Tsai Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Drugarica iz Pariza mi je javila da je izgleda bacena bomba na jos jednu dzamiju u predgradju
duda Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 jesi sigurno razumela to na sta si odgovorila? e toni izvini, tek posle sam videla da sam kvotovala i tvoj post to je bilo slučajno, uopšte na tvoj post nisam odgovarala
ToniAdams Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Drugarica iz Pariza mi je javila da je izgleda bacena bomba na jos jednu dzamiju u predgradju pocinje, jebemu sve. nece ovo da izadje na dobro.
boshoku Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 @lrd pa na druga, mnogobrojna društva koja itekako uređuju ali ne po ugledu na svoja, već u skladu s tim šta su im trenutni ciljevi u tom regionu, a ne daju pišljiva boba za ljudska prava itsl u njima
wall Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Šta predlažeš? Da se odustane od sloboda i tekovina društva? Ovakva argumentacija me podseća na rasprave o gej paradi u Srbiji. Tipa, zašto provocirati, pa ako se toliko ljudi protivi, pa opet će da se ruši grad zbog pedera i sl. Dakle, pitanje je sada kako odbraniti slobodu govora i kako sprečiti da se ovakve stvari dešavaju, a ne da li odustati od slobode govora. Na osnovu ove tvoje reakcije sam zaključio da verovatno ne pričamo o istim stvarima. Zato, ako ti se i dalje diskutuje, naravno, mi pojasni na šta si mislio kad si napisao "za tuđa društva ih zabole", jer sam ja očigledno pogrešno shvatio. Naravno da ne.Pitam samo da li je pametno insistirati na Muhamedu kao liku u karikaturama. Toliko. Imam nedoumicu da li izbegavanje toga (i samo toga, jer imamo osnovu da je samo crtanje Muhameda uvreda) korisnije u borbi protiv narastajućeg islamskog fanatizma ili nije. A borba protiv islamskog fanatizma=odbrana sloboda uključujući slobodu govora. Dakle, isključivo strateško pitanje.
Meazza Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Naravno da ne. Pitam samo da li je pametno insistirati na Muhamedu kao liku u karikaturama. Toliko. Imam nedoumicu da li izbegavanje toga (i samo toga, jer imamo osnovu da je samo crtanje Muhameda uvreda) korisnije u borbi protiv narastajućeg islamskog fanatizma ili nije. A borba protiv islamskog fanatizma=odbrana sloboda uključujući slobodu govora. Dakle, isključivo strateško pitanje. Ovo. Nameravajuci da ismejes ekstremistu, uvredom zahvatis i umerene vernike i tako ih antagonizujes.
Tsai Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 http://www.rt.com/news/220819-attack-mosque-france-paris/
ToniAdams Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 umereni vernici ce svakako to prepoznati kao salu.
Muwan Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Bilo je onomad i u Holandiji veoma napeto u danima posle ubistva Tea Van Goga. Prvo nekoliko napada na džamije, pa onda nekoliko kontranapada na crkve i sinagoge, pa gomila fizičkih sukoba... Na kraju su se strasti smirile. OK, ovo sada će da bude na 20x skali ali nije baš izvesno da će da se pretvori u kompletan pandemonijum sa deportacijama i osnivanjima islamskih autonomnih oblasti u geto-predgrađima. Bilo bi od velike pomoći kada bi neke prominentne face u Francuskoj, ko god da su, pozvale na zajedništvo i solidarnost svih normalnih ljudi bez obzira na rasu i religiju.
Lrd Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 @lrd pa na druga, mnogobrojna društva koja itekako uređuju ali ne po ugledu na svoja, već u skladu s tim šta su im trenutni ciljevi u tom regionu, a ne daju pišljiva boba za ljudska prava itsl u njima Misliš da je to usko povezano? Da američki intervencionizam, neokolonijalizam i ostalo imaju direktne veze sa slobodom štampe u Francuskoj ili Danskoj? Da ako Amerika okupira Irak, onda Danska mora da odustane od slobode govora?
Meazza Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 umereni vernici ce svakako to prepoznati kao salu. Ne znam, ja sam za to da se nijedna religija ne ismeva. Ne moze to da izadje na dobro.
ToniAdams Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 ako sam dobro skapirao, oni su ismevali religiozne ekstremiste, koristeci muhameda, a ne religiju kao takvu.
morgana Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 a jel mozemo da ismijevamo politicke ideologije?
Recommended Posts