Jump to content
IGNORED

Politička korektnost

čekmeže

Recommended Posts

Posted

u Global 2000 sam i ja citao tak nest :D

i nek se zna, 1508 stranica, bez anexa

Posted

1 warn za Miralema, za sada, zbog učestalog vređanja sagovornika. 

Zakasnela reakcija, pardonacija i izvinjotina forumu.

Posted

a sasvim je u redu istog nazivati rasistom? dobro™.

Posted

"imo sam strasnog petla..."

Е, да, то је била страст, а не ово данас...

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Ja nisam gledao taj film, ali mi je drago da je nastupio mir u Ukrajini.

a da pokusamo pc pristup? recimo, da pobunjenike nazovemo "onima koji imaju drugacije misljenje", vojsku ukrajine "zaposlenima", a naciste da uopste i ne spominjemo. rat ce prestati sam od sebe, garant :)

Edited by Miralem
Posted (edited)

a da pokusamo pc pristup? recimo, da pobunjenike nazovemo "onima koji imaju drugacije misljenje", vojsku ukrajine "zaposlenima", a naciste da uopste i ne spominjemo. rat ce prestati sam od sebe, garant :)

Ne, nego da Jevreje ne zovemo Židima, Ukrajince - Hoholima, a Ruse Moskaljima, pošto takvi izrazi idu uz masovna ubistva, pogrome i diskriminaciju svake vrste. Jezik je verni pratilac nasilja, a pokazivanjem da ti je stalo da upotrebljavaš termine koji ne vređaju, demonstrirao si nevoljnost da robuješ stereotipovima i predrasudama. 

Ja mislim da bi i kamen do sada ovo shvatio, a ne živ čovek.

Edited by Грешни Василије
Posted

ma oni su se i poklali zbog neadekvatnih reci, nisu tu cia, putin, obama, desni sektor, i ostala bratija nista krivi. ubise ih prejake reci.

Posted

ali ali ali ali ne zbog reči, reči su....

ne mogu : (

:cry:

Ja mislim da bi i kamen do sada ovo shvatio, a ne živ čovek.

Posted (edited)

ma oni su se i poklali zbog neadekvatnih reci, nisu tu cia, putin, obama, desni sektor, i ostala bratija nista krivi. ubise ih prejake reci.

Reči su oruđe huškača. Na primer, kad ljudi na trgu skaču pevajući ko ne skače taj je Moskalj, jasno se, kao grupa, distanciraju od druge grupe (Rusa), označavajući je kao nešto nepoželjno i strano.Mali je korak.od toga do aktivnog neprijateljstva, potpomognutog, naravno, i drugim sredstvima sa raznih strana. 

edit: verujem da ovo što sam napisala neće doprineti promeni tvog stava, ali želim da zadržim novostečenu reputaciju PC-frika.

Edited by Notorious
Posted (edited)

hihi, ala ste se nanizali.pa ukrajina je bas dobar primer zasto je pc bulja. osim ipak do tad marginalnih specijalaca iz desnog sektora, stanovnistvo se poprilicno uvazavalo i bratimilo. ruzne reci su dosle tek kad je picvajz nastao, tj unet spolja. one su posledica, a ne uzrok. dzaba vadite sad hohole i moskalje iz tarasa buljbe, oni su nebitni. ko sto je tamnoputa nac manjina u teskom polozaju ne zbog imena, vec jer je... u teskom polozaju. ime, sa svim konotacijama, samo odrazava stanje na terenu. al problem je u tome sto se vecini pc warriora jebe za aktuelno stanje, njima je bitno da su umirili savest kozmetickim sredstvima.

Edited by Miralem
Posted (edited)

Nisam ni tvrdila  da je uzrok, već da je oruđe (jedno od) razbratimljavanja. Do juče nije bilo važno ko je ko, i sad, hop, odjednom, ko ne skače taj je Moskalj. To Moskalj je verbalni klin koji se zariva u tkivo manje-više jedinstvene grupe ljudi. Perfidan MO koji je vrlo lako, u cilju homogenizacije jedne i konfrontacije druge grupe, primeniti na bilo koji domen različitosti među ljudima. 

edit: interpunkcija

Edited by Notorious
Posted

pa upravo to, orudje. ko recimo motika- mozes da okopavas njom bastu, a mozes i da je zabijes komsiji u glavu, sama po sebi je neutralna. a ti bi na nju zalepila etiketu "samo za okopavanje" i mislila da si resila problem. dok komsija i dalje pusta kravu u tvoj kukuruz.

sve u svemu, kad su vec poceli da se ubijaju malo je glupo traziti da se pri tom lepo izrazavaju.

Posted (edited)

@Miralem

Svaki, ali baš svaki, proizvod ljudskog uma može da bude upotrebljen na različite načine, od motike do nuklearne fisije. Nekako mi se čini da je, u tom mnoštvu mogućnosti, izbor, generalno gledano, prilično podložan manipulaciji. 

Edited by Notorious
Posted

hihi, ala ste se nanizali.pa ukrajina je bas dobar primer zasto je pc bulja. osim ipak do tad marginalnih specijalaca iz desnog sektora, stanovnistvo se poprilicno uvazavalo i bratimilo. ruzne reci su dosle tek kad je picvajz nastao, tj unet spolja. one su posledica

Zapravo ne. U ovom sukobu je upotreba "ruznih reci" po pravilu prethodila jos ruznijim dogadjajima. Ukrajinska ekstremisticka propaganda je pro-ruske demonstrante nazivala bubama zlaticama nedeljama pre linca u Odesi. I to nije slucajno - poistovecivanje protivnika sa insektima je otprilike najveci stepen dehumanizacije i predstavlja psiholosku pripremu za masakr (kao sto je bio slucaj sa Tutsima, "bubasvabama"). Mejnstrim mediji su uvrdili da se na drugoj strani nalaze "teroristi" dobrano pre pocetka vojnih operacija. To obicno tako biva - taj propagandni "naming and framing" proces je deo rasplamsavanja sukoba, ne samo posledica. 

Btw, zapanjuje me dokle si spreman da bandoglavo uvrces cinjenice i logiku samo zato sto je neko pre mesec dana kritikovao upotrebu reci "cigan".