Jump to content
IGNORED

Ваша визија...Бога

strixaluco

Recommended Posts

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Bujodrag

20

• Lord Protector

14

• strixaluco

12

• Time Crisis

9

Posted (edited)

Bog je u svakom od nas...I nije u instituciji niti u bogomolji.

Verujem u duhovnost i verujem da ne treba da radim drugima ništa što ne želim sebi...

Isto tako, mislim da nam je Bog svima dao slobodu izbora i razum, i odgovornost za izbore koje napravimo...

Isto tako mislim da nije stvar u uzdržavanju od iskustva, već u sticanju istog.

I da je glupo pitanje na krštenju da li se odričemo Satane, kad je zlo deo nas, onoliko koliko i dobro.

Zlo je tu da ga prepoznamo i pretvorimo u dobro, ne da bežimo od njega...Naprosto, sa svojom senkom se treba suočiti i prihvatiti je kao takvu.

To što je crkva sve izvitoperila i napravila od svoje pastve robove nema veze sa Bogom i verom, verujem da su Isus i Marija Magdalena bili muž i žena, kao i u postojanje Judinog i Tominog i drugih iz Biblije izbačenih jevanđelja.

Isto tako verujem da je Bog jedan, a prozori različiti, namerno izvitoperena tumačenja bilo koje vere nemaju veze sa Bogom i verom kao takvima.

Isto tako, mislim da je krajnji cilj vere u Boga samospoznaja. ono pravo izvorno znaćenje reći džihad i ono što se kaže Nosce te ipsum.

"Carstvo Božje je u tebi i svuda oko tebe. Nije u zgradama od drveta i kamena- Polomi drvo, ja sam tu. Skloni kamen, naći ćeš me." Judino jevanđelje

A što se tiče novoveraca i filetizma, od toga mi se povraća...Kao i od predstavljanja pokušaja samoubistva kao štrajka glađu i laganja na stiroporu za vreme uskršnjeg posta. Meni je najlepšu definiciju vere dao Aleksandar Mjenj:"Nalazim više smisla u krilu ptice i grani drveta nego u 500 ikona."

I u onome što je rekao Kazimir Maljevič u "Bog nije zbačen" (filozofskom spisu, ne petotomnom projektu decenije u Rusiji):"A sta je život za crkvu?Duhovno stanje čoveka. Ali gde se duhovnost nalazi? U duši, jer telo je grešno, i kada duša uništi greh u telu, ono postaje sveto, pretvara se u Boga, telo iščezava, postaje duša, ali greh više ne postoji, postoji Bog.Dušu Bog ne može da kazni jer je ona njegov deo, telo kao besmrtno takođe.Otuda u Bogu nema kazni"

A performans Pussy Riot je nešto najbliže mom poimanju religije...Kao i poimanje religije Omara Hajama, Helene Blavacke,Tolstoja, FMD-a,   Reriha, Maljeviča, Berđajeva, Gurđijeva, Uspenskog i Šestova...

Edited by uros_s78
Posted (edited)

A Beslan?

Šta ćemo sa tim? Da li ti je svemogući Bog pomogao da spoznaš greške iz tvog prethodnog života?

Pokaj se.

Edited by Anonymous
Posted

A Beslan?

Šta ćemo sa tim? Da li ti je svemogući Bog pomogao da spoznaš greške iz tvog prethodnog života?

Pokaj se.

Neće da se pokaje, ne odriče se Satane i loših dela. Uki se sreće sa zlom ali ga se ne odriče, pokušava da ga transformiše, što je uzaludan posao jer Lukavi ima bezbroj lica i nemoguće ga je transformisati u Dobro.

I da je glupo pitanje na krštenju da li se odričemo Satane, kad je zlo deo nas, onoliko koliko i dobro.

Zlo je tu da ga prepoznamo i pretvorimo u dobro, ne da bežimo od njega...Naprosto, sa svojom senkom se treba suočiti i prihvatiti je kao takvu.

Uki, brkaš jungovu senku, samospoznaju, i iskonsko zlo.

07b%20Sveti%20Djordje.jpg

Posted

Ne postoji iskonsko zlo, sve je to antropomorfizacija i antropocentrizam.

Posted

A Beslan?

Pokaj se.

aman.

pogresi covek :(

Posted

sace uki da prica kako je oduvek bio prdoslavac i slavio slavu dok se to nije smelo i slikace se sa amfilohijem i to staviti u avatar.

Posted

Naravno da se kajem, ljudski zivoti su u pitanju, pobogu.

• 3 months later...
Posted (edited)

malo kvalitetne Kabale i gematrije, rabin Mordekaj Kraft odličan. O ljubavi od 37:00

Edited by slow
Posted (edited)

ne mogu vam obajsniti boga.

pod Bogom podrazumevam najviši um i stvoritelja sveta.

savršrno biće od koga smo stvoreni i kome težimo.

sam logos. samu istina i dobrotu. um i silu najvišu. 

Edited by log