20 hours ago20 hr 14 minutes ago, Hamlet Strašni said:јел ја то разумем и белоруски или он прича руски?. Ruski, da... To je normalno, i tamo i u Ukrajini jos uvek. P. S.. E, hvala sto si primetio ono, pre par dana, mesanje jezika)) Uopste nije mali problem)). .
17 hours ago17 hr 2 hours ago, vememah said:Poređenje osnovnih fraza na ruskom, beloruskom, ukrajinskom i srpskom:Belorusi i Ukrajinci kazu hvala kao Poljaci. Meni srpski najlepsi.
8 hours ago8 hr Komšije Ukrajinci bukvalno ne mogu da shvate ovo naše ćao. Dugo su mislili da smo samo uobraženi i naprdans pa koristimo ciao kao neki Miki Panjković ili tako nešto.
8 hours ago8 hr druzim se sa dosta belorusa i nisam ni jednom cuo da pricaju beloruski. kazastanaca manje znam, sli isti slucaj je i sa njima. 5-6 porodica koje znam pricaju u kuci na ruskom. svi su prilicno uspesni i na visokim polozajima.
7 hours ago7 hr 18 hours ago, barba said:Dobio soma za pivo , uvredio se i stao u spisak onih kojima je los narod kriv za sve.Čovek je proveo 5 godina u zatvoru, najverovatnije u samici, nevin. Možda bi moglo malo razumevanja pre nego što počnemo da ga ismevamo.
6 hours ago6 hr 46 minutes ago, zorglub said:Čovek je proveo 5 godina u zatvoru, najverovatnije u samici, nevin. Možda bi moglo malo razumevanja pre nego što počnemo da ga ismevamo.. S jedne strane ti si u pravu, slazem se i priznajem gresku. S druge strane, takvo misljenje o njemu sa tih soma evra dali su o njemu oni koji bi trebali da ga podrze, ne ja. Istina je da nemam simpatije prema likovima kojima je "narod kriv"... I s pravom postavljaju pitanje " A gde je kinta koju je Svetlana dobijala 5godina"..Tim vise, sto su i moja ocekivanja od njega bila znacajno visa. O njemu su pozitivno pisali cak ljudi bliski ruskom rezimu. Ovako plasim se da ce se utopiti u sliku impotentne bezlicne ruske opozicije , cija je jedina briga kako da se pokolju izmedju sebe za sponzorstvo zapada. Oni predstavljaju trenutno samo sebe, jer su totalno izgubili svu podrsku. .
4 hours ago4 hr 1 hour ago, barba said:.S jedne strane ti si u pravu, slazem se i priznajem gresku.S druge strane, takvo misljenje o njemu sa tih soma evra dali su o njemu oni koji bi trebali da ga podrze, ne ja.Istina je da nemam simpatije prema likovima kojima je "narod kriv"... I s pravom postavljaju pitanje " A gde je kinta koju je Svetlana dobijala 5godina"..Tim vise, sto su i moja ocekivanja od njega bila znacajno visa. O njemu su pozitivno pisali cak ljudi bliski ruskom rezimu.Ovako plasim se da ce se utopiti u sliku impotentne bezlicne ruske opozicije , cija je jedina briga kako da se pokolju izmedju sebe za sponzorstvo zapada.Oni predstavljaju trenutno samo sebe, jer su totalno izgubili svu podrsku..Proganjace te seni Navaljnog! Sramota sta pises! Dno!Kako je dobro sto si tamo gde si!Molim te ostani tamo!
4 hours ago4 hr 30 minutes ago, gsb said:Proganjace te seni Navaljnog! Sramota sta pises! Dno!Kako je dobro sto si tamo gde si!Molim te ostani tamo!. Naravno da mene niko nece proganjati, posebno ne Navalnii. Pises drsko, ne znajuci nista ni o meni ni o mom odnosu prema Navalnom , i ne znajuci nista ni o Rusiji ni o opoziciji Putinovom rezimu.. Citajuci i srpske teme, iako generalno pozitivno pisanje, kroz njega se probija prilicno naivno shvatanje politike. Nadam se da ekipa koja rusi idiota nece dobiti niciju podrsku, ni EU , ni Rusije , ni Kine.. I da ce uspeti da to uradi sama, jedino tako nece biti nikom duzna... Navalnii , poslednji covek u ruskoj opoziciji sa licnim integritetom velicine i snage stene. Sve sto je ostalo iza njega svoj integritet moze da stavi u kozmeticki neseser. .
