December 17, 201410 yr skoro pola nisam cuo, to znaci da si posteno zabusavao na n.p. ovde? pa jedva da i otvorim da pročitam nešto 2-3x dnevno. jasno ti je zašto :) sve je izašlo na skloi i verovatno su linkovi još živi. odeš na "new releases 2014" i češljaš.
December 24, 201410 yr vidim da spominjete thurstona moora i novi album 'the best day' nece mi uci u listu najboljih ploca za ovu godinu, ali svakako je interesantno, mozda i najbolje posle raspada sonic-youth. pretpostavljam da uzivo sve ovo zvuci mnogo, mnogo bolje. ono sto mi zesce ide na zivac je ime, za bend: 'thurston moore band'. mislim da je trebao da smisli-ukljuci i druge clanove za ime benda. ovde su poznate njuske i svako od njih ima dovoljno harizme da se oseca poseban i ravnopravan clan benda. posle raspada sonic-youth, ovaj bend ima dobru predispoziciju da se zainteresujem za isti. sa druge strane, vrlo je moguce da ce mi se zgaditi do te mere da ga vise nikad ne pomenem, i to iskljucivo zbog thurstonove prepotentnosti.
December 25, 201410 yr škloina godišnja lista: 01. The Growlers - Chinese Fountain [FatCat / Everloving] 18202. Reigning Sound - Shattered [Merge] 15203. Natural Child - Dancin' with Wolves [burger Records] 12704. Nick Waterhouse - Holly [innovative Leisure] 10405. Curtis Harding - Soul Power [burger Records] 10206. The War on Drugs - Lost in the Dream [secretly Canadian] 9907. King Gizzard & The Lizard Wizard - I'm in Your Mind Fuzz [Castle Face] 9508. Matthew Halsall & The Gondwana Orchestra - When the World Was One [Gondwana] 7909. The Dead Brothers - Black Moose [Voodoo Rhythm Records] 7110. Ex-Cult - Midnight Passenger [Goner] 7011. Denney and The Jets - Mexican Coke [Limited Fanfare / Burger Records] 6912. Ex Hex - Rips [Merge] 6713. St. Paul & The Broken Bones - Half the City [single Lock] 6314. Sweet Apple - The Golden Age of Glitter [Tee Pee Records] 6215. Black Lips - Underneath the Rainbow [Vice Records] 5816. John Wesley Coleman III - The Love That You Own [burger Records] 57 Black Pistol Fire - Hush or Howl [Modern Outsider] 57 17. Sleaford Mods - Divide and Exit [Harbringer Sound] 56 Angel Olsen - Burn Your Fire for No Witness [Jagjaguwar] 5618. The Men - Tomorrow's Hits [sacred Bones] 5519. Robert Ellis - The Lights from the Chemical Plant [New West] 5120. Naomi Shelton & The Gospel Queens - Cold World [Daptone] 49 Sharon Jones and the Dap-Kings - Give the People What They Want [Daptone] 49
December 25, 201410 yr uz podrazumevanje (nadu) da vecinu ovogodisnje liste jos nisam cuo... 1. damon albarn - everyday robots damon albarn is the new swans. malo poznata cinjenica. ne samo sto je ovo zrelo i dobro (skoro) kao the seer, nego je i put od boys&girls do ovoga neneslican putu od rape the slave do the seer. od konektsualnog komentatora sa stavom do apsolutistickog aut(o/eu)ra sa glavom. 2-3. gbv - motivational jumpsuit & cool planet vreme je da se proslave. 4. sun kil moon - benji ovo zna da bude aprijatno, al (anti-)autorsko postignuce. favourite quotes: "...what were the odds?" i "not as much as nels cline" 5-8. pouzdani milozvuci ("for me it was mostly the music...."): bryan ferry - avonmore roddy frame - seven dials the hold steady - teeth dreams conor oberst - upside down mountain 9-10. za sada na poverenje: swans - to be kind bob mould - beauty & rain 11-12. prijatna iznenadnjenja: thom yorke - tomorrow's modern books tricky - adrian thaws
December 29, 201410 yr stigao sam dva dana pre roka da uglavim jos jedan naslov na best of 2014: Ryan Adams - 1984 nema ni mrvu originalnosti, totalni hommage Huskerima, a zvuci predobro i nikako kao prezvakavanje eh da sam ga cuo ranije
December 29, 201410 yr jebenitza, a taman sam odgledao njegovu knjigu i hteo da zaključim da je hipstersko sranje.
