duda Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 pasja vremena su u medijima koji izdvajaju pojedine ekstremne slucajeve, a ne u realnosti. u realnosti, klinci iz UK putuju po citavoj Evropi zahvaljujuci low cost kartama. tebi je jako stalo da pronadjes odgovornost roditelja u tome sto su ih pustili da putuju same, kao da je to uopste bitno za pricu. valjda je pitanje: koji je to propust u odgoju doveo do toga da pozele da udju u harem. bold 1 - jako je bitno kuda se putuje, o tome treba da se vodi računa jedno je exit, a sasvim nešto drugo turska (diiiiz dejz) bold 2 - naravno da ne isključujem tu odgovornost-propust, potpuno se slažem sa tobom u tome
rooney Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Znači to su onda neki skori konvertiti? Tj. ne postoji neka šiitska tradicija na Balkanu? Mozda su ti vec odgovorili. Na Kosovu postoje stotinama godina, imaju svoje tekije, postoje 12 tarikata mada na Kosovu nisu svi predstavljeni!
fikret selimbašić Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 daj bre ne zahebavajte ovde o deci pričamo ja sam mrtva ozbiljna mogu da podnesem razne muškošovinističkosvinjske podvale na naštm račun, ali ovde nije o tome reč žao mi je ako sam pogrešno shvaćena ja sam samo poprilično iznenađena ovakvim liberalizmom kada se o deci radi ali ok, možda sam zaglavljena negde u prošlosti zato i pitam one koji upravo sada imaju decu ovog uzrasta Nije zajebavanje, zvini što se trapavo našalih sa nečim što baš i nije za šalu. U aprilu prošle godine su dvije bosanske djevojčice, iste dobi kao i ove britanske, iz Austrije otišle na izlet do Turske a onda se javile roditeljima iz Sirije. Njihovi roditelji u šoku i nevjerici. Do njihovog odlaska roditeljima je sve kod curicai djelovalo OK. a malo šta OK. ima u odlasku na predavanja u Porčin džemat u Beču ili druženju sa ekipom koja se tamo vaspitava. Veći dio krivice je svakako na roditeljima, petnaestogidišnjaci su ipak djeca a minimum informisanosti o bečkoj školi ili njenim područnim odjelenjima je dovoljno da se vidi gdje njeni učenici mogu da završe.
duda Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Veći dio krivice je svakako na roditeljima, petnaestogidišnjaci su ipak djeca a minimum informisanosti o bečkoj školi ili njenim područnim odjelenjima je dovoljno da se vidi gdje njeni učenici mogu da završe. to nisu deca pečurke pa da ih samo pustiš da rastu i uopšte nisam rigidna, ja sam odrasla relativno slobodno, tj. za moje vreme sputavanje slobode je užasno, to može da izrodi veoma loše stvari, sve je to meni jasno ipak, da ti dete sanja o odlasku u zemaljski pakao kao o odlasku u raj a da ti o tome pojma nemaš, to je naprosto nedopustivo
teacher Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 to nisu deca pečurke pa da ih samo pustiš da rastu i uopšte nisam rigidna, ja sam odrasla relativno slobodno, tj. za moje vreme sputavanje slobode je užasno, to može da izrodi veoma loše stvari, sve je to meni jasno ipak, da ti dete sanja o odlasku u zemaljski pakao kao o odlasku u raj a da ti o tome pojma nemaš, to je naprosto nedopustivo ovo je već nešto drugo i sa tim se apsolutno slažem.
Muwan Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 mnogo je verovatnije da su rekle da idu u Antaliju ili tako negde? sigurno nisu rekle da putuju u Gaziantep. kontam da prosecan citalac Daily Maila misli da su severni Krit, Krf, i deo turskog Mediterana - britanski dominion. Moguće je i to ali da ponovim: britanske službe su znale na šta se ove tri nesrećnice inače tripuju (bile su pod prismotrom i čak pod pretnjom podizanja nekakve optužnice), pustili su ih da napuste UK a Turcima su iskusno dojavili informaciju sa tri dana zakašnjenja.
