ToniAdams Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Zna li neko da li "dobacuju" do Beograda teski metali iz one eko katastrofe zvane Drina? tesko, oni su ugl vrlo brzo nataloze u mulju i tu ostanu zavjek vjekova ako se fizicki ne uklone.
Frank Pembleton Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Rosa mi je ultimejt voda, uz Prolom. Ne znam imaju li je za one vodomate, mozda je isplativije? Nije toliko loša ni česmovača.Meni doktor preporučivao trougao česma-prolom-rosa , ali mora stalno da se menja.
Caligula Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 (edited) Pa razlikuju se cesmovace od dela do dela grada. A tek na sta mi lici cajnik kad se zajebem da u njemu prokuvam cesmovacu. Ko resavska pecina jbt Edited December 4, 2014 by Caligula
ajgor Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Pa razlikuju se cesmovace od dela do dela grada. A tek na sta mi lici cajnik kad se zajebem da u njemu prokuvam cesmovacu. Ko resavska pecina jbt Čini mi se da beogradska česmovača nije oduvek bila tako tvrda kao poslednjih tridesetak godina, nagađam od početka rada makiške fabrike vode. Pre toga su pretežan izvor bili reni bunari, a ne neposredno savska voda.
kud u maglu Simoviću Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Pa razlikuju se cesmovace od dela do dela grada. A tek na sta mi lici cajnik kad se zajebem da u njemu prokuvam cesmovacu. Ko resavska pecina jbt ketler mora da se čisti na tri dana min. a ne koristim ga nešto preteranoapsolutno mi je iluzorno ovde imati poverenje u bilo koju državnu službu užice, zrenjanin i uopšte kvalitet vode u vojvodini...
Frank Pembleton Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 ketler mora da se čisti na tri dana min. a ne koristim ga nešto preterano apsolutno mi je iluzorno ovde imati poverenje u bilo koju državnu službu užice, zrenjanin i uopšte kvalitet vode u vojvodini... Ja sam britu uzeo praktično najviše zbog ketlera ????
Caligula Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 ketler mora da se čisti na tri dana min. a ne koristim ga nešto preterano Kad kuvam Rosu cistim ga jako retko.
frit Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 ko ima neke filtere ili štagod samo mora redovno da čisti naleteo sam jedared na neki kućni što nije čišćen godinama
Tale Posted December 4, 2014 Author Posted December 4, 2014 Kod vode je najbitnije da se ne pije samo jedna vrsta: svaka ima višak ili manjak nekih minerala. Neki preporučuju da se zapravo pije RO voda, potpuno čista od svih materija a da se manjak tih (koje obično uzimamo i preko vode) nadoknadi pravilnom ishranom. Eto, nisam pametan. Ono zbog čega vredi razmišljati o nekom aparatu (sa filterom) jeste to što filter zaustavlja bar krupnije nečistoće. Kada je česmovača hemijski i bakterioloski neispravna filter ne pomaže. Jedini izbor tada je voda iz drugog izvora (flaširana, baloni ili aparat sa bidonima). Ovde može da se pravi neka računica po ceni i udobnosti nabavke.
InvisibleLight Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 jel znas menja li se sastav izvorske vode ili je uvek isti?
Tale Posted December 4, 2014 Author Posted December 4, 2014 Verujem da se povremeno menja. U većini slučajeva postepeno (smanjuje se priliv minerala i drugih materija koju voda kupi usput). Do naglih promena nastaje pri velikim padavinama (veći priliv meke vode) ili pri velikim sušama. To je moja teorija, nemoj me držati za reč.
Recommended Posts