assück Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 za mene ta indiferentnost uopšte nije razumljiva nekada (kada smo bili svesniji) se u bg protestovalo protiv rata u vijetnamu sada nam se živo hebe, nikom ne pada na pamet da protestuje što su stradali neki nigerijci, pa čak ako su i deca nismo samo mi takvi globalno vlada nedostatak empatije mislim da smo zbog toga u velikom problemu, a tek ćemo da budemo mislim da previse ocekujes od ovog naroda. mi ne znamo da protestujemo ni zbog onoga sto se nama ovde desava.
wall Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 +1000000 ali to je valjda prokletstvo tog modernog drustva u kom zivimo. Nema tu prokletstva. Sami smo napravili takav sistem. Ako nema koristi koja se može izraziti u novčanicama, nema ni interesa.Ne mislim pojedinačno na ljude, nego na društo, države ili šta već.
ToniAdams Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 (edited) a u kom periodu u istoriji se imalo više empatije? pa verovatno tad kad se prosjedovalo protiv rata u vijetnamu, kao i u periodu od 7. do 11. veka. ili mislis da nije? predoziranost informacijama cini svoje. ljudi filtriraju po nekom univerzalnom algoritmu i odvajaju bitno od nebitnog. Edited January 17, 2015 by ToniAdams
MancMellow Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 (edited) +1000000 ali to je valjda prokletstvo tog modernog drustva u kom zivimo. :D Edited January 17, 2015 by MancMellow
Ryan Franco Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 pa verovatno tad kad se prosjedovalo protiv rata u vijetnamu, kao i u periodu od 7. do 11. veka. ili mislis da nije? predoziranost informacijama cini svoje. ljudi filtriraju po nekom univerzalnom algoritmu i odvajaju bitno od nebitnog. ne znam. pitam. nisam siguran doduše da je srednjevekovni čovek bio empatičniji nego današnji.
duda Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 ne znam zašto je to smešno jel' hoćete da kažete da je danas etički globalni profil jednak onom iz 60-ih, kada se išlo na vudstok a ne kao danas, na kojekakve cecetm i biberetm
Ryan Franco Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 ja jesam. sto mislis da nije? Mislim da ni ne mozemo da tvrdimo da li jeste ili nije.
Ryan Franco Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 pa sto onda pitas za period istorije? Hocu da procitam tvoj ugao iz kog si izneo pocetnu tvrdnju.
Meazza Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Bice da je nesto i do saudijskih para koje zavrsavaju u skoro svakoj vecoj sunitskoj zajednici na planeti. Moj stav je da se ovaj sukob nece nikad zavrsiti bez konacnog raskida Sauda, para i vahabizma. Plus milijardu milijardi.
anomander rejk Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 I dokle će ići ovo?Šta su posledice?Niko neće da popusti, a krug mržnje sve gori i veći. http://www.blic.rs/Vesti/Svet/527269/SARLI-I-DALJE-POTRESA-SVET-Protesti-u-Nigeru-zbog-karikatura-proroka-Muhameda-spaljene-tri-crkve
morgana Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 za mene ta indiferentnost uopšte nije razumljiva nekada (kada smo bili svesniji) se u bg protestovalo protiv rata u vijetnamu a protiv rata u sjevernoj koreji? nije vijetnam dobar primjer, ti su protesti bili globalizovani na fonu americkih protesta. ali evo, imas relativno cesto proteste protiv nato intervencionizma. zajednicko im je da su okrenuti kontra zapadne politike, tako da su svi u nekom smislu autoreferencijalni
Recommended Posts