April Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 sta je tacno "sirenje mrznje"? kako ces ga definisati, i gde tacno prestaje obicna glupost, provokacija ili neukusan vic, a pocinje sirenje mrznje? Ovo jeste važno. Drugim rečima: da li je karikatura Proroka širenje mržnje?
Singer Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Gad će Gandalf biti proglašen za :fashisto: i sramno biti išutiran odavde? Ajde, još samo malo treba...
wall Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Ovo jeste važno. Drugim rečima: da li je karikatura Proroka širenje mržnje? I po čijim merilima.
ToniAdams Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Ovo jeste važno. Drugim rečima: da li je karikatura Proroka širenje mržnje? po francuskim zakonima ocigledno nije. i po mom misljenju nije, ali jebiga, ja uglavnom slabo postujem i cenim te zvanicne religije. jako je to pipavo, i sam nisam siguran da li je nesto tako smelo biti objavljivano, narocito posle protesta u danskoj. iskljucivo iz racionalnih razloga.
Gandalf Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Ovo jeste važno. Drugim rečima: da li je karikatura Proroka širenje mržnje? za mnoge muslimane, neke od karikatura su sirenje mrznje. da zabranimo?
radisa Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 sta je tacno "sirenje mrznje"? kako ces ga definisati, i gde tacno prestaje obicna glupost, provokacija ili neukusan vic, a pocinje sirenje mrznje? Negiranje zločina, podstrekivanje na zločine...
ToniAdams Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 (edited) gandalfe, sad me malo bacas u rebus. ti si protiv karikatura proroka, a za sprdnju sa holokaustom? sori ako gresim glede prvog dela, cisto mi je to utisak. Edited January 9, 2015 by ToniAdams
nera Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 za mnoge muslimane, neke od karikatura su sirenje mrznje. da zabranimo? za mnoge Belibere ismevanje Dzastin Bibera je nedopustivo vredjanje njihovog idola, da zabranimo?
Muwan Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 sta je tacno "sirenje mrznje"? kako ces ga definisati, i gde tacno prestaje obicna glupost, provokacija ili neukusan vic, a pocinje sirenje mrznje? To sud utvrđuje (po službenoj dužnosti ili privatnoj tužbi).
Gandalf Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 i po mom misljenju nije, ali jebiga, ja uglavnom slabo postujem i cenim tezvanicne religije. kljucna stavka. e sad, odakle tebi ne-teisti pravo da odredjujes sta jeste i sta nije sirenje mrznje za verujuce?
April Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 za mnoge muslimane, neke od karikatura su sirenje mrznje. da zabranimo? I za mnoge zilote postoje slična ponašanja. Ali oni ne mogu da nameću svoja ograničenja celom društvu.
Lord Protector Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 I za mnoge zilote postoje slična ponašanja. Ali oni ne mogu da nameću svoja ograničenja celom društvu. A što bi ateisti nametali svoje mišljenje?
Leia Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 ja sam protiv takvih zakona, upravo zato sto je svako takvo ogranicenje vrlo lako zloupotrebiti i na kraju predstavlja ogranicenje slobode govora. stav o Holokaustu je misljenje. slozio bih se da je negiranje Holokausta blize nemisljenju, ali je i dalje stav. ma i ustav da ukinemo jebemliga, samo nam ogranicava slobode! blize nemisljenju :D sta li onda za tebe predstavlja nemisljenje samo? moze to biti glupost u svom najizvornijem obliku, kao prosto eto covek izvukao deblji kraj kad je bog delio iq pa nume bolje. a moze biti i iracionalnost i slepilo za cinjenice koje mogu oci da ti izbiju al ne vredi, treba hteti videti.
Gandalf Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 ti si protiv karikatura proroka, a za sprdnju sa holokaustom? upravo suprotno, ja sam protiv svih tih ogranicenja. ja se i srcem i dusom zalazem za svoje pravo da "uvredim" koga god zelim. ako zelim. i Jevreje, i muslimane, i majke Srebrenice, i prezivele iz Ausvica...
namenski Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 jako je to pipavo, i sam nisam siguran da li je nesto tako smelo biti objavljivano, narocito posle protesta u danskoj. iskljucivo iz racionalnih razloga. +1 Umesto smelo biti objavljeno, mozda trebalo; upravo racionalnosti radi.
Recommended Posts