Notorious Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 OK, znači van mog iskustva (kakav sam ja srećnik) se nalazi svet u kome: Ako su istraživanja tako pokazala, onda ste vi u pravu. N-ti put, to nije bila ilustracija života prosečne žene u Srbiji nego primer za nešto drugo. Iako, nažalost, nije retkost.
sailorman Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 N-ti put, to nije bila ilustracija života prosečne žene u Srbiji nego primer za nešto drugo. Iako, nažalost, nije retkost. Ako J.Mujica to nije video, to znači da tako nešto ne postoji!
pacey defender Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Jozo, ako te zanimaju najskoriji slučajevi diskriminacije po osnovu pola, pogledaj Godišnji izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za 2013.godinu. Deo koji te može zanimati počinje na strani 68. http://www.ravnopravnost.gov.rs/images/files/Poverenik%20za%20zastitu%20ravnopravnosti%20-%20Izvestaj%202013.pdf
sailorman Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Jozo, ako te zanimaju najskoriji slučajevi diskriminacije po osnovu pola, pogledaj Godišnji izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za 2013.godinu. Deo koji te može zanimati počinje na strani 68. http://www.ravnopravnost.gov.rs/images/files/Poverenik%20za%20zastitu%20ravnopravnosti%20-%20Izvestaj%202013.pdf Rekao je da ga ne zanimaju izveštaji i istraživanja. :(
Notorious Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Citat: Poslednji podaci pokazuju da je od 01.januara do 31.decembra 2013. godine u porodičnom i partnerskom nasilju na teritoriji Srbije ubijena 131 žena.
Turnbull Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 To je užasno veliki broj. Ako ne grešim, ranijih godina se kretao oko 50. Katastrofa.
Aće Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 povraca mi se od onih koji ne vide maltretiranje i ponizavanje, ali zato intenzivno osete isto to kad ih recimo neko zove srbijancima. ne mislim tu konkretno na mujicu, vec inace.
kim_philby Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 pa dovoljno je citati crnu hroniku i videti da samo napustanje partnera za zenu moze biti pogibeljan posao te da ima dosta muskarac koji drze da je nasilje sasvim adekvatan odgovor na to. Sent from Bender's iPad using Tapatalk
JozoMujica Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 povraca mi se od onih koji ne vide maltretiranje i ponizavanje, ali zato intenzivno osete isto to kad ih recimo neko zove srbijancima. ne mislim tu konkretno na mujicu, vec inace. Samo da napomenem da nigde nisam rekao da nema maltretiranja i ponižavanja, već da maltretiranje i ponižavanje nije usmereno isključivo na žene, te da samim tim uzrok te pojave nije u žrtvi već u nasilniku, odnosno njegovoj percepciji načina sticanja "prava" koja smatra da mu pripadaju, te da tih nasilnika ima kako među muškom (najčešće) populacijom, tako i među ženama. N-ti put, to nije bila ilustracija života prosečne žene u Srbiji nego primer za nešto drugo. Iako, nažalost, nije retkost. Moj komentar se odnosio na ono što sam mislio da je ilustraciju života prosečne žene u Srbiji. :)
Notorious Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Veliki problem je odnos samih žena prema različitim vidovima diskriminacije. Naučena bespomoćnost dovodi do toga da mrcvarenje koje doživljavaju smatraju izrazom prirodnog poretka stvari. Da za bolje i nisu, a možda ne zaslužuju ni to što imaju.
kobni zelaya Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Sad sam odslušala. Izvini. Ništa, ništa. :) pa dovoljno je citati crnu hroniku i videti da samo napustanje partnera za zenu moze biti pogibeljan posao te da ima dosta muskarac koji drze da je nasilje sasvim adekvatan odgovor na to. Sent from Bender's iPad using Tapatalk Dovoljno je i obratiti pažnju na slučaj onog nabildovanog idiota, koji je posle ubistva devojke zamalo oslobođen, jbt.
Amelija Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Naravno. Ja sam pre par postova i rekla da je veliki i broj žena koji nemaju ništa protiv patrijarhata ili ga veoma podržavaju. A i veliki broj muškaraca koji ne. U celoj toj stvari ni približno nije "neki tamo zli muškarci i jadne žene". Ali da još uvek ima mnogo ružnih i nepravednih stvari na osnovu roda -- ima. 1
Yoda Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 povraca mi se od onih koji ne vide maltretiranje i ponizavanje, ali zato intenzivno osete isto to kad ih recimo neko zove srbijancima. ne mislim tu konkretno na mujicu, vec inace. Ti si primetio da ima takvih na ovoj temi?
JozoMujica Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Dovoljno je i obratiti pažnju na slučaj onog nabildovanog idiota, koji je posle ubistva devojke zamalo oslobođen, jbt. Ne preteruj, nije zamalo oslobođen, apelacioni sud je vratio postupak zbog proceduralnih propusta, u ponovljenom suđenju je dobio 5 godina više nego u prvom. Nigde se i nikada nije pojavila ni najmanja mogućnost da će biti oslobođen.
Recommended Posts