Lord Protector Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=17BMY1yKc3A
Notorious Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 (edited) Teško je (bar meni) umetnika performansa doživeti van konteksta u koji sam sebe postavlja. Upravo zbog duboko ličnog karaktera tih performansa. et Rasejan Ne bih se sasvim složila s tobom. Nije mi uvek blizak njen rad, ali mislim da dobar njegov deo nije motivisan tržištem. Žena je na početku karijere (ne mogu da se setim kad i gde) pred publikom gutala antipsihotike u želji da istraži njihove efekte. Meni je to vrlo strano, ali ne zvuči baš komercijalno. Edited August 3, 2014 by Notorious
DarkAttraktor Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 ma marina uzasno konafbulira sada i mislim da nije ispricala dva puta istu pricu o svojoj proslosti. ona je svoje odrastanje u beogradu ucinila nalik najgorem americkom istocnoevropskom kosmaru. sto je u neku ruku potpuno kompatibilno sa fluksusovskom tradicijom automitologizacije :D (mada nije da se ona izjasnjavala kao fluksusovac)
Time Crisis Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 Меншчини да је њено главно дело уметничко поигравање медијима и тржиштем. Ту негде је и порука типа "кад укапирате на коју фору сам вам узела паре, ја већ имам две нове започете и три у нацрту". Laughing all the way to the bank iliti dok je ovaca biće i vune. Taman i onaj Vasin oglas lepo korespondira s tim. :)
Аврам Гојић Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 Nisam sklon tako jednostavnom objašnjenju. Kada je ovaj bezobrazan oglas u pitanju, pre mi se čini da je posredi manifestacija hipertrofiranog ega, koji veruje da je rad za Nju sam po sebi dovoljna nagrada.
kgmr Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 ako impliciras da imam neku pizmu na marinu - nemam, te su mi takodje odvratni mizogini komentari nekih njenih starijih drugara iz SKC-a. nemam nista protiv da izmislja pricu o svojoj umetnosti (zena koja je izmislila performans) ali mi je to zanimljivo kao nekome ko se u vise navrata bavio i tim periodom i tim ljudima. na kapiram ovo lol. ma smejem se sto deluje ko da se svadjam, meni ovo sve smesno.
Caligula Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 (edited) Meni to slično kao Carevo novo odelo, većina se pretvara da konta o čemu se radi Nije nego ti ne kapiras. Ili sto bi rekli Dark i Syme, strah te da se ne zaljubis. Edited August 3, 2014 by Caligula
Notorious Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 Valjda je i izazov u tome da nema nekog spoljašnjeg referentnog sistema koji će nam svima omogućiti da kapiramo na isti ili sličan način, a kopanje po unutrašnjim referencama često nije zabavno.
kim_philby Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 ma smejem se sto deluje ko da se svadjam, meni ovo sve smesno. ma ja sam nesto nervozan. nisam navikao da mi porodica putuje bez mene.
Time Crisis Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 Nije nego ti ne kapiras. Ili sto bi rekli Dark i Syme, strah te da se ne zaljubis. Pa moguće, stvar perspektive. Što kaže Marinin zemljak i kolega koncept umetnik, ja sam balkan boy :)
morgana Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 pominje li marina ikada brata? taj zivi performans.
Budja Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 pominje li marina ikada brata? taj zivi performans. Velju?
duda Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 meni se više sviđaju marinini raniji radovi, konkretno, iz perioda sa ulajem čini mi se da je tu bilo, pored koncepta, više likovnosti nego u sadašnjim radovima
Krampa Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 Gdje se moze procitati to njeno pacenje u zlom komunizmu?
Recommended Posts