Jump to content
IGNORED

Islamska drzava

iDemo

Recommended Posts

Posted

Da jbt, bukvalno se ne secam kad sam navijao u nekom oruzanom sukobu za nekoga kao za Kurde sada :D

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• iDemo

107

• Bane5

86

• Ryan Franco

85

• Muwan

67

Top Posters In This Topic

Posted

e onda jbg, ja ne znam sta bi resili "ozbiljnijem" pristupom. sta to znaci uopste? ozbiljnije od okupacije iraka.

i sta posle, radikalni suniti ce opet guslati kako velika satana pomaze sizmatike (siite i alavite) i tlaci pravedni sunitski zivalj. sa druge strane, prevejana usa i eu diplomacija ce sve zesce pritiskati iran, kako bi dokazala da moze i siite tlaciti, uz naravno - bezrezevnu podrsku diktatoru bahreina i kuci saud u njihovom tlacenju siita.

zato - cut your loses and get the fuck out!

Posted

ali to se nece desiti. dakle to kao opciju uopste ne treba razmatrati

Posted

sta italicis, jbt? :D

samo predlazem...

Posted

pa dobro, jeste. ali, dakle ako se iskljuci to, naravno, onda treba uraditi neto drugo. ne mogu, a nije ni ozbiljno, sad da razvijam neke strategije, ali ovo postaje ona situacija kad nesto mora da se uradi pa makar bilo sta, bukvalno. siguran sa da odozgo, na takvom terenu, mogu da vide neke pokrete njihovih trupa, jednostavno nek bar jednom izaberu neku metu/jedinicu i potpuno je uniste, ali bukvalno sve. bilo cime. pa tako 5-10 puta i na kraju ima i tamo valjda nekog sa 2g mozga. 

Posted

tu ce sigurno biti i civilnih zrtava, opet ce isis to iskoristiti za regrutiranje. za svakog isis-ovca koji ubiju, dobice jos dva - tri nova. nije da nismo gledali taj film.

tako nista nece resiti. boots on the ground je jos gore. ja ozbiljno ne vidim logicnu alternativu onome sto sam napisao. >_>

Posted

kakve civilne zrtve sa jedinicama u pokretu? pa ne odvija se bas sve po naseljenim mestima...

Posted (edited)

pa dobro, jeste. ali, dakle ako se iskljuci to, naravno, onda treba uraditi neto drugo. ne mogu, a nije ni ozbiljno, sad da razvijam neke strategije, ali ovo postaje ona situacija kad nesto mora da se uradi pa makar bilo sta, bukvalno. siguran sa da odozgo, na takvom terenu, mogu da vide neke pokrete njihovih trupa, jednostavno nek bar jednom izaberu neku metu/jedinicu i potpuno je uniste, ali bukvalno sve. bilo cime. pa tako 5-10 puta i na kraju ima i tamo valjda nekog sa 2g mozga. 

Ovako nekako?  ;)

https://www.youtube.com/watch?v=88jrZjsNHPc

"I've seen horrors... horrors that you've seen. But you have no right to call me a murderer. You have a right to kill me. You have a right to do that... but you have no right to judge me. It's impossible for words to describe what is necessary to those who do not know what horror means. Horror. Horror has a face... and you must make a friend of horror. Horror and moral terror are your friends. If they are not then they are enemies to be feared. They are truly enemies. I remember when I was with Special Forces. Seems a thousand centuries ago. We went into a camp to inoculate the children. We left the camp after we had inoculated the children for Polio, and this old man came running after us and he was crying. He couldn't see. We went back there and they had come and hacked off every inoculated arm. There they were in a pile. A pile of little arms. And I remember... I... I... I cried. I wept like some grandmother. I wanted to tear my teeth out. I didn't know what I wanted to do. And I want to remember it. I never want to forget it. I never want to forget. And then I realized... like I was shot... like I was shot with a diamond... a diamond bullet right through my forehead. And I thought: My God... the genius of that. The genius. The will to do that. Perfect, genuine, complete, crystalline, pure. And then I realized they were stronger than we. Because they could stand that these were not monsters. These were men... trained cadres. These men who fought with their hearts, who had families, who had children, who were filled with love... but they had the strength... the strength... to do that. If I had ten divisions of those men our troubles here would be over very quickly. You have to have men who are moral... and at the same time who are able to utilize their primordial instincts to kill without feeling... without passion... without judgment... without judgment. Because it's judgment that defeats us."

Edited by namenski
Posted

pa ako mora.... jbg, ne nasladjum se stradanjima ljudi, ali ko god aktivno ucestvuje u njihovom "vojnom naporu" ispisao je sebe iz mnogih "prava". 

Posted

manc, budi ozbiljan - lupaju iz odozgo mesecima. ako povecaju intenzitet, nesumljivo ce biti civilnih zrtava.

sumljam da se ovi vozikaju usred pustinje, jesu vecinom ludi, ne glupi.

Posted

znam da ih lupaju, ali ocigledno mora nesto vise da se uradi. znam koje su sve zajebancije sa drzavama okolo i da je to jedan vakum ko god da ispuni bice sranje, ali odbijam da nista ne moze da se ucini (osim tog povlacenja koje predlazes, a koje se nece desiti). 

Posted

pa ako mora.... jbg, ne nasladjum se stradanjima ljudi, ali ko god aktivno ucestvuje u njihovom "vojnom naporu" ispisao je sebe iz mnogih "prava". 

Ima tu jedan poprilicno u teoriji i praksi poprilicno zapusten zajeb - ne zavisi od broja vojnika, aviona, tonaze bacenih bombi, obucenosti, itd, itd...

Ako im se suprotstavis njihovim oruzjem i na njihov nacin (ovo vazi za sva suprotstavljanja, barem do sad) rizikujes da postanes kao sto su oni.

Svodi se na moral i motivaciju, a na kraju se i pored svih tehnika i tehnologija ispostavi da dobiti ili izgubiti zavisi upravo od toga.

Bas kao sto je uvek i zavisilo.

Posted

na kraju će morati da ulete ozbiljnije tamo. Preključe bio Pariz, juče Danska.....sve je manje izbora.

Posted

tacno. kad su se ozbiljnije sibali tamo nije se desio nijedan teroristicki napad u evropi. oh wait....

Posted (edited)

Ima tu jedan poprilicno u teoriji i praksi poprilicno zapusten zajeb - ne zavisi od broja vojnika, aviona, tonaze bacenih bombi, obucenosti, itd, itd...

Ako im se suprotstavis njihovim oruzjem i na njihov nacin (ovo vazi za sva suprotstavljanja, barem do sad) rizikujes da postanes kao sto su oni.

Svodi se na moral i motivaciju, a na kraju se i pored svih tehnika i tehnologija ispostavi da dobiti ili izgubiti zavisi upravo od toga.

Bas kao sto je uvek i zavisilo.

Izvini, ali ne ulazi mi se sada u opsteistorijske raspre, zaista, sorry. Ovde mozda, sto keze MD nisu glupi, ali nisu ovo prosto neki dobro motivisani ljudi, ovo su ludaci, sigurno i to naruzani ludaci i tako ih treba i tretirati. 

Edited by MancMellow
  • Create New...