namenski Posted September 5, 2018 Author Posted September 5, 2018 49 minutes ago, Ras said: Pametno si iskoristio vreme Kojre bre vreme, pa rekonvalescentujem evo vec sesti mesec. Al da sam popizdeo - jesam: usere te zemlja koja se, kazu, posle Severne Koreje, racuna u najzatvorenije na svetu, prisilno i na 2 dana. BTW, resili su odliv mozgova : imaju obavezne izlazne vize. A popizdeo sam ponajvise zbog toga sto cini mi se da od kad znam za sebe sanjam da se tim delom sveta provezem. Onako bas natenane i sa kilometrazom koja cenim da bi tesko bila ispod 10,000... Tek, ko zna, jednog dana...
jms_uk Posted September 5, 2018 Posted September 5, 2018 6 hours ago, namenski said: Tek, ko zna, jednog dana... Meni ovaj Phenom 300 izmace za dlaku [jednom pilotu pozlilo pred let], te se morao zadovoljiti sa Nextant 400XTi... Ko zna, jednog dana, mozda bude prilike...
namenski Posted September 5, 2018 Author Posted September 5, 2018 Meni ne izmace, a ja i letenje avionom Mada, da ne gresim dusu, ove nove generacije su izveli da lete na vecim visinama, ovaj je isao i preko 40,000 dodaju na ugodjaju.
Tpojka Posted September 5, 2018 Posted September 5, 2018 2 hours ago, jms_uk said: Phenom 300 Dobar neki avion. Vidi ovo.
namenski Posted September 6, 2018 Author Posted September 6, 2018 8 hours ago, Tpojka said: Dobar neki avion. Vidi ovo. Izvini, al' ne razumem: u cemu je problem sa ovim avionom? Vidim da si, ako si, obelezio novu, poboljsanu verziju.
namenski Posted September 6, 2018 Author Posted September 6, 2018 2 hours ago, Tpojka said: Hint: top speed vs. cruise speed. Ja bre ne vidim nista aj da kazem nelogicno, ako je tako nesto u pitanju. Proizvodjac daje inormativno MMO (Maximum Operating Mach) 0.78 i High Speed Cruise 453 kts sto mu dodje negde oko 834 km/h... Mogu da pogledam i detaljnije, ali ne kapiram u cemu je stvar.
Tpojka Posted September 6, 2018 Posted September 6, 2018 Top speed > cruise speed. Ne i u ovoj gore pretrazi.
namenski Posted September 6, 2018 Author Posted September 6, 2018 Ja gledao #1, sajt proizvodjaca, ono obelezeno, ovo nigde nigde ne videh
Tpojka Posted September 6, 2018 Posted September 6, 2018 Ni ja do ove slike gore. Tj. Google search-a. Zato kažem - dobar. Neobičan al' dobar.
namenski Posted September 6, 2018 Author Posted September 6, 2018 2 minutes ago, Tpojka said: Ni ja do ove slike gore. Tj. Google search-a. Zato kažem - dobar. Neobičan al' dobar. A, sad sam ponovo pogledao: ti mislis na one podatke sa desne strane, Wikipedia? Ma to se neko zajebo, pogresio ili pokusavao da gomilu podataka o brzinama koje daje proizvodjac u M ili cvorovima preracuna u svima razumljive kilometre na sat. Polomi me covece
namenski Posted September 6, 2018 Author Posted September 6, 2018 (edited) On 5.9.2018. at 14:15, namenski said: Ovako, samo Taskent: nisu dzabe izmislili pojam Srce Zemlje, i ovako na brzinu skapiras da je ovde vise istorije nego u svim Toskanama, dolinama Loare i ostalim slicnim vukojebinama. Ukrali su nam ime za pare, zovu ih Som, Tamerlan im je zakon, Olivere ko se seti, seti, benzin ako sam dobro preracunao 27 dinara, gas 7 dinara, bolje cigarete 100 dinara... Doduse, grad je neke 1966. tresnuo izistinski dobar zemljotres tako da je poprilicno mlad sto se gradnje tice, obaska sto je imao pa vise nema fabriku aviona vecu od Boeing-a ... Tu je i nesto izgleda obavezne tajkunerije ili sta se vec gaji... Ali, s obzirom da kisa nije padala 5 meseci treba stvarno biti majstor za oko vode i biljaka... Edited September 6, 2018 by namenski
namenski Posted November 16, 2018 Author Posted November 16, 2018 Le diable bleu... Instrument ploca sa instrumentima koji su se na srpskom zvali Жежер Cuvena rucica menjaca... I gordinijevsko srce, 2 dupla Vebera, 1255 kubicnih centimetara, za malo pa 7,000 obrtaja, 88 konja...
Pontijak Posted November 16, 2018 Posted November 16, 2018 (edited) uh, lepotan od auta inace obicnu verziju ovog modela renoa tj. renault 8 sklapali su i bugari 60-ih godina u fabrici u plovdivu Edited November 16, 2018 by Pontijak
Recommended Posts