Jump to content
IGNORED

The Secret World


Verterdegete

Recommended Posts

header_early_access-612x337.jpg

 

 

 

 

 

Evo da i ja otvorim temu o do jaja MMO igri koja to zasluzuje, u nadi da jos nekog zainteresuje. Dakle, The Secret World (TSW). Autori igre su Funcom, norveski studio poznat po cuvenom The Longest Journey serijalu avanturistickih igara, kao i po Age of Conan MMOu. Na celu igre je (bio) Ragnar Tornquist, autor TLJa. Sama igra je smestena u moderno vreme, i tematska je mesavina TLJa, The World of Darknessa i Cthulhu Mythosa. Igrac se stavlja u ulogu pesadinca jedne od tri tajne organizacije koje pokusavaju da zaustave ktulueskno zlo koje preti da proguta Zemlju u novi mrak (The Dreamers, Molus Gods). Na tom putu ce naici i na brojne motive iz urbanih legendi, horor prica, antickih mitova, decjih bajki, okultizma, biblijskih mitova. U fazonu, juricete Lokija, pomagacete  Mojsiju, vaskrsavati Drakulu, sresti Lilit...

 

 

 

 

 

 

The Illuminati: Tajna organizacija sa sedistem u Njujorku. Nekada oportuni magovi koji nisu vodili racuna o posledicama u potrazi za okultnim znanjima, a sada surova, kapitalisticka olos koja kontrolise pola sveta, i dalje se bavi nedozvoljenom magijom i moralno upitnim naucnim eksperimentima.

 


 

 

 

 

The Templars: Rivali Iluminata. Ne treba ih poistovecivati sa onim viteskim redom, koji je bio samo mali ogranak ove organizacije. TSW Templari postoje jos iz vremena Vavilona, i nisu vezani za Hriscanstvo. Cilj im je konacna pobeda nad zlom, i zavodjenje novog poretka u svetu, zasnovanom na pravilima i disciplini. Klasicna, inkvizitorska frakcija. Spali celo selo da bi istrbio jednu vesticu. Sediste im je u Londonu.

 


 

 

 

 

 

The Dragon: Najstarija i najmisterioznija organizacija, poreklom sa Dalekog Istoka. TSW univerzum pociva na premisi da je moderno covecanstvo samo jedno u nizu civilizacija koje su zivele na Zemlji. Pre nas su bila jos tri Doba, a ovo nase Cetvrto je izgleda poslednje. The Dragon poticu jos iz Prvog doba. Temelj filozofije im je Chaos Theory, sto ja nemam pojma u principu sta je, a u praksi se svodi na manipulisanje efektom leptira. Sitnim intervencijama se usmeravaju krupni svetski dogadjaji. Srce The Dragona je monaski red, na cijem celu je Dete, koje tumaci volju Zmaja. Sami monasi su nemi, imaju zasivena usta, a Dete sa svetom komunicira  preko posrednika - The Voice of the Dragon. Sediste - Seul.

 


 

 

 

 

 

 

 

Sam MMO je mesavina RPGa i (akcione) avanture. Postoje tri tipa misija (questova): Akcione, koji su klasicno RPG krljanje, ali uvek sa nekim zanimljivim twistom, da ipak ne bude bajato; Sabotage missions, koje su zasnivaju na stealth gejmpleju uz pokoju logicku zavrzlamu; I Investigation missions, misije u kojima resavate zagonetke nalik onima iz point&click avantura. U ovim trecim igra zaista blista, i highlight su cele igre. Zagonetke su poprilicno teske i raznovrsne. Listacete Bibliju, desifrovati Cezarovu sifru, istrazivati lekove, resavacete ubistvo uz pomoc dokumenata - na rumunskom, matematicki zadaci, logicki zadaci, ma ludilo. 

Za igru je karakteristicno i to sto nema klase i nivoe. Mozete da koristite koje oruzje hocete, i u skladu s tim budete bilo koja uloga. Resavajuci misije dobijate AP poene kojim kupujete na stotine skillova, koje kommbinujete deck od sedam aktivnih i sedam pasivnih. Kasnije moze da se otkljuca i osmi slot, za aux oruzja.

 

 

 

 

 

To be continued...

Edited by Verterdegete
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...