Jump to content
IGNORED

Pitanje geografije i filmova

Ajant23

Recommended Posts

Posted (edited)

inače meni je novi sad u filmovima interesantan, u smislu koliko ga nema.

i stvarno ne znam da se ns negde posebno pojavljivao, kao ni ostali gradovi sfrj.

'Covek u srebrnoj jakni' sa M. Strljicem, cak ima i scena u staroj kafani 'Tašta', pa na Najlon pijaci...

edit - sad videh da je ovo u stvari mini serija...

Edited by vookela
Posted

Preko te serije je Novi Sad postao deo Drive ikonografije, ni manje ni više....

• 3 years later...
Posted

U okviru ciklusa Gradovi na filmu, Rim u Jugoslovenskoj Kinoteci od 21.9. 

Posted

Mu gradove volimo zbog režisera a nisu njihovi filmovi dobri zbog gradova. San Francisko nam je lep zbog Vrtoglavice, a u Oženih se ubicom sekirom, SF je Obrenovac. Pariz je lep u Ameliji Pulen, a kod Vudija Alena je - kao i Nevjork - dosadan. Ali prošle nedelje sam ba Palmi plys gledao Statement, koji se odigrava u Nici. E ta NIca svakom filmu daje šarma. Te terasice sa cvećem, stepenaste ulice, žive boje. I Buenos Aures isto radi ali drugim bojama.

Posted

nešto sam juče pročitala u izlogu servantesa. barselona u filmovima. ne sećam se da li je predevanje ili...

Posted

Kad smo ko geografije - danas sam po jubilarni milioniti put gledao Die Hard 2 i zapadne mi za uvo detalj koji do sada nisam primećivao - Franco Nero se dovozi iz centralnoameričke države po imenu Val Verde - i tu se setim da je Švarceneger u Commandosu isto krenuo da ruši vlast u Val Verdeu. 

Odem na Gugl a on mi kaže da je Val Verde omiljeno ime lika po imenu Steven E Souza, scenariste.

Inače ga je uzajmio od Kalifornijskog okruga. 

Posted

Meni je Viki, Kristina, Barselona bio super.

Doduše, Barselonu nisam ni video, najviše sam gledao Havijera Bardama. On je car.

Kao Tom Hardi sada

• 2 years later...
Posted

NYC

Blast of silence 1961