” CinematographyEmmanuel Lubezki, “Birdman”Roger Deakins, “Unbroken”Robert D. Yeoman, “The Grand Budapest Hotel”Dick Pope, “Mr. Turner”Lukasz Zal and Ryszard Lynzewski, “Ida” Music – Original ScoreHans Zimmer, “Interstellar”Alexandre Desplat, “The Imitation Game”Johann Johannsson, “The Theory of Everything”Alexandre Desplat, “The Grand Budapest Hotel”Gary Yershon, “Mr Turner” Edited January 15, 2015 by 3opge
clever bastard Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Sramota je da Gylenhaal nije nominovan.
*edited by mod Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Lego everything is awesome Za oskara za pesmu i Mandarine za strani film su mi na prvu loptu prijatna iznenadjenja. nego sta je ovaj american sniper? zvuči kao neuspeli dudikoff iz 90ih
Ravanelli Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 nema sada tu ne znam kakvih filmova (ograda da nisam gledao sve, pre svega birdman), ali ima interestantnih stvari prvo ne mogu da verujem da je wes anderson nominovan u toliko kategorija. drugo, oskar režiseru će biti jako interesantan. inaritu - linklater - anderson. nego sta je ovaj american sniper? zvuči kao neuspeli dudikoff iz 90ih eastwood. stoji mi na hardu, ali nikako da ga pustim.
Ajant23 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Smeće od nominacija. Već sada, najgora godina još od Titanica...
mustang Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Ja sam mislila prosla je bila losa, ali su uspeli sebe da prevazidju....sramota, serem im se u lobiranje. Ali udarice ih po dzepu jer ce biti najmanje gledano ...makar mesec spustili na zemlju....what goes around, comes around.
3opge Posted January 15, 2015 Author Posted January 15, 2015 meni je jedina zelja da Zvjagincev uzme za najbolji strani
Ajant23 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Ma, što im ne bi bilo gledano. Bulumente širom Evrope i sveta masovno kupuju televizore, čitaju uputstva gde ide utičnica, rezervišu alternativne kafiće sa pivom bez alkohola i vege varijantom pečenog vola, pa da gledaju kako se Linklater smeje u lice Hollywoodu sa bedema lično...
kralj Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 meni je jedina zelja da Zvjagincev uzme za najbolji strani I hoće. Naročito što Ceylan nije ni nominovan.
mustang Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 I to sto kazes... ---- Leviatian nisam jos gledala i jedina mi k srcu patricia za oskara. --- I sta znaci ovi da 80% nominovanih usa filmova je pocelo da se prikazuje u poslednjoj cetvrtini godine a neki jos nisu u bioskopima? Sta je sa ostatkom godine? Znaci u igri su samo poslednji filmovi....uzas, uzas od nepravde. serem im se u ton film :) Izvinite na nepristojnost ali ovakvo stanje vredja inteligenciju ljubitelja filmova
malkin Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 meni je jedina zelja da Zvjagincev uzme za najbolji strani to + Poitras za Citizen Four. jel ovo Zvjagincevu prva nominacija?
ToniAdams Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 jest. inace hvala nebesima, konacno se pojavio na torentima.
3opge Posted January 15, 2015 Author Posted January 15, 2015 bice veliko klanje medu zenama mada bi ja ladno dao Pajkovoj. nije mala stvar izvuci nesto iz onako jadnog scenarija.
kobni zelaya Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Zanimljivo je da su praktično svi kandidati za strani film - filmovi koji se bave trenutnim, ili vrlo skorašnjim političkim događajima, dok kod američkih filmova jedino Selma ima veze s politikom i to događajima od pre pedeset godina. Ah da - Rosamund Pike
Recommended Posts