Jump to content
IGNORED

Efekat Abramović

badenac

Recommended Posts

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kim_philby

10

• Notorious

7

• kgmr

6

• boshoku

6

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Teško je (bar meni) umetnika performansa doživeti van konteksta u koji sam sebe postavlja. Upravo zbog duboko ličnog karaktera tih performansa. 

et Rasejan

Ne bih se sasvim složila s tobom. Nije mi uvek blizak njen rad, ali mislim da dobar njegov deo nije motivisan tržištem. Žena je na početku karijere (ne mogu da se setim kad i gde) pred publikom gutala antipsihotike u želji da istraži njihove efekte. Meni  je to vrlo strano, ali ne zvuči baš komercijalno. 

Edited by Notorious
Posted

ma marina uzasno konafbulira sada i mislim da nije ispricala dva puta istu pricu o svojoj proslosti. ona je svoje odrastanje u beogradu ucinila nalik najgorem americkom istocnoevropskom kosmaru.

sto je u neku ruku potpuno kompatibilno sa fluksusovskom tradicijom automitologizacije :D

(mada nije da se ona izjasnjavala kao fluksusovac)

Posted

Меншчини да је њено главно дело уметничко поигравање медијима и тржиштем. Ту негде је и порука типа "кад укапирате на коју фору сам вам узела паре, ја већ имам две нове започете и три у нацрту".

Laughing all the way to the bank iliti dok je ovaca biće i vune. Taman i onaj Vasin oglas lepo korespondira s tim. :)

Posted

Nisam sklon tako jednostavnom objašnjenju. Kada je ovaj bezobrazan oglas u pitanju, pre mi se čini da je posredi manifestacija hipertrofiranog ega, koji veruje da je rad za Nju sam po sebi dovoljna nagrada. 

Posted

ako impliciras da imam neku pizmu na marinu  - nemam, te su mi takodje odvratni mizogini komentari nekih njenih starijih drugara iz SKC-a. nemam nista protiv da izmislja pricu o svojoj umetnosti (zena koja je izmislila performans) ali mi je to zanimljivo kao nekome ko se u vise navrata bavio i tim periodom i tim ljudima.

na kapiram ovo lol.

ma smejem se sto deluje ko da se svadjam, meni ovo sve smesno. 

Posted

smeješ se nama ili sa nama? :(

Posted (edited)

Meni to slično kao Carevo novo odelo, većina se pretvara da konta o čemu se radi

Nije nego ti ne kapiras.

Ili sto bi rekli Dark i Syme, strah te da se ne zaljubis.

Edited by Caligula
Posted

Valjda je i izazov u tome da nema nekog spoljašnjeg referentnog sistema koji će nam svima omogućiti da kapiramo na isti ili sličan način, a kopanje po unutrašnjim referencama često nije zabavno. 

Posted

ma smejem se sto deluje ko da se svadjam, meni ovo sve smesno. 

ma ja sam nesto nervozan. nisam navikao da mi porodica putuje bez mene.

Posted

Nije nego ti ne kapiras.

Ili sto bi rekli Dark i Syme, strah te da se ne zaljubis.

Pa moguće, stvar perspektive. Što kaže Marinin zemljak i kolega koncept umetnik, ja sam balkan boy :)

Posted

pominje li marina ikada brata? taj zivi performans.

Posted

pominje li marina ikada brata? taj zivi performans.

Velju?

Posted

meni se više sviđaju marinini raniji radovi, konkretno, iz perioda sa ulajem

marina_abramovic_relation_work__detour-7

čini mi se da je tu bilo, pored koncepta, više likovnosti nego u sadašnjim radovima

Posted

Gdje se moze procitati to njeno pacenje u zlom komunizmu?