Аврам Гојић Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 (edited) Ma ok to, slažem se da je to moguće, ama roditelji su mogli da ih zaustave u svakom trenutku. Baš da ne primetiš da ti se dete sprema u džihad...tu ima izvesnih elemenata roditeljske nebrige. Edited February 25, 2015 by Грешни Василије
Krampa Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Nije zajebavanje, zvini što se trapavo našalih sa nečim što baš i nije za šalu. U aprilu prošle godine su dvije bosanske djevojčice, iste dobi kao i ove britanske, iz Austrije otišle na izlet do Turske a onda se javile roditeljima iz Sirije. Njihovi roditelji u šoku i nevjerici. Do njihovog odlaska roditeljima je sve kod curicai djelovalo OK. a malo šta OK. ima u odlasku na predavanja u Porčin džemat u Beču ili druženju sa ekipom koja se tamo vaspitava. Veći dio krivice je svakako na roditeljima, petnaestogidišnjaci su ipak djeca a minimum informisanosti o bečkoj školi ili njenim područnim odjelenjima je dovoljno da se vidi gdje njeni učenici mogu da završe. roditelji se sokirali kada su im se javile iz sirije pa su u soku zaboravili sate i sate u druzenju sa vehabijama
fikret selimbašić Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 roditelji se sokirali kada su im se javile iz sirije pa su u soku zaboravili sate i sate u druzenju sa vehabijama Možda i nisu znali čime im se djeca zanimaju i sa kakvom ekipom se druže, možda i jesu ali im je to druženje izgledalo super jer sa tim društvom sigurno neće otići u Nachtwerk da se napijaju i drogiraju na svirkama i zabavama. U svakom slučaju su omanuli kao roditelji.
mackenzie Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Kolko je ovo jako... Vi ovde raspravljate dal se iz Engleske može tamo-vamo, a učenjaci kažu da je i Zenica predaleko. Ima još jači komentar na b92: Kod nas hoće decu od 12 godina u sedalicu u automobil da stave, a deca u Britaniji sa 14 lete avionom gde i kako hoće... ni jedno ni drugo nije normalno! Ove priče kako su iz čista mira otišle su najobičnija budalaština, a roditelji neka razmisle gde i kako su došle u kontakt sa džihadistima, krivica je njihova, jer gajim ozbiljne sumnje da su ih baš oni gurnuli u neki rezervat da slučajno ne bi došle u kontakt sa nekim nevernikom, e pa sad će imati na šta da budu ponosni, njihove mezimice udaće se za "prave" Muhamedove sledbenike! (Kiza, 23. februar 2015 14:06) # Link komentara Preporučujem (+126) Ne preporučujem (-13)
Krampa Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Možda i nisu znali čime im se djeca zanimaju i sa kakvom ekipom se druže, možda i jesu ali im je to druženje izgledalo super jer sa tim društvom sigurno neće otići u Nachtwerk da se napijaju i drogiraju na svirkama i zabavama. U svakom slučaju su omanuli kao roditelji. Inače, djevojke su prije napuštanja Austrije redovno pohađale nastavu u radikalnoj džamiji Altun Alem u drugom bečkom okruga.Ova džamija je centar okupljanja selefija koji propagiraju ekstremističko tumačenje islama. siguran sam da su znali, cak sam siguran da ih je babo i upisao na vehabijsku nastavu
Krampa Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 U vezi så austrijom http://m.bbc.com/news/world-europe-31629543
Mister No Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Ludilo se nastavlja http://finance.yahoo.com/news/isis-burns-8000-rare-books-030900856.html
Utvara Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Ludilo se nastavlja http://finance.yahoo.com/news/isis-burns-8000-rare-books-030900856.html Ah pa to ide u rok službe. To je teološko pitanje obožavanja svetaca koje vodi u politeizam. Grobnice svetaca i imama su nedopuštene u vahabitskom/salafijskom sunitskom islamu (onom saudiarabijskom), ide se dotle da su rušili neke grobnice i džamije stare hiljadama godina, pa čak iz predislamskog perioda. Čak ni kraljevi Saudi Arabije nemaju nadgrobne spomenike - samo jedan nebrušen kamen i to je to. Ovaj članak dobro oslikava taj mentalitet: http://pando.com/2015/02/24/the-war-nerd-tomb-raiders-of-kobane/
marv Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 samo i da mi se objasni zasto mi je obrisan post...
Recommended Posts