namenski Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 (edited) 23 minutes ago, Tutankamon said: ...muka mi je vise, majke mi...sve mora da vam se dokazuje i crta... A ti, siguran si, posedujes neoborive dokaze za svoje tvrdnje? Ne ide to tako: ovo su konfuzne situacije u kojima bukvalno jedna najsitnija sitnica moze da preokrene situaciju. Ali su jos vise situacije u kojima i oni koji su na licu mesta ne mogu da budu sigurni i - na ma kojoj strani da su - procene sta se stvarno dogadja. A sto je jos vaznije, njihova svedocenja su najnepouzdanija: sve je u pokretu, nista se ne zna, kruze najrazlicitiji glasovi, a masa je - kao svaka masa - ekstremno nepredvidiva. Obaska sto je pitanje koliko duboko je kriza prodrla u drzavni aparat, vojsku, policiju, tajne sluzbe: gde je - ako nastupi - tacka u kojoj ce da se proceni da je sa Lukomtm gotovo i da je vreme da se razmotre druge opcije. Da je taj segment drustva sigurno ako ne proruski orijentisan - uostalom bez sumnje vuce CCCP tradiciju - sigurno svestan opasnosti ukoliko bi se dozvolilo da demonstracije nagnu na prozapadnu stranu i da se s tim nije igrati zbog reakcije Moskve. Tako da je lako moguce da se, sa ili bez Luketm razmatra neka Коштуница prelazna varijanta u kojoj bi vuk bio sit, a ovce na broju. Edited August 23, 2020 by namenski 1
Tutankamon Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 14 minutes ago, duma said: To bi značilo da Lukašenka ne podržava baš niko i on želi da to svi znaju. Da li ti stvarno veruješ u to? Ako je neko na vlasti decenijama taj je vrlo često loš čovek, ali nikad nije glup čovek. Daj mi poluracionalan razlog da se sastanu njih troje za ovolikim stolom i puste sliku u javnost. Pogledaj snimak pa reci
Time Crisis Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 “Dragi čiča, ono što si video, nije istina“
Jozef K. Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 (edited) Dakle da rezimiram. Neka CIA je napravila u Holivudu scenu gde je Lukašenko sam sa sinom komandosom i nekom ženom? I to je pustila da uzdrma dobrog Luku... Edited August 23, 2020 by Jozef K.
vememah Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 Namenski mi je na listi za ignorisanje te ga ovim putem uljudno molim da me ne spominje pošto mu neću odgovarati.
vememah Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 (edited) Snimci iz helikoptera i štaba objavljeni su na zvaničnom Telegram kanalu Lukašenkovog Tanjuga, novinske agencije Belta. https://t.me/belta_telegramm Edited August 23, 2020 by vememah
namenski Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 Aj, neka neko obavesti Vememaha da cu ga uvek spoticati kada neselektivno i bez propratne napomene/ograde krene da se gadja izvorima poput ISW...
Tsai Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 9 minutes ago, Jozef K. said: Dakle da rezimiram. Neka CIA je napravila u Holivudu scenu gde je Lukašenko sam sa sinom komandosom i nekom ženom? I to je pustila da uzdrma dobrog Luku... izdrzi brko, legendo
namenski Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 (edited) 7 minutes ago, vememah said: Snimci iz helikoptera i štaba objavljeni su na zvaničnom Telegram kanalu Lukašenkovog Tanjuga, novinske agencije Belta. Vememahe, Вемемаје opet si недоречен: БЕЛТА је: Quote Официальный телеграм-канал Белорусского телеграфного агентства. А Телеграм је, колико овако компјутерски и интернетски неписмен знам, руска верзија Вибера, што ће рећи може свако... И броји непуних 15,000 уписаних чланова, шта год то значило. Edited August 23, 2020 by namenski
vememah Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 (edited) Belta je Lukašenkov Tanjug i kao što imaju naloge i na Youtubeu, Facebooku, Twitteru, V kontakte i drugim mrežama, tako imaju i na Telegramu, uredno linkovan sa zvaničnog sajta. https://www.belta.by/ Na Telegramu ima gomila naloga sa gomilom pratilaca, pošto je poznato da se beloruska opozicija organizuje preko Telegrama, tamo su vrlo aktivni i režimski nalozi, ali s ne baš velikim uspehom. Recimo, spominjani nalog NEXTA (https://t.me/nexta_live) ima 2,2 miliona pratilaca. Edited August 23, 2020 by vememah
Time Crisis Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 Jel uopšte neko tvrdio da je to fejk ili samo ovde na PPP-u?
vememah Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 Ne, samo ovdašnji "znalci" koji nisu u stanju da sami isprate vesti, već samo da lelemude. 1
Krošek Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 1 hour ago, namenski said: A ISW, nista? Edit: sada videh: izvinjenje Vememahu. Nikako mi nije bila namera da ga uvredim ili, nedajboze, oteram sa foruma kao forumasa koji svojim uradcima doprinosi kvalitetu informisanja na forumu. Namera mi je bila da pokazem da postoji i druga strana. Uvek. I, BTW, da je red kada se navode izvori barem skrene paznja na neke, ne bas nebitne pojedinosti, a ne da se gadja izrazima poput 'pocela sprdnja'... I da se iza takozvanih izvora uvek krije neki репић vredan provere ili skretanja paznje auditorijumu... nema ovde auditorijuma, svi smo ravnopravni u diskusiji, niko nema definisane funkcije i uloge. insistiranje na dva suprostavljena narativa kao ona koji konstituisu vladajuci diskurs je cesto kontraproduktivno za informisanje o nekom tekucem dogadjaju, jer se teziste prebacuje sa cinjenica na sam diskurs (sa "šta je rečeno" na "zašto je to rečeno" ... ajde prvo da dobijemo neke naznake o tome "šta"), a diskurs kao takav i pozicioniranje ucesnika u njemu je sustinski odvojena tema. nekada postoji i treca strana, nekada i sesta, sta cemo sa svim tim? sve su to nerealni zahtevi. onaj ko hoce da predstavi neku novost bi prema tome morao na licu mesta da isere celu knjigu o nekoj regiji, ajmo sad ko je ovaj poljak ko je ovaj svabo itd. od svog tog filovanja informacijama koje su relevantne za desifrovanje ovog ili onog narativa gube se informacije sa terena. to je najbolji nacin da se priča o nečemu tekućem izopskuriše i razvodnji. to nije tvoja namera, ali naprosto je tako. to sto ti prizeljkujes moze i da se zloupotrebi. svako ko je dovoljno zainteresovan da prati desavanja na temu belorusije verovatno je dovoljno informaciono prismen da kriticki sagledava izvore. i to nisu "takozvani izvori" nego su izvori, vidis da se radi o videima, o fotografijama, da su to ipak neke relevantne stvari. 3 1
namenski Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 Вемемахе, све време само покушавам да те упозорим на потребу да се такозвани извори на неки класификују и да се - у најмању руку, а што би, држим било коректно - аудиторијуму кратком напоменом, фуснотом, скрене пажња. Са пуним поверењем да ће аудиторијум то знати да цени, а и да је довољно паметан да сам филтрира такозване информације које су, као што сам већ рекао, у оваквим догађањима крајње конфузне, субјективно обојене и сигурно предмет разних манипулација.
Recommended Posts