gervasius twinkleminkleson Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Cancellara doduše svojom odlukom, oće da sr priprema za svjecko.
Garnirung Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Juče mi je ionako privatno bio sjeban dan i misleći kako će bar trka da me oraspoloži, odem na sajt i još više popizdim. Posle mi se nije ni žurilo kući da vidim završnicu. Sad kad sam oslobodjen konkretnog navijanja, nadam se da su svi lepo iskoristili dan, odmorili i da se više niko neće skršiti do kraja. Cancellara doduše svojom odlukom, oće da sr priprema za svjecko. Fabian je baš relaksiran u vezi Tura. I 2012. je otišao jer mu se žena poradjala. Evo i nešto u čast trenutne žute majice The Nibali you didn’t know by Ciro Scognamiglio in Mulhouse We really ought to know everything about Vincenzo Nibali by now. But that’s not the case. There are reaches of the Sicilian’s character that are still unknown to die-hard fans, even though he turned professional way back in 2005 and has now been among the best riders in the world for several years. Did you know, for example, that Vincenzo has a remarkable knack for inventing new words and expressions? ‘Radish bends’ (curve a radicchio in Italian) and ‘Pinocchioed legs’ (gambe impinocchiate) are among the favourite idioms of the Astana leader, who hopes to become only the second Italian after Felice Gimondi to achieve cycling’s ‘triple crown’ – victories in the Giro, Vuelta and Tour. ‘Radish bends”’ take their name from the diminutive root vegetable particularly popular in the Veneto region of north-east Italy: since they grow from the ground, ‘radish bends’ are those corners where a rider skims the road surface or, worse, ends up on his backside. It seems that the expression was invented by Marzio Bruseghin, the ex-Lampre and Banesto stalwart turned donkey breeder, but it is now set to enter the common Italian cycling lexicon thanks to Nibali. ‘Pinocchioed legs’ are one of Nibali’s newer inventions: the inspiration here, obviously, comes from Pinocchio, the wooden puppet famous for his long nose and penchant for telling lies. When a bike racer has ‘Pinocchioed legs’, it’s another way of saying that his muscles feel wooden or stiff. Over the past few days, more than one journalist in the Tour press room has rolled their eyes at Nibali’s sometimes clichéd, often repetitive responses. Little do they know that he’s also prone to pull out the odd stroke of linguistic genius. Some would also be surprised to discover that Nibali the cyclist is quite different from Nibali the man. When he’s not racing, Vincenzo can seem completely disengaged from cycling. He appears to zone out almost the moment he crosses the finish-line. At the 2012 Tour, he even went for an hour-long siesta before his start-time in the Besançon time trial. Can you imagine – forty winks moments before taking on Froome and Wiggins?! But with a race number on his back, Nibali is transformed. He’s a formidable competitor who struggles to contain his anger in defeat. Unlike many other top riders, he loathes finishing well down the field, even at races where his declared objective is to train for more important goals. In fact, if you look closely at his results, Nibali almost never allows this to happen. At Milan-Sanremo this year, he knew that he didn’t have the form to win, but he attacked even so. For him it was about putting on a show, for the fans. He sees himself as an entertainer, a professional showman. Nibali now lives in Switzerland with his wife, Rachele, and their newborn daughter, Emma Vittoria. For many years he resided in Tuscany, but his parents have stayed in Messina, Sicily, where they own and run a video rental store. Until now, unlike many of his contemporaries, Vincenzo has never been seriously implicated in doping scandals and it’s often said that his robust morals owe to his family values and upbringing. Those who know him and his parents well say that his father, Salvatore, waved him off into the pro peloton with a message along these lines: “Enzo [how he’s known at home], I’m happy that you’re going to be a cyclist because it was your dream. You might win or lose, but the only thing you must never do is cheat. Because, if you do, you can forget about ever coming back to Sicily.”
malkin Posted July 15, 2014 Author Posted July 15, 2014 Mene je Kwiatkowski juče prilično razočarao. Ne kako je odvezao etapu, već mi nije jasan razlog njegovog bega. U retko kom scenariju beg na ovoj etapi bi uspeo, pa ne vidim razlog nepotrebnog trošenja. Etapa je bila dosta pasivnija u odnosu na onu kakva bi bila da je Contador bio na putu na poslednja dva brda. Ne znam ko je doneo odluku, ali mislim da nije ni malo inteligentna. Vrlo moguće je juče izgubio belu do kraja TdF. ja mislim da je rezon bio ovakav: probaju on i TMart da uteknu, pa i ako ih favoriti uhvate, uhvatiće ih negde u toku Planche te ne mora sa njima da se vozi od podnožja što povećava šanse da se završi sa nekim respektabilnim vremenom, s obzirom na procenu da u suprotnom Kvjatkovski ne može da opstane sa specijalistima. nije isključeno da su se nadali tome da bi u grupi moglo da dođe do dodatnog kidanja, možda su znali ili nadađali štogod o namerama Saksa i hteli da se okoriste o Saksovo razbijanje grupe i da se osiguraju od obaveze da se nađe odgovor na jaku tempo vožnju u grupi. meni je to OK rezon, mislim da je jedini nedostatak u tom planu bio u tome što Kvjatkovski prosto nije imao noge za Planche. a opet možda bi bilo još gore da je od podnožja bio sa Nibalijem et al. (uz to, mislim da se on nije uopšte previše istrošio dok je TMart gazio,)
freakns Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 danas bi trebalo da bude lagana etapa za generalni plasman, ali i odlicna za vijanje pobede... 187.5 km, prvih 115 je ravno, onda sledi jedan spust, i nakon toga 35km se ide gore dole, ali bez prejakih uspona, da bi se sve zavrsilo sa jos jednim spustom.znaci oko 130km bi moglo da pocne odlucivanje. beg ce dotle izdrzati, pa ako nekome ostane snage, to je pravo mesto za napade... Rolland je moj favorit danas da odveze agresivno.
