Jump to content
IGNORED

Islamska drzava

iDemo

Recommended Posts

Posted

u tom smislu 1 poziv™:

Iran is 'taking over Iraq' and Obama must put boots on the ground against Isil, warns Saudi Arabia

Thousands flee Isil-held Tikrit ahead of Iraqi assault as Saudi foreign minister calls for US coalition presence 'on the ground' to prevent Iran overrunning country

[...]
"Tikrit is a prime example of what we are worried about," Prince Saud said. "Iran is taking over the country."
[...]
The current assault on Tikrit is being masterminded by two men – at least according to the publicity photographs pro-Baghdad sources have released. One is Hadi al-Ameri, the leader of the powerful Badr Organisation, a Shia militia close to Iran.
The other is Qassem Suleimani, leader of the Iranian Al-Quds force, the overseas operations arm of the Revolutionary Guard.
He is said to be coordinating the Tikrit assault from a village to its east. A speech he made at a rally in Iran last month caused alarm through the Gulf.
"We are witnessing the export of the Islamic revolution throughout the region," he said. "From Bahrain and Iraq to Syria, Yemen and North Africa."
[...]
"We see Iran involved in Syria and Lebanon and Yemen and Iraq, and God knows where," Prince Saud said. "This must stop if Iran is to be part of the resolution for the region and not part of the problem."
He urged the US-led coalition – of which Saudi Arabia is itself a member – to put "boots on the ground" against Isil.
"The kingdom stresses the need to provide the military means needed to face this challenge on the ground," he said.
Mr Kerry insisted that the nuclear deal was separate from the wider issue of Iranian expansion in the region, and that he was not seeking some broader "grand bargain" with Tehran.

[...]

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• iDemo

107

• Bane5

86

• Ryan Franco

85

• Muwan

67

Top Posters In This Topic

Posted

Ako je on stvarno blizu bilo kakve linije fronta, to znači da je taj front dobijen

+1

znam neke (solidno obrazovane i dobrostojece) irance za koje ne bih bio iznenadjen da iskreno veruju da je taj covek otporan na metke. 

Posted

kasem sulejmani, najveći vojskovođa 21. veka  :fantom:

Posted

Ovo su navodno fotke sa fronta:

B_WGXlYUYAADSwG.jpg

B_SKEPUWsAAEEPU.jpg

Ako je on stvarno blizu bilo kakve linije fronta, to znači da je taj front dobijen, odnosno da Tikrit pada, to jest oslobađa se.

Mada me živo zanimaju posledice pojavljivanja takve njuške javno u Iraku.

u jel ovo onaj iranski presidents man? :Hail:  Pa on se muva po Iraku dugo....samo što se po potrebi ignoriše, kuka na njega ili se hejluje saradnja iraka i irana.

Posted

+1

znam neke (solidno obrazovane i dobrostojece) irance za koje ne bih bio iznenadjen da iskreno veruju da je taj covek otporan na metke. 

Pa ko je bre taj, prvi put cujem?

Posted

ma ne znam ni ja puno. onako kako su ga ti ljudi opisali, ispada da ga tekstovi koje ti je prospero okacio omalovazavaju :)

elem, moj +1 je tu ne zbog moje upucenosti i uverenja u njegove sposobnosti (tipa, ako je on tamo front se probija 100%), vec zbog popularnosti. rizik zarobljavanja ili pogibije 1 kasima sulejmanija bi bio preveliki. 

Posted

ma ne znam ni ja puno. onako kako su ga ti ljudi opisali, ispada da ga tekstovi koje ti je prospero okacio omalovazavaju :)

elem, moj +1 je tu ne zbog moje upucenosti i uverenja u njegove sposobnosti (tipa, ako je on tamo front se probija 100%), vec zbog popularnosti. rizik zarobljavanja ili pogibije 1 kasima sulejmanija bi bio preveliki. 

Naravno, to je i moje razmišljanje. Prevelika je on faca da bi se rizikovala pogibija ili daleko bilo zarobljavanje sa njim, tako da je vojna prednost najverovatnije već obezbeđena.

Posted (edited)

Na koju foru 30000 koalicionih vojnika već skoro nedelju dana ne može da osvoji grad koji brani par stotina isisovaca?

Ili brojke koje stižu do nas nisu relevantne?

Edited by McCabe
Posted

Biće da je ovih malo više od par stotina a koaliciji se, pak, ne ide na 'ura!' u gradske borbe makar bile i veoma niskog intenziteta. Verovatno pokušavaju da nekako ubede/uvere one morone da napuste grad.

• Create New...