namenski Posted January 7, 2022 Posted January 7, 2022 1 hour ago, Jozef K. said: Predsednik Kazahstana: Nema pregovora s demonstrantima, uskoro likvidacija I? Mislim, sta ovo znaci? Cija je vest? Ili je tvojoj neznoj, za slobodu i demokratiju zabrinutoj dusici dovoljno samo to sto je pomenuta likvidacija, obaska sto si zaboravio da pastujestm tacku....
x500 Posted January 7, 2022 Posted January 7, 2022 1 hour ago, radisa said: Kazahstanci se Kineza izuzetno boje, na toliko veliku zemlju, Kazahstanaca je malo, a ovi im se naseljavaju ilegalno na istoku zemlje... Mislim, ovo je mišljenje jedne kazahstanke, sa kojom sam radio prošle 2 godine na jednom projektu... Do 2010 godine Kinezi su imali mogucnost da lako dobiju vize za KZ. Onda se curak okrenuo, i postalo je skoro nemoguce da dobiju vize. Plase se meke okupacije. KZ je zemlja od samo 16M stanovnika. Ista stvar je i sa mongolima. Cek je jedno vreme bili zabranjeno da se zene kineskinjama.
ObiW Posted January 7, 2022 Posted January 7, 2022 2 hours ago, Jozef K. said: Predsednik Kazahstana: Nema pregovora s demonstrantima, uskoro likvidacija … korupcije? 1
pasha Posted January 7, 2022 Posted January 7, 2022 U Kazahastanu su islamisti poceli da imaju jaku podrsku po provinciji zbog velike korupcije u zemlji. Jedan od razloga slanja ruske vojske je da zastiti veliku rusku etnicku grupu u toj zemlji od mogucih napada. Inace danase i Kirgistan prikljucio akciji u Kazahstanu i izgleda da se situacija primirila za sada ali ovo moze samo da stvori jos vecu podrsku islamistima u bliskoj buducnosti, iako su oni gori cak i do korumpiranih politicara. Kina je zbog toga zabrinuta jer se to moze preliti na susedne kineske provincije gde ima muslimana i da se to iskoristi od nekih sa strane.
fikret selimbašić Posted January 7, 2022 Posted January 7, 2022 2 hours ago, namenski said: Cija je vest? Ima snimak izjave na linku. https://fishki.net/4047086-ih-nuzhno-unichtozhaty-tokaev-razreshil-voennym-streljaty-v-boevikov-bez-preduprezhdenija.html
pasha Posted January 7, 2022 Posted January 7, 2022 1 hour ago, dragance said: Naredio vojsci da pucaju bez upozorenja. Realno govoreci i ovi sto su protestvali su to poceli odmah sa ak47. Prvo je ubijana policija. To se ne bi trpelo nigde u svetu koja ima neku centralnu vlast.
namenski Posted January 7, 2022 Posted January 7, 2022 Just now, fikret selimbašić said: Ima snimak izjave na linku. https://fishki.net/4047086-ih-nuzhno-unichtozhaty-tokaev-razreshil-voennym-streljaty-v-boevikov-bez-preduprezhdenija.html Hvala! Samo, da me ne shvatis pogresno, nisam pitao tebe nego lika koji je smatrao da je dovoljno sto vecim slovima pAstovati naslov pa da nam svima sve bude jasno i da se bez oklevanja svrstamo na pravutm stranu...
apostata Posted January 7, 2022 Posted January 7, 2022 Takođe je indikativno da su kazahstanske vlasti prestale da koriste naziv Nur-Sultan, nego koriste ili 'prijestolnica' ili 'glavni grad Kazahstana'. https://t.me/khayalpressa313/3084
pasha Posted January 7, 2022 Posted January 7, 2022 Postoje tamo jaki klanovi na nivou politike i ekonomije, puno kriminala. A svi se boje da bi sve ovo mogli iskoristiti islamisti...Protesti su verom krenuli spontano a onda je posle par dana krenuo haos sa pucanjem...u jednom trneutku se po nekim regionima izgubila centralna vlast, nije bilo vise drzave.
dragance Posted January 8, 2022 Posted January 8, 2022 9 hours ago, pasha said: Realno govoreci i ovi sto su protestvali su to poceli odmah sa ak47. Prvo je ubijana policija. To se ne bi trpelo nigde u svetu koja ima neku centralnu vlast. Ništa onda, pucaj na svakog ko mrda! 1
Redoran Posted January 8, 2022 Posted January 8, 2022 On 7.1.2022. at 18:02, apostata said: Takođe je indikativno da su kazahstanske vlasti prestale da koriste naziv Nur-Sultan, nego koriste ili 'prijestolnica' ili 'glavni grad Kazahstana'. https://t.me/khayalpressa313/3084 Nazarbajev je očigledno bivši i to je verovatno ruski zahtev. Izgleda da se smiruju stvari u velikim gradovima, što je svakako dobro. Ostaje da se vidi kako će stvari da funkcionišu u ruralnim područjima.
Peter Fan Posted January 9, 2022 Posted January 9, 2022 CNN calls first round for Putin Tokayev: Cold War-style power grab plays out with deadly consequences on the streets of Kazakhstan (msn.com)
Recommended Posts