December 29, 201410 yr 1. War on Drugs "Lost in a Dream" - sve je već napisano, nema se šta dodati 2. The Horrors "Luminous" - od prve do poslednje sekunde sjajno skopljena celina u album; drugi najbolji primer revivala 80-ih koji vlada trenutno na globalnoj muzičkoj sceni (prvi je gorepomenuti) 3. Beck "Morning Phase" - nastavak IMHO njegove najbolje ploče u karijeri "Sea Change", samo umesto raskida, preispitivanje svog života... iz svakog odsviranog tona se čuje opuštenost i ljubav prema muzici 4. Temples "Sun Structures" - sjajan debitanski album, psihodelija 60-ih at it's best 5. Tycho "Awake" - ambijentalni gitarski pop, na albumu su samo instrumentali, a opet nijednog dosadnog sekunda 6. Cheatahs "Cheatahs" - još jedan uspela posveta žanru (shoegaze je u pitanju) 7. Hamilton Leithauser "Black Hours" - debi album frontmena benda Walkmen, šansone za 21. vek 8. Ty Seagull "Manipulator" - dosta je već pisano o ovom albumu ovde, opet nema se šta dodati 9. Bob Mould "Beauty and Ruin" - stari, dobri Bob u onome u čemu je najbolji; Copper Blue kao inspiracija za ovaj sjajan slbum (što i ne čudi jer je Bob 2012. proveo na turneji svirajući ceo pomenuti album) 10. Broken Bells "After the Disco" - ono što je Random Acess Memories bio prošle godine, to je After the Disco ove godine Toliko od mene, izvinjavam se ako sam lupetao
December 30, 201410 yr Ryan Adams - 1984 ovo je strava, hvala na preporuci! (a probao sam tog ryan-a vise puta ranije, jos od whiskeytown-a, i nikada mi nije nista posebno znacio...) the war on drugs sam probao da preslusam bar 5 puta i dzaba. chris rea. nemam nista protiv mainsterama, al kod ovih me produkcija bas ubi. ono sto je zanimljivo, u pozitivnijem smislu, je da zapravo malo podseca na neil young-ov freedom, koji sam obozavao kada je izasao i tek godinama kasnije sam provalio da mi i tu smeta produkcija.
December 30, 201410 yr pjusk - solstøv [12k 2014] autistici - [audiobulb 2014] fennesz - bécs [editions mego 2014] illuha - akari [12k 2014] marcus fischer + the oo ray - tulong [self-released 2014] sawako - nu.it [baskaru 2014] taylor deupree + sephen vitiello - captiva [12k 2014] taylor deupree - lost and compiled [12k 2014] tomotsugu nakamura - soundium [caico 2014] you walk through walls - you walk through walls [club ac30 2014] seasurfer - drive in [saint Marie 2014] ti - vidimo se! [self-released 2014]
January 1, 201510 yr Albumi 1. Neneh Cherry - Blank Project 2. Big Blood - Unlikely Mothers 3. Ju Sei & Utah Kawasaki - U is for Utah 4. Naka Naka - Mundo Harsh 5. Kot Kot - Kun 6. Rutsubo - Zakuro 7. Laura Luna - Isolarios 8. Dva Zagorodnyh Doma - Mir 9. Lumisokea - Apophenia 10. Inigo Kennedy - Vaudeville 11. The Soundcarriers - Entropicalia 12. Dva - Nipomo 13. Meridian Brothers - Salvadora Robots 14. Copeland - Because I'm Worth It 15. Akio Suzuki & Aki Onda - Ma Ta Ta Bi EP: Mariam the Believer - The Wind Ekin Fil - Reds Singlovi Neneh Cherry - Blank Project Benjamin Clementine - Adios Fka Twigs - Pendulum Jane Weaver - Argent Fatima - Talk Srećno!
January 1, 201510 yr 8. Ty Seagull "Manipulator" - dosta je već pisano o ovom albumu ovde, opet nema se šta dodati koj' ti ovaj? a lista ti je
January 1, 201510 yr koj' ti ovaj? a lista ti je Izvinjavam se na lapsusu a komentar za listu ne razumem
January 18, 201510 yr stvarno ne znam kome ova muda za bubrege možeš da prodaš. nema lapsusa kad su najbolje ploče / izvođači u pitanju. ko to može da proguta? eventualno na nekoj budućoj muzici za decu. komentar je da ti je lista kao i većini - mora da svi pišete za uncut, mojo i sl. magazine ;)
January 18, 201510 yr stvarno ne znam kome ova muda za bubrege možeš da prodaš. nema lapsusa kad su najbolje ploče / izvođači u pitanju. ko to može da proguta? eventualno na nekoj budućoj muzici za decu. komentar je da ti je lista kao i većini - mora da svi pišete za uncut, mojo i sl. magazine ;) Hvala na odgovoru... srećna nova i puno uspešnih koncerata u ovoj godini