frn1782 Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Zabavno je. Intelektualna promisljanja o Deda Mrazu na oblaku. Islamska verzija. Pa jos svetla buducnost.
Ryan Franco Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Ja nigde nisam napisao da je svetla. Niti da je mračna. Samo sam pretpostavio koja će biti. :)
kurjak92 Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Pricati u 21.v o religiji buducnosti je onako bas bas intelektualno dostignuce. Deda Mraz i dalje yebe uzduz i popreko zvao se Alah Jahve ili kako vec. Zapravo jeste,kao student sociologije mogu ti reci da su davno davno pala u vodu ta pozitivisticka predvidjanja o smrti religije i rastu nauke i razuma(samo su ga tada sasolji na drugi vek) tako da razmisljanje o islamu,kada se uzmu u obzir svi faktori,kao o religiji 21 veka nije nimalo glupo predvidjanje Послато са GT-P7500 користећи Тапаток 2
frn1782 Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Nema to veze sa pozitivistickim stremljenjima.Ne moze religiju da diktira tehnoloski inferiorna civilizacija.
Ryan Franco Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Pogledaj procente rasta broja muslimanskih vernika u SAD. Ja ih iskreno ne znam ali imam predosećaj da se ne razlikuje puno od porasta globalno (ako se odbije faktor prirodnog priraštaja). Ako ništa drugo, daj da uporedimo nekako odnos konverzije iz nečega u islam i iz islama u nešto.
frn1782 Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Mnozenje tehnoloski inferiornih u sukobu sa tehnoloski superiornim je slabo oruzje. Tu ce usled inercije miroljubivosti Islama kad tad doci do o ruk opcije. Tomahavk>10oro dece
Ryan Franco Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Mislim da grešiš što Islam pomatraš isključivo kroz njegove militantne forme. Pre par su naveli primer šta motiviše konverziju u Indiji npr. Ne mora da bude nikakvih sukoba.
frn1782 Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 (edited) Aha kako da ne lol Islam ne poznaje sekularizam sto je odlika hriscanske civilizacije (ma kakva bila) Zato se ova tema i zove Islamska a ne Al Bagdadijeva,Talibanska ili kako vec drzava Sta cemo kad miroljubiv Islam naleti na uzasne ateiste ko ja koji ni mrtvi nece da chame po 5 puta na dan po dzamijama i jeze se na svo to zavijanje. O potencijalu za reformu i prihvatanje nekih civilizacijskih tekovina koje nisu srednji vek sam skeptican. Mozda za 600 g? Edited August 22, 2015 by frn1782
Ryan Franco Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Svakako sam imao na umu decenije, ako ne i vekove.
Ryan Franco Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 "ISIS is very afraid of the women fighters," Dicle told VICE News, while suggesting that their glory also provoked the Turkish state. "By specifically torturing and abusing the dead body of a woman fighter, the Turkish state is sending the message, 'Look, these women aren't really that powerful.'" He added that the abuse of Elturk may also be an attempt to provoke the PKK to greater violence. https://news.vice.com/article/kurds-fighting-the-islamic-state-enraged-at-turkey-over-brutal-killing-of-female-fighter?utm_source=vicenewsfb
Ryan Franco Posted August 24, 2015 Posted August 24, 2015 Dignut je u vazduh hram u Palmiri. Prethodno je javno ubijen 81ogodišnji arheolog koji je bio valjda upravnik kompleksa. Zato jer je išao na "nemuslimanske konferencije" ili tako nešto.
Ryan Franco Posted August 24, 2015 Posted August 24, 2015 (edited) Ne kapiram najbolje ovu mapu. Šta se dešava u i oko Tikrita trenutno? Po mapi je support zone ali zar ISIS nije okupirao Tikrit? Aha, oslobođen je. Stekao sam utisak da ta operacija još traje. Edited August 24, 2015 by McCabe
Marcus Wulffings Posted August 28, 2015 Posted August 28, 2015 (edited) https://www.youtube.com/watch?v=N3wvoSPZcOo pa ni ovi borci protiv ISIS-a nisu ništa bolji Edited August 28, 2015 by Marcus Wulffings
Recommended Posts