Jump to content
IGNORED

FK PARTIZAN 2014/2015

dranata

Recommended Posts

Posted

Auuuuu sine, kakva se rasprava ovde vodi..... salila se malo deca, preterala, sta nam rade, smradovi.... bravo bravo

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kud u maglu Simoviću

725

• Kreator

707

• Ted

347

• MocaVukotic

313

Posted

Ova parola je obično fudbalsko podjebavanje kakvog ima svuda, samo što je eto pitanje Jevreja preosjetljivo pa se gleda pod povećalom.

Ja sam uvjeren da likovi koji su to uradili ne mrze Jevreje tj oni su im što se kaže, zadnja rupa na svirali.

Ali da je ispalo sve nespretno i nelagodno, itekako.

Tede, imaš ti opet ugl pravo, istina je da klub ne može da utiče na sve i da kažnjava, kao prvo, klub nema ovlasti za to, ali ima država itekako.  Da divljaci znaju da za svaku pizdariju slijedi golema novčana kazna ili umjesto nje zatvor plus teški fizički rad dok se ne odradi, plus doživotna zabrana odlazaka na sportsku priredbu bilo koje vrste, da je suđenje za takve stvari gotovo u roku pola sata, drugačije bi  bilo i klubu bi se živo jebalo ko šta unosi i kakav repertoar sprema.

Neko je pitao, zašto UEFA kažnjava klub, zašto misli da su klub i navijači u odličnim odnosima i kako će kažnjavanje kluba utjecati na bagru.

Pa pretpostavljam da misle na golemu ljubav navijača prema klubu, pa ako shvate da će zbog njihovih postupaka biti prazne tribine na npr narednih 10 evropskih utakmica ili klub izbačen iz Evrope, možda ukapiraju kolika je to šteta i sa financijskog i sportskog apekta za klub, plus sebi uskraćuju ono zbog čega uopšte postoje, pa se opamete.

Ovaj, UEFA je u svoj svojoj navodnoj kriminogenosti zapravo jako transparentna i poštena. UEFA voli bogate i uspešne klubovekoji stvaraju igrače i imaju dobru atmosferu. UEFA ne voli rasističke i političke ispade. Što je jadniji klub koji taj sadržaj prezentuje u uefinom takmičenju, to će ga pre udaljiti. 

Posted

Auuuuu sine, kakva se rasprava ovde vodi..... salila se malo deca, preterala, sta nam rade, smradovi.... bravo bravo

Ako su govna ovi koji vređaju na rasnoj osnovi, dozvoli da bar malčice zasmrde i smradovi koji pre povlačenja vode gledaju govnima u pedigre i novčanik.

Posted

Ako su govna ovi koji vređaju na rasnoj osnovi, dozvoli da bar malčice zasmrde i smradovi koji pre povlačenja vode gledaju govnima u pedigre i novčanik.

Ovo se odnosi na moj post?

Posted

ne razumem. pretpostavljam da aludiras da UEFA najstrozije kaznjava strokavu sirotinju sa balkana?

Posted

Govna sa pedigreom i debelim novčanikom makar imaju taj dobar običaj da kažnjavaju svoje mandrile tu i tamo. Makar razlozi bli isključivo pomenuti pedigre i novčanik.

Posted

ne razumem. pretpostavljam da aludiras da UEFA najstrozije kaznjava strokavu sirotinju sa balkana?

Pa da. To sam rekao i pre neki dan. Da smo Rim i da umesto crno-belih nosimo dresove boje neba, mogli bismo da na smrt bodemo njihove navijače, da igračima celo poluvreme vičemo 'Juden', tamnoputim, koji se u tome ne prepoznaju, majmunski kričemo i bili bismo kažnjeni sa 40 hiljada evra. Nije to moja paušalna pretpostavka. Desilo se.

Ljakse, efikasnost tih običaja je diskutabilna. Iako su u nekim zemljama rasističke parole na tribinama značajno potisnute i danas ih je neuporedivo više nego kod nas (da ne govorim o tome da su iskrenije, ekstremnije i da za razliku od ovih naših imaju dublje ideološko utemeljenje). Čitave navijačke grupe se i danas deklarišu kao rasističke. Kod nas postoji samo jedna takva i broji tridesetak magaraca.

U produžetku ove priče bih se složio sa Tedom. Ako već kažnjavaju zato što se kao društvo i država ne borimo protiv toga, onda neka nas kažnjavaju na nivou te države.

Posted

Ovo se odnosi na moj post?

Na citirani. Tvoj potpisujem.

Posted

Kakva crna država? Ono što ja hoću da kažem je da postoji makar minimalna mogućnost da mafiozi cene poneki napor da se pojedinačnom izgredniku zabrani ulaz na stadion u narednih 5 godina i da usput fasuje zatvorsku i novčanu kaznu. Dok za to vreme naši agilni sportski radnici eventualno dobace do verbalne osude. Opet kažem, ponavljam™, zašto bi se bilo ko bavio razlozima zašto se kod nas takve stvari ne kažnjavaju. Postoji pravilnik, a nama može da se digne kurac i da masovno istupimo iz evropskih takmičenja pošto se ne slažemo sa njim. To nam niko ne brani.

