Jump to content
IGNORED

Restorani ex-Yu i Balkan


clandestino

Recommended Posts

Nekako mi neprirodno da pišem o CG kafanama u topiku o belom svetu, a kad ih metnem među srpske onda nešto kao velikosrpska aspiracija pa se razvije diskusija i štatijaznam. Zato mislim da je ovaj novi topik prigodan za sve koje biznis ili pležr vodi u region, a vorumski ravnatelji će već proceniti dal ga treba merdžovati, deponovati il ostaviti ovako.

 

Iskoristio bih priliku da kažem i da su popeci u podgoričkom Volatu ponovo oduševili mekoćom i ukusom mesa i nadeva i opet bih ovo mesto uporedio sa Durmitorom (ne, nisam video glodare). Ako je neko jeo u Bg dobre popeke (valjda se tako menja po padežima) bilo bi lepo da nam otkrije lokaciju.

 

Dakle, popeci:

 

 

 

 

2014-10-14 17.01.13.jpg

Link to comment

Liči na karadjordjevu ali nema prezli, unutra je odlična mešavina njihovog kajmaka i suvog mesa, a svaki zalogaj ima ukus roštilja a ne prženja. Ovo je pola porcije, cela košta 7.5 eur, veliko nikšićko 90 centi (!).

Link to comment

Liči na karadjordjevu ali nema prezli, unutra je odlična mešavina njihovog kajmaka i suvog mesa, a svaki zalogaj ima ukus roštilja a ne prženja. Ovo je pola porcije, cela košta 7.5 eur, veliko nikšićko 90 centi (!).

masala. eto Milogleda tamo, koliko sutra.

Link to comment
  • 3 years later...

Najedoh se dobre ribe kod Struge na ohridskoto ezero. Izađe se iz Struge i ide duž zapadne strane jezera pa malo pre albanske granice mesto Radožda i istoimena vila u centru naselja.

 

Za predjelo majska jegulja, jes masnija al ukusna za sve pare, zapečena u zemljanoj posudi kao ona što služe kupus u Guči. Kažu da je zimska teža i ima deblju kožu, jede se oko nove godine. Posle stigao miks krapa i belvice, tj šaran i mala pastrmka iz Ohrida. Meštani kažu da vole belvicu jer ne mogu da je podvale kao pastrmku koju uzgajaju u mrestilištu i potpuno je ista kao ona iz jezera. Belvica je manja i jedinstvenog oblika i može se naći samo ovde. Inače preporuka je da se između jegulje i ostale ribe napravi pauza od barem sat vremena da se to slegne u vinu i napravi mesto.

 

Rakija žolta, vino belo domaće, malo slađe kao sto ja volim, uživanje neizbežno. Ako vas put nanese u Ohrid, Strugu, Vevčane... vredi doci.

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...