Jump to content
IGNORED

Evroazijska Unija - to je ta Evropa kojoj težimo!

Filipenko

Recommended Posts

Posted (edited)

Kako rusko tvrdo jezgro vidi trenutnu situaciju:

Евразийская Реконкиста

10.01.2022

Александар Дугин

Reveal hidden contents

Edited by slow
  • Hvala 1
Posted

Минск и главни град Казахстана, како год да се звао, као и Јереван и Бишкек, морају да схвате да су од сада део јединственог „великог простора“.

Expand  

Онда логично долазимо до балтичких земаља. Њихово присуство у НАТО-у, с обзиром на нови статус Русије као пола трополарног света, је аномалија. И њима треба понудити избор: неутрализација или... Нека схвате шта ће се тачно десити ако добровољно не изаберу неутрализацију.

Expand  

nema više zajebancije

Posted

15-ak postova je prebačeno na susednu temu (rusku) i to samo zbog onoga što je @barba pisao, inače bi išli dole na jug.

Ovde nastavljamo o Kazahstanu, Belorusiji i ako još nege unutar EAEU krene da kuva.

Posted
  On 10. 1. 2022. at 10:06, slow said:

Kako rusko tvrdo jezgro vidi trenutnu situaciju:

Евразийская Реконкиста

10.01.2022

Александар Дугин

Reveal hidden contents

Expand  

Cemu stvaljanje miksa Branka Raduna i Dragolsava Bokana u ruskoj verzi koji za par hiljada rubalja pise razne baljezgarije...Rekonkista se upravo zavrsila, ruska vojske se povukla...

• 4 months later...
Posted

U SSSR-u je knjiga bila zabranjena do 1987.

• +1 1
Posted

Bravo, u jednom razgovoru sam izneo tezu o propasti SSSR i SFRJ, to su bila drustva u kojima je bilo sramota biti mlad. Covek pocinje da vredi kad osedi. 

• +1 1
Posted
  On 29. 5. 2022. at 9:59, Meazza said:

Bravo, u jednom razgovoru sam izneo tezu o propasti SSSR i SFRJ, to su bila drustva u kojima je bilo sramota biti mlad. Covek pocinje da vredi kad osedi. 

Expand  

Sva sreca da se kod nas to promenilo i sad je sramota biti star... :fantom:

• Haha 3
Posted
  On 29. 5. 2022. at 9:59, Meazza said:

Expand  

Sreća, pa su američki zvaničnici mladi - Bajden 79 godina, Pelosi 82, Ostin 68, Jelen 75, Blinken 60, Pauel 69. U proseku 72,16 godina, skoro 10 godina više od ruskih zvaničnika.

• +1 2
Posted
  On 29. 5. 2022. at 10:03, radisa said:

Sva sreca da se kod nas to promenilo i sad je sramota biti star... :fantom:

Expand  

Da, sad je naopako u drugom pravcu. Nemoj me shvatiti pogresno, SFRJ je bila po skoro svemu bolja drzava od danasnje Srbije. Samo kazem da je to bila losa stvar i da je verovatno to bio uzrok sto su mladje generacije videle rukovodstvo drzave kao nesto sto je palo s Marsa i sto s njihovom generacijom nema nikakvih dodirnih tacaka.

Posted
  On 29. 5. 2022. at 10:15, Ayatollah said:

Sreća, pa su američki zvaničnici mladi - Bajden 79 godina, Pelosi 82, Ostin 68, Jelen 75, Blinken 60, Pauel 69. U proseku 72,16 godina, skoro 10 godina više od ruskih zvaničnika.

Expand  

Pa stoji i to i evidentno je da je Amerika takodje u periodu dekadencije sto potvrdjuje moju tezu.

Ne radi se samo o zvanicnicima, u SSSR i SFRJ si kao mlada osoba bio sputan i potcenjen i u najboljem slucaju nisi bio uziman za ozbiljno, kao neko dete. Nasima su barem dali da sviraju gitare, da se izrazavaju kroz modu i pop kulturu i da se bave umetnoscu, u SSSR cak ni to. A "odrasle cike" nikog nista ne konsultuju i sve se pitaju. Slicna je situacija sad u Rusiji. 

Posted

Da stavim disklejmer, drustvo koje ne ceni stare ljude i neprocenjivo iskustvo koje oni "bring to the table" takodje mora da propadne. To je kao fudbalski klub koji recimo ima politiku da ne smeju u prvu postavu da udju igraci mladji od 35 godina, ili da ne smeju da igraju stariji od 22. Rezultat je raspad kako god okrenes. 

Posted
  On 29. 5. 2022. at 10:35, Meazza said:

Pa stoji i to i evidentno je da je Amerika takodje u periodu dekadencije sto potvrdjuje moju tezu.

Ne radi se samo o zvanicnicima, u SSSR i SFRJ si kao mlada osoba bio sputan i potcenjen i u najboljem slucaju nisi bio uziman za ozbiljno, kao neko dete. Nasima su barem dali da sviraju gitare, da se izrazavaju kroz modu i pop kulturu i da se bave umetnoscu, u SSSR cak ni to. A "odrasle cike" nikog nista ne konsultuju i sve se pitaju. Slicna je situacija sad u Rusiji. 

Expand  

Pa sad, barem u SFRJ imamo dosta kontraprimera, evo samo iz glave - Milo Đukanović premijer Crne Gore sa 28 godina, Fikret Abdić direktor Agrokomerca sa 31 godinom, Miodrag Babić direktor Hemofarma sa 29 godina. Kada bi se zagrebalo, moglo bi se sigurno još pronaći. Mislim, jeste pravilo u državama ovog tipa da se na neke ozbiljnije pozicije dolazi u ozbiljnijim godinama, što je u direktnoj povezanosti sa izgradnjom mreže kontakata koja je potrebna za tako nešto, ali barem u SFRJ je bilo i drugačijih primera, za SSSR već ne znam-

Btw, nije to specijalitet samo ex-SSSR, ima još društava gde je to još i izraženije, naročito na Dalekom istoku.

• +1 1
Posted
  On 29. 5. 2022. at 10:58, Ayatollah said:

Pa sad, barem u SFRJ imamo dosta kontraprimera, evo samo iz glave - Milo Đukanović premijer Crne Gore sa 28 godina, Fikret Abdić direktor Agrokomerca sa 31 godinom, Miodrag Babić direktor Hemofarma sa 29 godina. Kada bi se zagrebalo, moglo bi se sigurno još pronaći. Mislim, jeste pravilo u državama ovog tipa da se na neke ozbiljnije pozicije dolazi u ozbiljnijim godinama, što je u direktnoj povezanosti sa izgradnjom mreže kontakata koja je potrebna za tako nešto, ali barem u SFRJ je bilo i drugačijih primera, za SSSR već ne znam-

Btw, nije to specijalitet samo ex-SSSR, ima još društava gde je to još i izraženije, naročito na Dalekom istoku.

Expand  

Uvek ima drugacijih primera, ali ja pricam o tendenciji. I u danasnjoj Rusiji ima drugacijih primera, ali i na prvi pogled je jasno da su mladi, savremeni ljudi skrajnuti. 

• Create New...