Posted

Pa da. To sam rekao i pre neki dan. Da smo Rim i da umesto crno-belih nosimo dresove boje neba, mogli bismo da na smrt bodemo njihove navijače, da igračima celo poluvreme vičemo 'Juden', tamnoputim, koji se u tome ne prepoznaju, majmunski kričemo i bili bismo kažnjeni sa 40 hiljada evra. N

A šta od ovoga već nismo radili?

Posted

Kakva crna država? Ono što ja hoću da kažem je da postoji makar minimalna mogućnost da mafiozi cene poneki napor da se pojedinačnom izgredniku zabrani ulaz na stadion u narednih 5 godina i da usput fasuje zatvorsku i novčanu kaznu. Dok za to vreme naši agilni sportski radnici eventualno dobace do verbalne osude. Opet kažem, ponavljam™, zašto bi se bilo ko bavio razlozima zašto se kod nas takve stvari ne kažnjavaju. Postoji pravilnik, a nama može da se digne kurac i da masovno istupimo iz evropskih takmičenja pošto se ne slažemo sa njim. To nam niko ne brani.

Taj poneki napor na državi je da oznoji. Šta možeš da očekuješ od sportskog radnika osim deklarativne osude? To je trivijalnost koja sasvim sigurno nema bitnog udela u kaznenoj politici.

Apsurdno je da ključni kriterijum u sankcionisanju zločina bude odnos užeg okruženja prema zločinu, a da se u drugi plan stavlja težina samog zločina. Pravilnik, o kome govoriš je Mekejb diplomatski definisao, stavio ga u okvire doslednosti i transparentnosti i to sve šljaka. Prvi sam gadljiv na ovakve stvari i voleo bih da ih strožije kažnjavaju, ali i da ne uzimaju na uvid pasoš i imovinsku kartu kad rabe ključne kriterijume. To ih suštinski stavlja u isti koš sa ovim nesrećnicima.

Posted

Ako išta razumem iz tvoje priče, to je želja da se sirotanima tolerišu rasistički i huliganski ispadi sve dok se bogati ne dovedu na njihov finansijski nivo?

Posted

Ti si pravnik beše? Kakve se sankcije primenjuju u slučajevima kada postoji sumnja da bi neko u budućnosti mogao da uradi nešto protivno zakonu?

generalno nikakve. možeš da odgovaraš za ono što si uradio. možeš da odgovaraš i za pripremu nekog dela koje još uvek nisi izvršio, ali to je rezvisano za najteža dela. ono što je moguće i postoji, ali se ne primenjuje ili se slabo primenjuje, to je mera zabrane prisustvovanja određenim događajima. npr. izvršiš neko delo, dobiješ kaznu za njega+meru zabrane. pa recimo sud odredi da u vreme utakmice moraš da se javiš u neku lokalnu policijsku stanicu ili nešto slično.

čitava aparatura postoji kod nas ali se ne primenjuje ili se slabo primenjuje. to je zato što se ovde generalno smatra da se propisi samoprimenjuju, odnosno da je dovoljno da doneseš zakon ili neki propis a on će sam od sebe da se primeni i da efekat, bez da bilo ko preduzme bilo šta u cilju primene. pored toga postoji nesklonost službi i službenika da primenjuju bilo šta novo, odnosno sklonost da se primenjuje samo ono što im je poznato i što postoji 100 godina, a to su poglavito propisi i procedure iz države koje je davno umrla. pored toga imaš užasan nivo neznanja i nezainteresovanosti, dopunjen punim ubedjenjem da služba i posao postoje samo zato što mora da postoji neko pokriće da dobiješ platu, a to pokriće se ogleda u činjenici da moraš negde da ideš pet dana nedeljno i kao nešto da radiš, al ne mnogo da se cimaš, a ne daj Bože da nešto novo naučiš ili primeniš. u većini službi bi opis radnog mesta mogao da se iskaže u dve reči - primač plate. eventualno u tri radi diferencijacije - primač plate, viši primač plate, samostalni primač plate itd.

pored svega, one koji donose zakon u suštini zabole dal će da se primeni, one koji vrše kontrolu zabole da je vrše ozbiljno i tako redom.

postoji samo jedan izuzetak a to su, razume, se propisi o platama. oni se detaljno poznaju, razmatraju, inoviraju, prati se primena i puno se napora ulaže da budu u potpunosti primenjeni. pogotovo oni delovi koji se tiču raznih osnova da se plata uveća. manja pažnja se posvećuje onim delovima koji bi mogli dovesti do smanjenja. striktno se obraća pažnja na opasnost uspostavljanja korelacije izmedju rada i zarade i nadljudski napori se ulažu da se prvo simulira radi uvećanja drugog.

Posted

Ako išta razumem iz tvoje priče, to je želja da se sirotanima tolerišu rasistički i huliganski ispadi sve dok se bogati ne dovedu na njihov finansijski nivo?

Onda ne razumeš ništa. Gde sam ja napisao bilo šta u smislu da bi trebalo tolerisati ispade? Sve naopako.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...