Jump to content
IGNORED

Islamska drzava

iDemo

Recommended Posts

Posted

pasja vremena su u medijima koji izdvajaju pojedine ekstremne slucajeve, a ne u realnosti. 

u realnosti, klinci iz UK putuju po citavoj Evropi zahvaljujuci low cost kartama. 

tebi je jako stalo da pronadjes odgovornost roditelja u tome sto su ih pustili da putuju same, kao da je to uopste bitno za pricu. valjda je pitanje: koji je to propust u odgoju doveo do toga da pozele da udju u harem.

bold 1 - jako je bitno kuda se putuje, o tome treba da se vodi računa

jedno je exit, a sasvim nešto drugo turska (diiiiz dejz)

bold 2 - naravno da ne isključujem tu odgovornost-propust, potpuno se slažem sa tobom u tome

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• iDemo

107

• Bane5

86

• Ryan Franco

85

• Muwan

67

Top Posters In This Topic

Posted

Znači to su onda neki skori konvertiti? Tj. ne postoji neka šiitska tradicija na Balkanu?

Mozda su ti vec odgovorili. Na Kosovu postoje stotinama godina, imaju svoje tekije, postoje 12 tarikata mada na Kosovu nisu svi predstavljeni!

Posted

daj bre ne zahebavajte

ovde o deci pričamo

ja sam mrtva ozbiljna

mogu da podnesem razne muškošovinističkosvinjske podvale na naštm račun, ali ovde nije o tome reč

žao mi je ako sam pogrešno shvaćena

ja sam samo poprilično iznenađena ovakvim liberalizmom kada se o deci radi

ali ok, možda sam zaglavljena negde u prošlosti

zato i pitam one koji upravo sada imaju decu ovog uzrasta

Nije zajebavanje, zvini što se trapavo našalih sa nečim što baš i nije za šalu.

U aprilu prošle godine su dvije bosanske djevojčice, iste dobi kao i ove britanske, iz Austrije otišle na izlet do Turske a onda se javile roditeljima iz Sirije. Njihovi roditelji u šoku i nevjerici. Do njihovog odlaska roditeljima je sve kod curicai djelovalo OK. a malo šta OK. ima u odlasku na predavanja u Porčin džemat u Beču ili druženju sa ekipom koja se tamo vaspitava.

Veći dio krivice je svakako na roditeljima, petnaestogidišnjaci su ipak djeca a minimum informisanosti o bečkoj školi™ ili njenim područnim odjelenjima je dovoljno da se vidi gdje njeni učenici mogu da završe.

Posted

Veći dio krivice je svakako na roditeljima, petnaestogidišnjaci su ipak djeca a minimum informisanosti o bečkoj školi™ ili njenim područnim odjelenjima je dovoljno da se vidi gdje njeni učenici mogu da završe.

to

nisu deca pečurke pa da ih samo pustiš da rastu

i uopšte nisam rigidna, ja sam odrasla relativno slobodno, tj. za moje vreme

sputavanje slobode je užasno, to može da izrodi veoma loše stvari, sve je to meni jasno

ipak, da ti dete sanja o odlasku u zemaljski pakao kao o odlasku u raj a da ti o tome pojma nemaš, to je naprosto nedopustivo

Posted

to

nisu deca pečurke pa da ih samo pustiš da rastu

i uopšte nisam rigidna, ja sam odrasla relativno slobodno, tj. za moje vreme

sputavanje slobode je užasno, to može da izrodi veoma loše stvari, sve je to meni jasno

ipak, da ti dete sanja o odlasku u zemaljski pakao kao o odlasku u raj a da ti o tome pojma nemaš, to je naprosto nedopustivo

ovo je već nešto drugo i sa tim se apsolutno slažem. 

Posted

mnogo je verovatnije da su rekle da idu u Antaliju ili tako negde?  sigurno nisu rekle da putuju u Gaziantep. kontam da prosecan citalac Daily Maila misli da su severni Krit, Krf, i deo turskog Mediterana  - britanski dominion.

