Jump to content
IGNORED

Politička korektnost

čekmeže

Recommended Posts

Posted (edited)

ako ocemo izbjec negativne konotacije, ostadosmo s jugoistocnim europljaninom. a to mi zvuci nekako otuzno,  bolje mi je onda balkanac

inace, sto se tice geografske odrednice balkana, sitila sam se onog dokumentarca o s. zizeku, di se on izruguje s rijekom ljubljanicom kao granicom izmedju mitteleurope i balkana. u zagrebu je to rijeka sava etc. jadan balkan dodje kao ono reciklazno dvoriste, svima je jasno da mora negdje bit, ali nitko ne bi da je kod njega...

e evo  ga, na samom pocetku

Balkanac ima patinu, teksturu i šmek (ne uvek prijatan, ali šta je tu je), jugoistočni Evropljanin mi zvuči nekako mlitavo i sterilno.(eto predrasuda na delu).

Sumanutoj potrebi za distanciranjem, pa i geografskim, od balkanske tradicije i treba pristupati ironično. 

edit: slovo

Edited by Notorious
Posted

Већина Словенаца које знам се, што неко рече, претјерано уваљују у "Балканце". Дођем код њих а они би да ме воде на бурек. Камаааан.

С друге стране, живо се сјећам једне Словенке која је запрепаштено реаговала на коментар да Словенија није средњоевропска земља. Будући да је друштво било претежно екс-ју, била је скоро па исмијана.

Posted

slavuj srce.

nego, danas sam saznala da je prijateljica koja svakog trena moze da rodi bebu "starija prvorotka" jer, gle cuda, ima vise od 25 godina i usudila se da bude trudna, pa cak i da rodi dete. pokusala je neka naprilitana sestra da razjasni da je to "medicinskii termin" da bi se, pile tupavo, zaplelo u kucine rekavsi, pa znate, ako do 40-te ne rodi, sve je u bozjim rukama.

sa velikim zadovoljstvom pisem prijavu zastitniku prava pacijenata jer buducoj mami sad nije do toga, ali jebem li ga, ovo je nekoliko tipova diskriminacije u dve reci, zar ne?

edit plus: krovni, tj umbrella, do pojave nepismenih poznavalaca engleskog jezika prevodilo se, bez ijedne dileme, kao sveobuhvatni. znam i ko je zapoceo sa krovnim, jedino jos uvek ne uspevam da saznam ko je prvi upotrebio ustoliceno podizanje svesti.

• +1 1
Posted (edited)

iako balkanca zamisljam kao nekoga ko vuce toljagu i osljanja se na nadlanice kada hoda, jos se nisam uvredio kada me neko tako nazove. vise mi dodje smesno iako, paa u devedesetakinesto posto slucajeva pojam bude potegnut kao uvreda(licno iskustvo).  i kada bi mi neko rekao "glupi balkanac" odgovorio bih, okej, a zasto glupi?

opet srbijanac mi smeta, prvo gramaticki, i drugo gramaticki a na trecem mestu je ono sto neko rece da zvuci kao pokusaj nekakve ograde od zitelja srbije (ko da smo mi hteli) bezveze, valjda ne volim kada se neko ogradjuje od mene i trpa me u kos sa ko zna kime (srbijancima :o ).

i da zaokruzim topik, zene mi ne smetaju, ni drustveno, ni profesionalno, ni u guzvi u autobusu (gde mi puno toga smeta), iako ih cesto ne razumem i ne snalazim se u razgovoru sa njima.

Edited by superkikiriki
Posted

iako ih cesto ne razumem i ne snalazim se u razgovoru sa njima.

to je ok, ni one često ne razumeju da je u toku rat gildi, i da je raid

No-one seems to get it, but that's all right

My girl keeps bitchin', complaining and starting fights

She wants to cuddle, watch movies in the candle light

But wednesdays through fridays are strictly raid nights

Posted

Jezik raste u narodu, i u debatnim klubovima aktivista raznih vrsta.

Posted (edited)

U Srbiji otvorena Sigurna kuća za muškarce!

“U formularima u Centrima za socijalni rad i policijama stoji da je nasilje prijavila. Muškarac ne može da potpiše takvu prijavu. I ako ode biće ismejan”

Edited by kapetanm
Posted

U Srbiji otvorena Sigurna kuća za muškarce!

“U formularima u Centrima za socijalni rad i policijama stoji da je nasilje prijavila. Muškarac ne može da potpiše takvu prijavu. I ako ode biće ismejan”

Uuuu, kakvi su ovo ološi, nemate pojma ako niste imali kontakata sa njima. Ono čisto, nepatvoreno zlo koje se raduje tuđoj patnji. Iznerviram se kad se samo setim.

Taksista me jedan vozio koji za sebe kaže da se bavi humanitarnim radom i dobročinstvom i kada je počeo da mi priča. Prvi i jedini put u životu sam rekao taksisti da se zaustavi na sred ulice, bacio mu pare u lice i rekao da mi nestane sa očiju dok je još u stanju da gleda.

Ovo su zli, zli ljudi.

Posted

Стварно? Нисам знао, мораћу да се распитам код мојих тамо

Posted

to je neka kooperacija dveri nasi, u skladu sa vec postojecim organizacijama za zastitu prava heteroseksualnih muskaraca.

Posted

Стварно? Нисам знао, мораћу да се распитам код мојих тамо

Mali izvod "95% brakova u Srbiji izgledaju tako što KURRRRVETINE! (sa strašću izgovoreno) kljucaju, drobe, maltretiraju i izgladnjuju muškarce samo da bi se ovi razveli, a onda im otimaju stanove i traže alimentacije. E, a onda mi tu nastupamo" i tu se šire usta u takav sadistički osmeh zadovoljstva da te prođe jeza niz kičmu.

Posted

i izgladnjuju muškarce samo da bi se ovi razveli.

:lol:

Posted

slavuj srce.

nego, danas sam saznala da je prijateljica koja svakog trena moze da rodi bebu "starija prvorotka" jer, gle cuda, ima vise od 25 godina i usudila se da bude trudna, pa cak i da rodi dete. pokusala je neka naprilitana sestra da razjasni da je to "medicinskii termin" da bi se, pile tupavo, zaplelo u kucine rekavsi, pa znate, ako do 40-te ne rodi, sve je u bozjim rukama.

sa velikim zadovoljstvom pisem prijavu zastitniku prava pacijenata jer buducoj mami sad nije do toga, ali jebem li ga, ovo je nekoliko tipova diskriminacije u dve reci, zar ne?

edit plus: krovni, tj umbrella, do pojave nepismenih poznavalaca engleskog jezika prevodilo se, bez ijedne dileme, kao sveobuhvatni. znam i ko je zapoceo sa krovnim, jedino jos uvek ne uspevam da saznam ko je prvi upotrebio ustoliceno podizanje svesti.

a jese pre krovni prozor govorilo sveobuhvatni prozor?

Posted

slavuj srce.

blago tebi kad nemas pametnija posla.

Posted (edited)

Mali izvod "95% brakova u Srbiji izgledaju tako što KURRRRVETINE! (sa strašću izgovoreno) kljucaju, drobe, maltretiraju i izgladnjuju muškarce samo da bi se ovi razveli, a onda im otimaju stanove i traže alimentacije. E, a onda mi tu nastupamo" i tu se šire usta u takav sadistički osmeh zadovoljstva da te prođe jeza niz kičmu.

ti si car. ili rasista. nesto si svakako.

u stvari znam sta si, ti si onaj ko onaj sveee, nalozis se i izgubis.

Edited by Miralem