Notorious Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Фак, упропастили сте ми топик. А имам озбиљне празнине на том пољу образовања Ako si došla na ovaj forum ne bi li popunila tu vrstu praznine u obrazovanju, pritom postavljajući temu na način na koji si je postavila, mooožda postoji mogućnost da nisi odabrala pravi izvor spoznaje. A možda si i trol.
Аврам Гојић Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Ja mogu da delimično kompetentno, i uz puno poštovanje prema individualnim doživljajima numinoznog, podučavam forumaše o bogovima i njihovim različitim ispoljavanjima u pojavnom svetu (rūpa), ali je potrebno da temu postave ozbiljno.
strixaluco Posted July 18, 2014 Author Posted July 18, 2014 Igraš se malo? Važno da je tebi lepo. A i tema ti je, onako, žešća. Па заобиђи је ако ти је смор :)
Indy Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Pa, prvo naučiš da kvotuješ, onda malo Njutnovu fiziku, pa jednog dana možda i kvantnu (za jedno 20 godina). A posle toga možda lupaš fejspalmove nad izjavama vodećih svetskih eksperata. Sve u svoje vreme.
strixaluco Posted July 18, 2014 Author Posted July 18, 2014 Pa, prvo naučiš da kvotuješ, onda malo Njutnovu fiziku, pa jednog dana možda i kvantnu (za jedno 20 godina). A posle toga možda lupaš fejspalmove nad izjavama vodećih svetskih eksperata. Sve u svoje vreme.
расејан Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Ako si došla na ovaj forum ne bi li popunila tu vrstu praznine u obrazovanju, pritom postavljajući temu na način na koji si je postavila, mooožda postoji mogućnost da nisi odabrala pravi izvor spoznaje. A možda si i trol. Не личи ми на тролу, него... свако од нас је имао такве фазе кад на основу расположивих прича покушава да растабери свемир, и дође до свог 42. Већина то држи у глави и размени понеку са ближњима тек под одређеним условима (типа бар 40% алкохола). Овакав излазак на пијацу је доста храбрији од тога, што итекакао треба поштовати. Те кад кренем да указујем на рупе у причи, то чиним озбиљно и са уважавањем. Поспрдни тон се држи умерено, више као стилска фигура. Убацивање челоклепа у навод је врло невешто исказивање свог става о питању о ком се тражи расправа... нобуадиз петрефк.
Bujodrag Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Моја грешка, ми је случајно улетео између наводника. http://pulse.rs/bog-se-kocka-dragi-ajnstajne/Иначе, у случају свемира ништа није немогуће. Мене, вечитог аналитичара, ова тема тренутно заокупља више од осталих, што више мишљења, то боље. После се просеје, па онда оно што остане у ситу и даље не буде баш ништа. Onda čitaj onog Kolakovskog kojeg sam ti preporučio. No, valja proveriti i drugu stranu, te ti od srca preporučujem odlične "Misli" Bleza Paskala. Čoveka koji je uspeo u sebi da objedini verujući i analitički um.
Notorious Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 @расејан Ni ja ne bih da sudim unapred (iako...hmmm), zato sam formulisala uslovno. @Bujodrag Ako misliš na Ključ nebeski ili Razgovore s đavolom, nisam sigurna koliko mogu da budu informativni za nekog ko sam kaže da ima ozbiljne praznine u toj vrsti obrazovanja.
Bujodrag Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 @Bujodrag Ako misliš na Ključ nebeski ili Razgovore s đavolom, nisam sigurna koliko mogu da budu informativni za nekog ko sam kaže da ima ozbiljne praznine u toj vrsti obrazovanja. Mislim na "Religiju" i na još jednu, čijeg naslova ne mogu da se setim, gde je, na sebi svojstven način, objašnjavao kako su religijska pitanja samo jedan oblik opšteljudskih pitanja
Bujodrag Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Jbmlga, davno beše. Al', Paskal je za svaku preporuku. Najbolje delo o hrišćanstvu koje sam ikada pročitao. Čovek, prosto, kaže: Dati sopstveni odgovor na pitanje besmrtnosti duše je do te mere značajno, da je apsolutna budala onaj ko to olako uradi.
Indy Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Не личи ми на тролу, него... свако од нас је имао такве фазе кад на основу расположивих прича покушава да растабери свемир, и дође до свог 42. Већина то држи у глави и размени понеку са ближњима тек под одређеним условима (типа бар 40% алкохола). Овакав излазак на пијацу је доста храбрији од тога, што итекакао треба поштовати. Те кад кренем да указујем на рупе у причи, то чиним озбиљно и са уважавањем. Поспрдни тон се држи умерено, више као стилска фигура. Убацивање челоклепа у навод је врло невешто исказивање свог става о питању о ком се тражи расправа... нобуадиз петрефк. Sve je tačno, posebno ono prvo i ono poslednje. Premda ću uvažiti predlog začetnice teme da ne zalazim ovde, ipak bi bilo bolje temu zadržati u okvirima onoga što se koliko-toliko zna i razume.
Aion Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 Моја грешка, ми је случајно улетео између наводника. http://pulse.rs/bog-se-kocka-dragi-ajnstajne/Иначе, у случају свемира ништа није немогуће. Мене, вечитог аналитичара, ова тема тренутно заокупља више од осталих, што више мишљења, то боље. После се просеје, па онда оно што остане у ситу и даље не буде баш ништа. Mozda sam malo pristrasan (zanima me kvantna terija informacija, aposebno QC) ali na prvi pogled bih rekao da se radi o veoma dobrom i odmernenom clanku koji ne pretenduje da otkrije bilo kakve "vecne istine": За нас је данас најбоља метафора квантни компјутер. Међутим, увек треба имати у виду да је научна слика света динамична слика, и да може једног дана лако да се промени, чак на драматичан начин. Само време ће то показати. Jako je tesko ovakav clanak koristiti za bilo kakve teoloske diskusije.
Sir Oliver Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 Moja vizija druga boba: https://twitter.com/TheTweetOfGod
Recommended Posts