Moguće je i to ali da ponovim: britanske službe su znale na šta se ove tri nesrećnice inače tripuju (bile su pod prismotrom i čak pod pretnjom podizanja nekakve optužnice), pustili su ih da napuste UK a Turcima su iskusno dojavili informaciju sa tri dana zakašnjenja.

Posted (edited)

Ma ok to, slažem se da je to moguće, ama roditelji su mogli da ih zaustave u svakom trenutku. Baš da ne primetiš da ti se dete sprema u džihad...tu ima izvesnih elemenata roditeljske nebrige.

Edited by Грешни Василије
Posted

Nije zajebavanje, zvini što se trapavo našalih sa nečim što baš i nije za šalu.

U aprilu prošle godine su dvije bosanske djevojčice, iste dobi kao i ove britanske, iz Austrije otišle na izlet do Turske a onda se javile roditeljima iz Sirije. Njihovi roditelji u šoku i nevjerici. Do njihovog odlaska roditeljima je sve kod curicai djelovalo OK. a malo šta OK. ima u odlasku na predavanja u Porčin džemat u Beču ili druženju sa ekipom koja se tamo vaspitava.

roditelji se sokirali kada su im se javile iz sirije pa su u soku zaboravili sate i sate u druzenju sa vehabijama

Posted

roditelji se sokirali kada su im se javile iz sirije pa su u soku zaboravili sate i sate u druzenju sa vehabijama

Možda i nisu znali čime im se djeca zanimaju i sa kakvom ekipom se druže, možda i jesu ali im je to druženje izgledalo super jer sa tim društvom sigurno neće otići u Nachtwerk da se napijaju i drogiraju na svirkama i zabavama. U svakom slučaju su omanuli kao roditelji.

Posted

Kolko je ovo jako... Vi ovde raspravljate dal se iz Engleske može tamo-vamo, a učenjaci kažu da je i Zenica predaleko.

Ima još jači komentar na b92:

Kod nas hoće decu od 12 godina u sedalicu u automobil da stave, a deca u Britaniji sa 14 lete avionom gde i kako hoće... ni jedno ni drugo nije normalno! 

Ove priče kako su iz čista mira otišle su najobičnija budalaština, a roditelji neka razmisle gde i kako su došle u kontakt sa džihadistima, krivica je njihova, jer gajim ozbiljne sumnje da su ih baš oni gurnuli u neki rezervat da slučajno ne bi došle u kontakt sa nekim nevernikom, e pa sad će imati na šta da budu ponosni, njihove mezimice udaće se za "prave" Muhamedove sledbenike!

(Kiza23. februar 2015 14:06)

# Link komentara

Posted

Možda i nisu znali čime im se djeca zanimaju i sa kakvom ekipom se druže, možda i jesu ali im je to druženje izgledalo super jer sa tim društvom sigurno neće otići u Nachtwerk da se napijaju i drogiraju na svirkama i zabavama. U svakom slučaju su omanuli kao roditelji.

Inače, djevojke su prije napuštanja Austrije redovno pohađale nastavu u radikalnoj džamiji Altun Alem u drugom bečkom okruga.Ova džamija je centar okupljanja selefija koji propagiraju ekstremističko tumačenje islama.

siguran sam da su znali, cak sam siguran da ih je babo i upisao na vehabijsku nastavu

Posted

Ah pa to ide u rok službe. To je teološko pitanje obožavanja svetaca koje vodi u politeizam. Grobnice svetaca i imama su nedopuštene u vahabitskom/salafijskom sunitskom islamu (onom saudiarabijskom), ide se dotle da su rušili neke grobnice i džamije stare hiljadama godina, pa čak iz predislamskog perioda.

Čak ni kraljevi Saudi Arabije nemaju nadgrobne spomenike - samo jedan nebrušen kamen i to je to.

Ovaj članak dobro oslikava taj mentalitet:

http://pando.com/2015/02/24/the-war-nerd-tomb-raiders-of-kobane/

Posted

samo i da mi se objasni zasto mi je obrisan post...

:thumbdown:

• Create New...