Jump to content
IGNORED

proza za decu

Geo

Recommended Posts

Posted

+1000

Neobično mračna knjiga za dečiji uzrast

Neverovatno, ali o toj knjizi evo i od tebe  :) cujem takvu ocenu: odnos je za sada pola-pola, od potpunog odusevljenja kad su deca u pitanju (govorim iz licnog iskustva) do ocene slicne tvojoj.

Cudna knjiga, engleska posla, ali odlicna.

Doduse, razlicita citanja su cudo: jedan moj drugar je citajuci po prvi put Konradovu Mladost, umirao od smeha pitajuci se ''oce li bre ovi konacno da stignu''...

Posted

Треба потражити,чини ми се да је пребрзо и неоправдано заборављена:

Брежуљак Вотершип

(Watership Down)

Ричард Адамс, мислим да је само 1 издање, Нолит.

За децу, од 7 до 77.

E da, to obavezno. Ali nije zaboravljena, Mono i Manjana su objavili pre par godina veoma lepo izdanje.

Posted

Pa ja sam bio potpuno oduševljen knjigom. I moj otac koji je tada čitao isto.

Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока

Posted

jedna sedmica jednog leta, pred polazak u školu, jedina knjiga u kući na kraju sveta

salno sam tražila da mi čitaju ovu knjigu, a onda je uzimala sama. i kobajagi čitala

domišljala i svašta, sve naglas

ponekad se knjige i tako pamte, nema tu nekog posebnog vrednosnog kriterijuma u književnoteorijskom smislu

slika-Radjard-Kipling-Price-za-decu-5184

Posted

koju ste knjigu prvu pročitali, a da nije imala slike, i strane od kartona? ja znam koju. "Karik i Valja", Jan Lari.

Posted

Pa ja sam bio potpuno oduševljen knjigom. I moj otac koji je tada čitao isto.

Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока

:)

Ma nisam te napadao, nego mi zaista interesantan primer kako citanje jedne knjige izaziva sasvim suprotne reakcije.

Ja je, na primer, nikad ne bih opisao kao mracnu; opet, puno ljudi/dece koje znam opisali su je kao ti.

Posted

koju ste knjigu prvu pročitali, a da nije imala slike, i strane od kartona? ja znam koju. "Karik i Valja", Jan Lari.

Kako se kalio celik

Kratka istorija SKP(b)

Smetali su mi dok citam samo brkovi koje sam imao jos kao mali.

Zasto? 

Posted

Kad pomenu decu i ne samo za decu, preporuka iz sve snage: Roald Dal, sve, vidim da ga se poprilicno prevodi i izdaje na srpskom.

I jedna bas stara decja knjiga: Sesil Dej Luis, Slucaj u Oterberiju, ima da se nadje kod ulicnih prodavaca.

Posted

slučaj kapetana kuke, bila mi omiljena dugo vremena, a kako i ne bi bila kad se radi o devojčici koja ulazi u knjige pomoću čarobne olovke.

što se tiče preporuke, pridružujem se toli, pet prijatelja su mi jako dugo ulepšavale detinjstvo, kada bi u biblioteci naletela na neku koju nisam čitala to je bio praznik

Posted (edited)

jedna od prvih: hana ožogovska, djevojčica i dječak.

što reče geograf, da se splituje proza za decu. poeziju imamo.

poz

Edited by le petit nicolas
Posted

pionirsku trilogiju, pa zatim nastavio sa citavim copicem. malo su mi bili dosadni bojovnici i bjegunci i osma ofanziva, al sam junacki izgurao do kraja.

trol: nesa manjana je ime dobio dok je radio kod bate u jdp-u, i na svaki predlog "ajde da uradimo..." odgovarao sa mañana :D

Posted

Hajduci- Branislav Nušić

Posted

Kralj Džungle, činimeske?

Posted

Mozda je bilo nesto i pre toga, ali prva koje se secam je "Pipi Duga Carapa". Leto pre prvog razreda bila kod nas neka rodjaka par godina starija od mene i donela knjigu. Kad je ona zavrsila, uzmem ja. Stigla do pola, ona se vratila kuci i odnela je. Prva nedelja u skoli, odvela nas uciteljica da nam pokaze biblioteku i odmah tad ja trazim od bibliotekarke Pipi. Kaze, ne moze, to je za malo vecu decu, ti jos ne znas ni da citas :huh:, i ponudi mi neku slikovnicu. Naredne dve nedelje sam svaki dan dolazila u biblioteku da pitam moze li sad Pipi, a onda sam je valjda smorila, pa mi je dala. Pipi obozavam jos uvek.  :wub:

Jos jedna preporuka, a ovo i jeste fantastika, "Vremenski kvartet", Madeleine L'Engle. Prva knjiga je "Kapije vremena", nedavno poklonjena devojcici od 10-ak godina, a posto joj se svidela, uskoro ce morati i preostale 3.

Posted

to bi trebalo proveriti sa roditeljima, ali meni se čini da je bila hajdi, johana špiri. čitala sam je celu večnost i pamtim to snažno osećanje da je nemoguće pročitati toliko stranica. a onda kada sam završila, sećam se ojađenosti, kako to da nikad neću saznati šta je bilo dalje.