Jump to content
IGNORED

VICE Srbija

nautilus

Recommended Posts

Posted

Ajde neki komentar ovoga. Hoću da maltretiram autora i neke pomenute u tekstu u subotu. Nema nik na forumu.

Jeste pa sutra da pred sudom izjavis da su te neki tamo PPP laznim informacijama naveli na krivicno delo...

Posted

Ajde neki komentar ovoga. Hoću da maltretiram autora i neke pomenute u tekstu u subotu. Nema nik na forumu.

autor je govno, tekst je govno, dipes je govno.

nema na cemu, i drugi put.

(nisam naravno procito, najace da cu da citam text o dipesima)

Posted

Svakako neću otkrivati pravo ime te osobe. A nije niko sa foruma.

Posted

ko je tebe pitao, debeli? i piše se "s foruma"

Posted

Mogu samo na ovaj deo da se osvrnem:

Svaki bend u svakom muzičkom žanru ima jedan istorijski album čiji uspeh nikad nije ponovio.

Ova izjava ne samo što je besmislena (naravno da nema svaki bend tzv. istorijski album), nego krije zapretena značenja. U prevodu na ovozemaljske jezike, glasi otpilike ovako: "Za svaki bend koji sam čuo, ja sam odlučio koji im je istorijski album, i onda tom informacijom besomučno smarao u svakom razgovoru. Uopšte, sklon sam rangiranju i pravljenju top 10 lista. U pre-fejsbučkoj mladosti, drkao sam na spomenare."

Posted (edited)

Pročitao sam ovo kad je izašlo. Osvežavajuće i naizgled iz duše, ali u konačnici ipak pomalo previše kalkulisano da bi bilo zaista do jaja (valjda jer u svemu tome nekako nije zanimljivo ako nisi Dipeš fan, gube se tu kvaliteti po sebi).

A i Hamlete, zna se ko je autor, Protić tj. Jaganjac, napisao neki lik još onomad dole u komentarima... Koji i dalje stoje. Mislim, nije sad da je to božja reč, ali stil mi definitivno liči na njega kad krene da se preserava.

Edited by Ariel
Posted

Ovde fino deluje ona teza da reklamiranje loseg proizvoda moze vise da steti nego da koristi.Mislim na Vice kao proizvod...

Posted

mnogo entera malo rechenica. naskrolovah se, zaboravih shta pishe.

da ne ispane taj vajs neko natjecanje u tashtini praznine, pa ko vishe :unsure:.

mislim, srbi useru sve, na kraju <_<

i pre kraja :lolol:

Posted

Mesecima pre koncerta tema je bila ista: "Da li si kupio kartu? Sa kim ideš? Koja je set lista?", pa strahovi: "Da li će rolingstonovski biti identični našim očekivanjima? Da li će ispaliti (prethodni koncert je otkazan)? 

U mojoj okolini ovakvi strahovi nisu postojali. Nestvaran članak, sa neke druge, lošije planete.

Posted

Nestvaran članak, sa neke druge, lošije planete.

ovo mi jos gore:

Jesi li uspeo da ih nahvataš ispred hotela? Ja jesam Flečera ali su Gahanu vrištala jaja za autogram." I tako narednih godinu dana.
Posted (edited)

da, tako je, drugacija 'osecamo'.

mislis da je angazman 'ne davimo bgd' nametnut ? :)

prvo mali oftopik:

ne, jer je angažman oko bgda na vodi nešto što sam dočekao uz "e falim te da se napokon pojaviše ovaki neki" jerbo sam tu temu pratio od samog početka. takođe, cela ta akcija je vrlo konkretno usmerena na direktne počinioce urbanističkog nedela, a obračun sa krupnim kapitalom je ograničen na taj teren. to je dobro jer je automatski otvoreno za pridruživanje i otuda masovnost te akcije. mislim, skroz je okej da meni neko kaže "aha, smeta ti beograd na vodi al ćutiš kad se kritikuje kapitalizam" ali je skroz okej da ja ne učestvujem u akcijama koje takav neko organizuje. ja radim u tercijarnom sektoru koji direktno podupire postojeći sistem ali sam istovremeno i randička klasa u tom sistemu i jako bih voleo da se pojavi teoretičar koji će i mene uzeti u obzir. dok se to ne desi, na optužujući ton reagujem ignorom.

inače, ovde se pominjao po forumu onaj nesretni prezupč pa sam ja odlepio jer sam u njemu prepoznao artikulaciju onoga što već dve godine slušam unazad po bg kafanama u kojima visim (a možeš da pretpostaviš koje su) a koji se otprilike svodi na "e pun mi je kurac ove akademske levice, prava radnička klasa zna se šta radi i kako izgleda i sad ću time da se bavim".

i eto nas opet ontopik. ovde na forumu je bila masovna polemika oko onog intervjua sa klincem navijačem. užasno loše napisano štivo, nepotkrepljeno nikakvim fotomaterijalom, izuzeto opterećeno agendom magazina. i oko toga se ovde polemisalo.

sa druge strane, pre dve nedelje se ispod radara pppa (ne računajući nas par) pojavio tekst o boksani na banjici koju drže radovci. ne postoji navijačka grupa koju prezirem više od radovaca ali eto, čitajući o autu sagovornika, o zastvama meksika i venecuele, progutao sam i dražu i sindikat, i na kraju došao do izjave da čovek ne voli nasilje, kao i da se novinar otrgao predrasuda. onaj zaklučak "sva sreća pa nismo na filmu" je onako, jedna spektakularna minijatura koja govori mnogo više o ekploataciji i komodifikaciji prigradskog života nego što će mnogi zainteresevoni za taj život moći ne da napišu, nego da poimaju. naravno, sve lepo prelomljeno i opremljeno fotografijama.

i sad jebiga, sa jedne strane, kivni antiintelektualni levičari koji iz mog ugla eksploatišu marginu zarad obračuna u sopstvenim redovima, a sa  druge "hispter" koji je otišao, video, napisao i to je to. 

mislim da je jasno koji mi je izraz bliži. 

generalno govoreći o vajsu, mogu da kažem da ja prosto volim taj, svaštojedni pristup i u tom smislu mi je kul kako američki, tako i srpski vajs. nema tu puno pisanija koje bih ono, spakovao u neku vremensku kapsulu za pokolenja ali ima zabavnih stvari i ima par spektakularnih tekstova kao onaj o podizanju autističnog deteta. tu bih se već zapitao koliko aktuelnih srpskih medija danas bi se setilo da to pusti. ima sranja, nije da nema ali ima nas raznih tako da - ne smeta.

kao što je napisao neko pametniji od mene "nije važno biti kul, važno je biti radoznao". a vajs ima dotsa tavog materijala uprkos tekstovima "zašto ne volim tolkina" i tako tim klikbejtovima.

Edited by McCabe
Posted

Sve je to lepo, video sam ja i linkove koji vode iz teksta, samo me interesuje ta konkretna informacija da paket kondoma košta 700 dolara, mislim, kome se prodaje po toj ceni i ko kupuje. Malo je to 'nako.....