4 hours ago4 hr 5 minutes ago, barba said:.Naravno da mene niko nece proganjati, posebno ne Navalnii.Pises drsko, ne znajuci nista ni o meni ni o mom odnosu prema Navalnom , i ne znajuci nista ni o Rusiji ni o opoziciji Putinovom rezimu..Citajuci i srpske teme, iako generalno pozitivno pisanje, kroz njega se probija prilicno naivno shvatanje politike.Nadam se da ekipa koja rusi idiota nece dobiti niciju podrsku, ni EU , ni Rusije , ni Kine.. I da ce uspeti da to uradi sama, jedino tako nece biti nikom duzna...Navalnii , poslednji covek u ruskoj opoziciji sa licnim integritetom velicine i snage stene.Sve sto je ostalo iza njega svoj integritet moze da stavi u kozmeticki neseser..Logika ti je u picku materinu. U prvom postu kazes "impotentne bezlicne ruske opozicije", a onda kazes za Navaljnog poslednji covek u ruskoj opoziciji sa licnim integritetom velicine i snage stene. Sta mislis zasto nema vise takvih? Odgovor je mali, impotentni, botoksirani, narcisoidni coveculjak na stiklicama koji ubija sve sto mu ugrozava vlast. Edited 3 hours ago3 hr by Hamlet Strašni lični napadi
2 hours ago2 hr 39 minutes ago, gsb said:Logika ti je u picku materinu. U prvom postu kazes "impotentne bezlicne ruske opozicije", a onda kazes za Navaljnog poslednji covek u ruskoj opoziciji sa licnim integritetom velicine i snage stene. Sta mislis zasto nema vise takvih? Odgovor je mali, impotentni, botoksirani, narcisoidni coveculjak na stiklicama koji ubija sve sto mu ugrozava vlast..On 16. 2. 2024. at 14:47, barba said:Mislim da je pitanje licnog integriteta, ono sto nedostaje i vlasti i ogromnom delu opozicije. To sto se tad vratio, ocito da mu je donelo smrt... I kad tad, mesto u istoriji koje zasluzuje. Nemam reci, idioti su su skroz izgubili granicu. .Zapravo su moji stavovi prilicno dosledni i logicni.Problem je sto nisu crno-beli pa se cesto cine nerazumljivim ljudima koji samo tako posmatraju na dogadjaje oko sebe.Ovo sam napisao prakticno odmah posle vesti o smrti, i dovoljan broj ljudi s kojima se ne slazem to je ocenilo pozitivno..Dakle, jedno je Navalnii , a sasvim drugo je ruska opozicija u mom shvatanju, prvo sto je ona mnogo sira od njega samog, drugo sto se ni on nije slagao sa mnogima iz njih, a trece , to sto se posle potvrdilo je da je on bio mnogo veci cak i od pokreta na cijem je bio celu.Koga ja treba da cenim iz opozicije? Kasparova? Covek mrzi Rusiju na molekularnom nivou.Ove sto su 2022 zapalili u Izrael pod izgovorom da ne mogu da budu u drzavi koja je napala svog suseda?A potom podrzali Izrael i jos uvek podrzavaju u genocidu. Cenis moralno ispravno?)))Ili Ponomarova , koji stoji na celu organizacije ruskih neonacista koji se bore na strani Ukrajine... To je popularno sad, ali jbg nije moje.Ili ove sto namestaju prebijanje jedni drugima po Evropi, za grantove i sponzorstvo...Mozda na kraju neko dokaze da se Julija Latinina prodala rezimu ... simbol nezavisnog novinarstva u Rusiji , covek koji je dobijao nagrade iz ruke Kondolize Rajs, libertarijanac , inoagent, izbegla davno.Dok to ne dokazu, ona ce nastaviti da dobija simpatije unutar Rusije, onih koji su protiv rezima ali ne za ovakvu opoziciju ...i kopitom po licu , kako sama govori , izvan Rusije..Samo se plasim ni da njena Rusija, koliko god bila demokratska ne bi imala simpatije na Zapadu, kao sto je Navalnii uvek bio omrazen u Ukrajini.Znas , postoji ta prica o Kozirevu, secas se tog lika? Ministar inostranih poslova...Naime, imao je pocetkom 90x susret sa Niksonom.Ovaj ga pita, sta su sad nacionalni interesi RF.Kozirev odgovara, da RF ne razmislja vise o tome na taj nacin, da ih vise interesuju opsteljudski interesi.. I na kraju sam pita Niksona , a sta vi mislite, kakvi bi trebali biti ruski interesi?Nikson se zgranuo, kasnije je Kozireva americkom novinaru opisao jednom recju "Ljigavac"..Danas Kozirev zivi u Majamiju...I otprilike je simbol danasnje opozicije i politicara kakvog niko u Rusiji ne zeli, ni patriote ni liberalna cast naroda.Nadam se da ce i Srbija smoci snage i iskopati demokratu koji ne lici na njega.. Edited 2 hours ago2 hr by barba
2 hours ago2 hr Samo jednu recenicu ocekujem da napises: Putin je diktator!Dok to ne napises, ovo ostalo baljezganje, dubokoumne analize o svima ostalima ne citam.A posto to ne zelis/ne smes da napises over & out, jer nisi relevantan za deljenje ni informacija ni dubokoumnih misli.