Dionysos Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 радуј се обама, и онда слика како су му набили нож у око
Аврам Гојић Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Je l' bilo? http://www.youtube.com/watch?v=6R4Bker1kqo Skinulo spot. Inace kasida je bila ocajno losa, vrlo sam nezadovoljan i pesmom i njenom interpretacijom.
Marcus Wulffings Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Nisu Balkanci uff dobro je, taman sam pomislio da će mi deželu bombardirati oooo crna goro dolazimo mi uskoro
Marcus Wulffings Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Skinulo spot. Inace kasida je bila ocajno losa, vrlo sam nezadovoljan i pesmom i njenom interpretacijom. za džabe kad link ne radi
Hella Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Skinulo spot. Inace kasida je bila ocajno losa, vrlo sam nezadovoljan i pesmom i njenom interpretacijom. aj daj neku da je baš extra pa da uporedimo
Аврам Гојић Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 (edited) aj daj neku da je baš extra pa da uporedimo Ova je moja omiljena. Daj da vidim Božju kuću https://www.youtube.com/watch?v=jMycStqTZig Edited July 15, 2015 by Грешни Василије
Hella Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 nije loše ali kad se zapati pravi islam prvo će im sažgat te talambase a onda otfikariti ruke kojima su širkovali
Lrd Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 za džabe kad link ne radi Ej Srbija bićeš deo islamija iako ti to ne prija, mi smo islamski hilafet. I raduj se Kroatija ukinuće ti se demokratija i slično, a širi se zastava IS po SFRJ i južno. Jako loše. Ova je moja omiljena. Daj da vidim Božju kuću https://www.youtube.com/watch?v=jMycStqTZig Ovo je fenomenalno, ali ovo su sufisti, ne?
Hella Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Jako loše. imam utisak da se ne raduješ nadolazećem multikulturalizmu
Аврам Гојић Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 (edited) Ovo je fenomenalno, ali ovo su sufisti, ne? Pa...ne, mada si pogodio nešto. Ovaj hor radi pod pokroviteljstvom hafiza Sulejmana Bugarija, harizmatika iz BiH i ubedljivo najpopularnijeg duhovnog učitelja bošnjačkih sunita. Ponekad mu pripisuju vezu sa sufizmom (što nije čudno imajući u vidu njegova predavanja u kojima ima puno reči o neposredno proživljenoj ljubavi prema Bogu) ali on je ipak na neki način deo mainstreama. Kaside kao što je ova nisu toliko neuobičajene u današnjoj Bosni i u Sandžaku. Sufi muzika izgleda drugačije, "zikr" ili ekstatični sufi obred svodi se na ponavljanje, kroz pesmu i obično uz bogatu muzičku pratnju, imena Alaha. Preporučujem svakome učešće u tome, to je obogaćujuće meditativno iskustvo :) Edited July 15, 2015 by Грешни Василије
Marcus Wulffings Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 pod pretpostavkom da se ovi ne šale, i da je srbija policijska država - eventualnim razornim terorističkim napadima isis ruši temelje same zemlje zasnovane na udbaštvu, zakazaće obaveštajni kapaciteti - kako bi to rekli vrli eksperti
Lrd Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Pa...ne, mada si pogodio nešto. Ovaj hor radi pod pokroviteljstvom hafiza Sulejmana Bugarija, harizmatika iz BiH i ubedljivo najpopularnijeg duhovnog učitelja bošnjačkih sunita. Ponekad mu pripisuju vezu sa sufizmom (što nije čudno imajući u vidu njegova predavanja u kojima ima puno reči o neposredno proživljenoj ljubavi prema Bogu) ali on je ipak na neki način deo mainstreama. Kaside kao što je ova nisu toliko neuobičajene u današnjoj Bosni i u Sandžaku. Sufi muzika izgleda drugačije, "zikr" ili ekstatični sufi obred svodi se na ponavljanje, kroz pesmu i obično uz bogatu muzičku pratnju, imena Alaha. Preporučujem svakome učešće u tome, to je obogaćujuće meditativno iskustvo :) Mislio sam da su sufisti zbog izgleda i muzike, podseća me sve to na derviše, mada nisam ekspert. Pozabaviću se sad malo ovim, deluje baš zanimljivo.
Аврам Гојић Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 (edited) Mislio sam da su sufisti zbog izgleda i muzike, podseća me sve to na derviše, mada nisam ekspert. Pozabaviću se sad malo ovim, deluje baš zanimljivo. I treba da te podseća, ovo što ovi konkretni pevači rade, i način na koji slave Alaha, ima velike srodnosti sa sufizmom, recimo da je to neki derivat neo-sufizma koji nije prerastao u ceremonijalnu praksu i bliži je glavnom toku religije. Uostalom, kopaj, zanimljivo je sve to. Edited July 15, 2015 by Грешни Василије
svashtabezneshto Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Ovo što sam pustila tera kukove da mešaju. Baš nabijeno erotikom (za nas koji ne razumemo tekst). Kako planiraju sa tim da se bore? Zamisljam hiljade ljudi (i žena) na nekom otvorenom prostoru kako zavodljivo, zatvorenih očiju, meša uz ovo.
Recommended Posts