panta rhei Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Mene je Kwiatkowski juče prilično razočarao. Ne kako je odvezao etapu, već mi nije jasan razlog njegovog bega. U retko kom scenariju beg na ovoj etapi bi uspeo, pa ne vidim razlog nepotrebnog trošenja. Etapa je bila dosta pasivnija u odnosu na onu kakva bi bila da je Contador bio na putu na poslednja dva brda. Ne znam ko je doneo odluku, ali mislim da nije ni malo inteligentna. Vrlo moguće je juče izgubio belu do kraja TdF. ja mislim da je rezon bio ovakav: probaju on i TMart da uteknu, pa i ako ih favoriti uhvate, uhvatiće ih negde u toku Planche te ne mora sa njima da se vozi od podnožja što povećava šanse da se završi sa nekim respektabilnim vremenom, s obzirom na procenu da u suprotnom Kvjatkovski ne može da opstane sa specijalistima. nije isključeno da su se nadali tome da bi u grupi moglo da dođe do dodatnog kidanja, možda su znali ili nadađali štogod o namerama Saksa i hteli da se okoriste o Saksovo razbijanje grupe i da se osiguraju od obaveze da se nađe odgovor na jaku tempo vožnju u grupi. meni je to OK rezon, mislim da je jedini nedostatak u tom planu bio u tome što Kvjatkovski prosto nije imao noge za Planche. a opet možda bi bilo još gore da je od podnožja bio sa Nibalijem et al. (uz to, mislim da se on nije uopšte previše istrošio dok je TMart gazio,) nista on manje snage ne bi izgubio u grupi gde bi morao da se prilagodi dinamici i eventualnim napadima/begovima, nego sto je izgubio dok ga je martin slepovao. i meni se cini da je bas to bio plan, dok martin moze da ga vuce, on vozi mirno bez stresa za njim. kad ovaj vise ne moze, nastavi svoj tempo. uz prednost koju mu je martin napravio - dobar rezultat. ali ko sto malkin rece, za to su nedostajale noge. ja sam slusao nemacki eurosport zbog mog omiljenog strucnog komentatora jean-claude leclercq-a (koga prosto obozavam da slusam, ranije je godinama bio na svajcarskoj nacionalnoj tv, i naravno tada sam tamo pratio biciklizam). koji je otprilike rekao da ako kwiatkowski napravi nesto, moze martinu da zahvali, ako ne, onda je sam kriv.
sekretar Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 (edited) Odustao i Talansky ups, sada je ipak nastavio Edited July 16, 2014 by sekretar
malkin Posted July 16, 2014 Author Posted July 16, 2014 e ako Sagan danas ne dobije... nego, chapeau Talanskom. ne odustaje se lako od Tura.
zoki Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Svaka čast, na vreme je krenuo.. A Sagan mi nije jasan, šta očekuje, da ga ostali dovedu do cilja?!
malkin Posted July 16, 2014 Author Posted July 16, 2014 ovo je tačno bio San Sebastijan, mnogo sam glup što nisam Gallopina stavio u pogađalicu. ne bih rekao da Sagan očekuje od drugih više nego od samog sebe, ali prosto nisu pokrili Gallopinov napad. treba videti na ponovljenom snimku gde je Sagan bio kad je Gallopin krenuo...
zoki Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Na 2.5 km do kraja je krenuo, Sagan i ostali su ga samo gledali
malkin Posted July 16, 2014 Author Posted July 16, 2014 (edited) evo kaže Sagan nobadi dont vont vrks vid mi :D ne buni se, kaže to je biciklizam... šta da se radi, nikome nije išlo na ruku da mu pomogne, a njemu se nije krpio beg Galopena jer je hteo da dobije u sprintu a ne da poveže jedan napad da bi ga odmah napao neko drugi. to je to, to je trkanje u ovakvim situacijama uvek i svuda: da li je napad dobro tempiran, ima li koga kome ide na ruku da odgovori na napad, itd. Talanski stigao :) Edited July 16, 2014 by malkin
freakns Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Talansky me odusevio sa ovim danas... covek je celu trasu maltene sam odvezao... zarko mu zelim jednu pobedu u nastavku :)
Recommended Posts