21 hours ago21 hr anduril barbi brani da pise o ukrajini, a gsb o rusiji ako ne napise da je putin diktator
21 hours ago21 hr 4 minutes ago, banecare1 said:anduril barbi brani da pise o ukrajini, a gsb o rusiji ako ne napise da je putin diktator Ja mu ne branim, samo kazem da je sve sto napise irelevantno, jer tamo gde zivi i odakle pise (uostalom kao i ti)postoji diktatura i da vi niste slobodni da napisete sta stvarno mislite zbog konsekvenci koje vam sleduju zbog toga.serbia/siberia - too little difference.
21 hours ago21 hr 1 minute ago, gsb said:Ja mu ne branim, samo kazem da je sve sto napise irelevantno, jer tamo gde zivi i odakle pise (uostalom kao i ti)postoji diktatura i da vi niste slobodni da napisete sta stvarno mislite zbog konsekvenci koje vam sleduju zbog toga.serbia/siberia - too little difference.ok, ok. shvatili smo iz prve. pisali su to nama i drugi ovde.naravno da nije tako i da barba pise ono sto misli.inace, super mi je insistiranje da naspise nesto sto ocigledno mislis da ce napraviti coveku problem u RL.
20 hours ago20 hr 56 minutes ago, banecare1 said:inace, super mi je insistiranje da naspise nesto sto ocigledno mislis da ce napraviti coveku problem u RL.. Тонко .
20 hours ago20 hr 1 hour ago, gsb said:serbia/siberia - too little difference.Jeste razlika, alaha mi.Nas će da pohapse danas i da nas puste ujutru, tamo će da te uhapse i puste te za 5 godina. U Sibiru nema protesta ispred tworza.
19 hours ago19 hr @barba - Protivrecis sam sebi jer iz jednog dela napisanog je jasno zašto nema opozicije, a u drugom kukaš kako je nema.Ne moze postojati opozicija u autoritativnoj državi. Nije je bilo u SSSRu, ni u komunističkoj jugoslaviji. Nema je ni u Kini. Kako autoritativnost raste - tako bilo kakve šanse za opoziciju opadaju što se kod nas dalo videti prethodnih godina. Još nismo na nivou da Vučić može da ubije Djilasa i Marinku bez posledica, ali stremimo ka tome. Za sad može da prebija studente bez posledica.Može se pojaviti po neko tu i tamo, biti biti ubijen, utamničen, ako ne pobegne u inostranstvo - gde nikad neće imati veliki uticaj. Ali organizovana opozicija ne može da postoji.Putin neće izgubiti na izborima. Ako dodje do kraha države, može izazvati neko široko nezadovoljstvo kod naroda i proteste / revoluciju. Ili eventualno nakon smrti možda bude neki sukob potencijalnih naslednika, ali pričati o lošoj i slaboj opoziciji je još beslislenija priča nego kukati o tome u Srbiji. Edited 19 hours ago19 hr by Spooky
18 hours ago18 hr Stvarno, kako to da u Rusiji nema jos ljudi u ruskoj opoziciji sa licnim integritetom velicine i snage stene koji bi bili poslati u gulag i ubijeni. Jedino jer su opozicija. Zasto to, kako to.