Jump to content
IGNORED

Politička korektnost

čekmeže

Recommended Posts

Posted

U svakodnevnom govoru nisu.

Moguće, a kakav je govor u pitanju? Mislim ovo za ljudska prava.

Posted

Ako ubaciš "pod" to nije precizan opis, jer pod nečim nije isto što i krovno koje označava da nema višeg stupnja.

Posted

Ma, samo odraz dresure u poslu kojim se bavim, mogla sam da odaberem i neku drugu formulaciju. 

Posted

nis ne kontam

el ti pricas uvijek ovako?

Mne, pravim se pametna pred forumskim auditorijumom. 

Posted (edited)

Ako ubaciš "pod" to nije precizan opis, jer pod nečim nije isto što i krovno koje označava da nema višeg stupnja.

Ali nije tačno da nema višeg stupnja. Postoje i druge pravne oblasti i prava osim ljudskih. Koliko sam shvatio nije to smisao rečenice, već da ljudska prava obuhvataju sva te druge oblasti. Mada, ko će ga znati, jezik se razvija spontano, biće što biti mora. :)

Edited by kobni zelaya
Posted

Ali nije tačno da nema višeg stupnja. Postoje i druga pravne oblasti i prava osim ljudskih. Koliko sam shvatio nije to smisao rečenice, već da ljudska prava obuhvataju sva te druge oblasti. Mada, ko će ga znati, jezik se razvija spontano, biće što biti mora. :)

U oblasti koja se odnosi na ljudsku vrstu je krovni. 

Posted

ih, mogu i ja

znas onu pricu oko sta je bilo prije bb?

kaze, vracevi culi, neposredno prije velikog praska

one,two,...one two three four, ojhaaaaa :D

Posted

Ali nije tačno da nema višeg stupnja. Postoje i druge pravne oblasti i prava osim ljudskih. Koliko sam shvatio nije to smisao rečenice, već da ljudska prava obuhvataju sva te druge oblasti. Mada, ko će ga znati, jezik se razvija spontano, biće što biti mora. :)

Da te nešto pitam. Zar ti nije izazov u tekstu ili kroz likove progovoriti političkom korektnošću sve zadržavajući ironijski i svaki drugi otklon.

Posted

ih, mogu i ja

znas onu pricu oko sta je bilo prije bb?

kaze, vracevi culi, neposredno prije velikog praska

one,two,...one two three four, ojhaaaaa :D

Imaš svako pravo na to. 

Posted

U oblasti koja se odnosi na ljudsku vrstu je krovni.

Nije, na primer, imaš stanarsko pravo, koje ne podpada pod ljudska prava.

Posted (edited)

Da te nešto pitam. Zar ti nije izazov u tekstu ili kroz likove progovoriti političkom korektnošću sve zadržavajući ironijski i svaki drugi otklon.

Hahaha, ne može tako, moraš prvo da kvotuješ moj post. :)

Bez zezanja, izazov bi mi bio, kada bih se time bavio, ali kad se baviš sasvim drugim problemima i drugačijim žanrovima, tu onda nema mesta bavljenju PK.

Edited by kobni zelaya
Posted

Pričam na slepo. Na primer liku koji ne govori politički korektnim jezikom ubaciš u usta taj za njega novi jezik pa napraviš malu karikaturu u kom on priča nešto što ne razume i ne kapira kontekst, ali je eto čuo da tako treba.

Posted

:D Jao, da znaš čime se uglavnom bavim, ne bi me tako nešto pitao. Ja se bavim dosta benignijim stvarima, da tako kažem i moju publiku realno slabo zanima tematika političke korektnosti. Samo toliko mogu da kažem. :)

Posted

Nije, na primer, imaš stanarsko pravo, koje ne podpada pod ljudska prava.

Potpada pod drugu, lokalniju, krovnu kategoriju. 

Posted

Prilično mi smeta nekritično švercovanje termina u odsustvu pandana u srpskom jezku, ali ne znam kako bih drugačije prevela npr.:

The term ‘executive function’ is used as an umbrella for various complex cognitive processes and sub-processes. 

Израз "извршна функција" обухвата разне сложене когнитивне процесе и потпроцесе.