Kreator Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Emperor of the North Jes da nije triler, ali su barem vozovi Ali ima i jedno sranje The Cassandra Crossing.... meni obrnuto: emperor of the north sranje the cassandra crosing dobar
namenski Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 meni obrnuto: emperor of the north sranje the cassandra crosing dobar Dokaz vise za istinitost tvrdnje da su suprotstavljena gledista apsolutno OK, pozeljna i legitimna. Osim na forumu, naravno :) Ne znam, meni Kasanda skroz na silu film, ono kad pokupe zvezda na kamaru (bese u Kasandri Sofija Loren, Ricard Haris, Bert Lankaster, onaj lik sto su mu sudili godinama za neko ubistvo...) i snime film. Em je radnja neubedljiva i tanka, u sred Hladnog rata voz iz Svajcarske u Poljsku sa sve punom NATO/USA saradnjom, em su nekako na pola filma izgubili dampf... A Emperor (sa sve ovdasnjim promasenim prevodom Jedan voz za dve bitange) bre filmcina
namenski Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Ima jedan uslovno zeleznickitm film, tek da ga se pomene, kultni svojevremeno, a danas fensi pa ga stavljaju na top liste naj svih vremena, onako mode radi. Brief Encounter Celia Johnson, Trewor Howard
colonelo Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 (edited) Avalanche Express Dobra podjela, a film onako... ... Poslednja uloga Roberta Shawa. Dark of the Sun Ovaj je često prikazivan na TV. Edited June 20, 2014 by colonelo
Kreator Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Avalanche Express Dobra podjela, a film onako... ... Poslednja uloga Roberta Shawa. Nema nigde da se pazari :(
namenski Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Ne znam dal se neko vec setio ima jedan Frankenhajmer, sezdesete, prilicno dobar ratni film i zove se bas The Train Bert Lankaster i manje-vise evropska ekipa, Zana Moro.
namenski Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 The Train i gde ga se setih je inace bio svojevremni hit u redovima leve beo inteligencije, tako otprilike kasne sezdesete. Sa sve novootkrivenom sociologijom kulture i slicnim stetnim zapadnim uticajima. Radnja filma se vrti oko pokusaja pokreta otpora da spreci Nemce da iz Pariza vozom odvezu silne slike koga drugo nego dekadentnih slikara. Slike, naravno, spasavaju zamazani zeleznicari koji su pride i komunisti koji ce da ginu za spasavanje kulturnih dobara u kojima ce da uzivaju oni koji lepo sede kod kuce i zaziru od radnika i komunista vise nego od Nemaca, obaska sto Amerikanci kasne. Bilo kako bilo, jedan od zeleznicara negde pri kraju filma kaze nesto kao: jebo te, kad nas ovoliko izgibe za ove mazarije u sanducima, mozda bismo posle rata i ko pretekne, mogli da odemo da pogledamo to sto kazu da vredi tolike zivote...
namenski Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 ako bas hocemo, moze i Strogo kontrolisani vozovi :ziga:
*edited by mod Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 Ako cem ovec da hejlujemo onda mora i Planes trains and automobiles
Kreator Posted June 28, 2014 Posted June 28, 2014 (edited) Nadam se da će sledeći naslovi zadovoljiti želju. Ono najbolje je već spomenuto. :) Von Ryan's Express (1965) Samo da ti se zahvalim na ovom postu jer si mi omogucio da odgledam jedan fenomenalan film. Kakva filmska uzivancija, prava avantura Edited June 28, 2014 by BlackGeorge
đorđe geprat Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 1 je i prvi "general" bastera kitona. onda sledi ovaj Jedan voz za dve bitange, bre filmcina
đorđe geprat Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 (edited) pogrešan topik Edited July 2, 2014 by djordje geprat
Recommended Posts