Miralem Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 (edited) ^^ne znam dal se to kvalifikuje, volim i ja bisere, dijamante, suho zlato, brilijante, i rubine... a i pare bogami. a musko sam. ^ e pa ne moze tako, necu negativnu definiciju. nabroj mi jedno 3-4 zenskih vrednosti za pocetak. Edited July 4, 2014 by Miralem
Turnbull Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 (edited) To znači, Miraleme, da si feminista! Edited July 4, 2014 by Turnbull
Miralem Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 (edited) ja bih to nazvao pohlepom, ali dobro, ako ti tako kazes. i ne zovi me miralem, lepo sam rekao pre neku stranicu da me to vredja. Edited July 4, 2014 by Miralem
JozoMujica Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Nasilje čije su žrtve žene u velikom broju slučajeva ima rodnu dimenziju. Dakle, to što je žrtva žena nije samo random fact, nego je ona žrtva baš zato što je žena. Za muškarce žrtve nasilja to ne važi. Na osnovu čega si izvela ovaj zaključak? Uzrok nasilja je u svesti nasilnika, ne u polu osobe nad kojom se nasilje vrši.
Turnbull Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 ja bih to nazvao pohlepom, ali dobro, ako ti tako kazes. i ne zovi me miralem, lepo sam rekao pre neku stranicu da me to vredja. Kaži mi, kaži, Kako da te zovem Kaži mi, kakvo Ime da ti dam, Hoću li reći: "Diko", ili "snago" Ili ću "lane" Ili "moje blago" Hoću li "dušo" Ili "moje drago" Kaži mi, kakvo Ime da ti dam! Sve su to mila Imena i lepa Kojima Srbin Svome zlatu tepa Al'' ja bih proveo Čitav jedan vek, Tražeći lepše, Dičnije i slađe, Milije ime, Što još ne ču svet, Da njim nazovem Moj rumeni cvet.
Turnbull Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Na osnovu čega si izvela ovaj zaključak? Uzrok nasilja je u svesti nasilnika, ne u polu osobe nad kojom se nasilje vrši. Nevera, jbt. Nasilnici su inače mozgovi u posudi.
JozoMujica Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 (edited) Nevera, jbt. Nasilnici su inače mozgovi u posudi. Dosadan si. Idi klikći, pusti me da razgovaram sa ženama. Edited July 4, 2014 by JozoMujica
Miralem Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Kaži mi, kaži, Kako da te zovem Kaži mi, kakvo Ime da ti dam, Hoću li reći: "Diko", ili "snago" Ili ću "lane" Ili "moje blago" Hoću li "dušo" Ili "moje drago" Kaži mi, kakvo Ime da ti dam! Sve su to mila Imena i lepa Kojima Srbin Svome zlatu tepa Al'' ja bih proveo Čitav jedan vek, Tražeći lepše, Dičnije i slađe, Milije ime, Što još ne ču svet, Da njim nazovem Moj rumeni cvet. sem miralem. za sada.
Notorious Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 (edited) ^^ne znam dal se to kvalifikuje, volim i ja bisere, dijamante, suho zlato, brilijante, i rubine... a i pare bogami. a musko sam. ^ e pa ne moze tako, necu negativnu definiciju. nabroj mi jedno 3-4 zenskih vrednosti za pocetak. Diamonds are a girl's best friend je produkt maskulinih vrednosti. Može, može, ni ne znaš da može, videćeš ako se potrudiš. edit: šta znače te streličice (ili štagod da su) na početku rečenica? Edited July 4, 2014 by Notorious
sailorman Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Na osnovu čega si izvela ovaj zaključak? Uzrok nasilja je u svesti nasilnika, ne u polu osobe nad kojom se nasilje vrši. Čekaj. Je l ti stvarno misliš da partnersko nasilje, na primer, nema rodnu dimenziju? Kako onda objašnjavaš činjenicu da su u 99.9% slučajeva partnerskog nasilja nasilnici muškarci a žrtve žene? Možda će zvučati arogantno, ali moram da te pitam da li si ikada u životu pročitao nešto na ovu temu? Ovo su ipak stvari o kojima ne možeš donositi zaključke na osnovu anegdotalnih primera iz svoje okoline. Mislim, konsenzus o tome da nasilje često ima rodnu dimenziju je toliko širok, da mislim da obuhvata i dobar deo desničara. Potpuno sam u zabezeku da iko iole razuman može da tvrdi suprotno. 1
Аврам Гојић Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 (edited) edit: šta znače te streličice (ili štagod da su) na početku rečenica? jedna strelica, post pre tebe. dve strelice, post iza. Edited July 4, 2014 by Грешни Василије
Miralem Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Diamonds are a girl's best friend je produkt maskulinih vrednosti. Može, može, ni ne znaš da može, videćeš ako se potrudiš. edit: šta znače te streličice (ili štagod da su) na početku rečenica? nabroj, ne vrdaj. a strelice znace nesto bezobrazno.
Notorious Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 jedna strelica, post pre tebe. dve strelice, post iza. Hvala
Leia Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Slažem se da su nasilnici uglavnom muškarci (ali samo ako govorimo o fizičkom nasilju), ali se ne slažem da su njihove žrtve uglavnom žene. zrtve fizickog nasilja su oni fizicki slabiji, a to su skoro pa uvek zene. slucajevi gde zena mlati muza su na nivou statisticke greske
Recommended Posts