Jump to content
IGNORED

FK PARTIZAN 2014/2015

dranata

Recommended Posts

Posted

@ted

Imaš pravo u većini stvari, ali ne može UEFA kazniti de pojedince divljake, već samo klub.

A nije njih briga hoće li se i kako država Srbija obračunati sa tim licima.

slažem se ja da ne može uefa da kažnjava pojedince, ali ne može ni klub da ih kazni. o tome se radi. a odgovara za njih. i u tome je problem. ajd nek neko navede jedan način na koji klub može da kazni nekog navijača. evo recimo mene. nemaju nikakav osnov da mi zabrane da dođem na tekmu. a ne znam dal postoji iko sa zabranom prisustvovanja. i sad, skupi se npr. nas 100, 200 kojima niko ne može da zabrani da uđemo i mi npr. počnemo da veličamo Hitlera na utakmici, uzvikujemo naci parole uz naci gestikulaciju. kako je klub odgovoran za to? kako je mogao to da spreči? kako je mogao da zna da će se to uopšte dogoditi?

jedino ako je klub odgovoran što mu je sedište u kretenskoj državi koja ne može/neće da se obračuna sa huliganizmom i prostaklukom, niti da preduzme išta kako bi oni koji dobijaju ideje poput navedene bili udaljeni sa stadiona za duže vreme ili trajno.

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kud u maglu Simoviću

725

• Kreator

707

• Ted

347

• MocaVukotic

313

Posted

slažem se ja da ne može uefa da kažnjava pojedince, ali ne može ni klub da ih kazni. o tome se radi. a odgovara za njih. i u tome je problem. ajd nek neko navede jedan način na koji klub može da kazni nekog navijača. evo recimo mene. nemaju nikakav osnov da mi zabrane da dođem na tekmu. a ne znam dal postoji iko sa zabranom prisustvovanja. i sad, skupi se npr. nas 100, 200 kojima niko ne može da zabrani da uđemo i mi npr. počnemo da veličamo Hitlera na utakmici, uzvikujemo naci parole uz naci gestikulaciju. kako je klub odgovoran za to? kako je mogao to da spreči? kako je mogao da zna da će se to uopšte dogoditi?

jedino ako je klub odgovoran što mu je sedište u kretenskoj državi koja ne može/neće da se obračuna sa huliganizmom i prostaklukom, niti da preduzme išta kako bi oni koji dobijaju ideje poput navedene bili udaljeni sa stadiona za duže vreme ili trajno.

A zašto nekoga iz uefe treba da zanima da li je država kretenska ili nije?

Posted

Jel' neko čitao u današnjem Ružnalu™ kako se Partizanovi čelnici pravdaju bez razloga i kako su sami sebi iskopali kaznu tim pravdanjem?

Jebem ti novine i budale koje pišu u njima.

Posted

A zašto nekoga iz uefe treba da zanima da li je država kretenska ili nije?

npr. zbog toga što se u toj državi odigravaju utakmice koje su pod ingerencijom uefa.

Posted

npr. zbog toga što se u toj državi odigravaju utakmice koje su pod ingerencijom uefa.

Znači, uefa treba da uređuje države u kojima se odigravaju utakmice pod njihovom ingerencijom? Ili treba da ima razumevanja za našu decu?

Posted (edited)

ni jedno ni drugo. ali može da izbaci klubove iz neke zemlje iz svojih takmičenja sa obrazloženjem da ne postoje uslovi da se u toj državi igraju međunarodne utakmice. to je, koliko kazna za klubove, verovatno još više i za državu. to bi možda i imalo nekog efekta. kažnjavanje klubova zbog toga što grupa kretena sa kojom klub nema veze uradi nešto, nema nikakvog efekta. u smislu da se takvo ponašanje više ne ponavlja. uvek će biti kretena i oni će uvek imati "genijalne" ideje. ali ne moraju uvek da imaju pristup stadionima. što bi se reklo mogu kretenluk da praktikuju međ 4 zida, a kad izađu odatle sa namerom da ga prezentuju javno, da dobiju po njušci.

Edited by Ted
Posted

Znači, treba izbaciti Jagodinu iz uefa takmičenja jer su navijači Partizana govna?

Posted (edited)

S naglaskom na "bila". Šištanje na gostovanjima Tottehama decanijama unazad javno osuđuju i interno prijavljuju organima™, ne znam kad se poslednji put čulo a da nije u pitanju grupica pijanih degenerika. Bacale su se i banane na crne igrače dok istrčavaju na teren, pa se više ne bacaju. 

Ali sviđa mi se rezon "ako su oni mogli da budu govna pre 30 godina, što ne bismo mogli i mi danas"...

Verovatno ti je neko već odgovorio, ali za svaki slučaj...

Nema nikakvog naglaska na bila. Vređanje je i dan danas veoma zastupljeno, naročito u gradskim derbijima. Prošle sezone se uz šištanje u živom prenosu utakmice Vest Hem - Totenhem čulo nešto nalik 'Hitler dolazi po vas' (čulo se veoma glasno i jasno, nalik kažem zato što parafraziram), a u svakom slučaju nemerljivo uvredljivije, bolesnije i masovnije prihvaćeno od ovog pokušaja duhovitosti dvojice tupadžija. Čini mi se da su pred istu utakmicu privođeni ljudi zbog antisemitske propagande i poziva na linč po društvenim mrežama. Opet, kažem 'čini mi' se jer nisam siguran samo u to da li se radi o istoj utakmici.

Nekima ili većini njih će biti zabranjen ulazak na stadion, neki će možda i krivično odgovarati, ali nešto se ne sećam i pomena mogućnosti da se klub suspenduje iz takmičenja.

Edited by kralj
Posted

Znači, treba izbaciti Jagodinu iz uefa takmičenja jer su navijači Partizana govna?

pitanje je da li treba izbaciti Partizan iz takmičenja ili ga kazniti zato što su neki navijači govna. sa naglasnom na neki. na utakmici su bili i neki naši drugari i poznanici sa foruma, koje ja ne bih nikako i nikada okarakterisao govnima. a definitivno navijaju za Partizan. na kraju krajeva i ti si navijač P, smatraš li sebe govnom?

samo kažem da ako uefa, prateći stanje na terenu, oceni da se u nekoj državi učestalo divlja na tribinama ili se vređaju drugi na rasnoj, verskoj, nacionalnoj osnovi, može lepo da kostatuje da tamo nema uslova da se igra i tačka. kad se pruži dokaz da ima, eto fudbala. ne moraju čak ni da zabrane klubovima da igraju evropu, ali neka igraju u nekoj drugoj državi. to bi moglo da da efekat koji bi se ogledao u tome da neko mrdne dupe, uradi svoj posao i omogući da se utakmice odvijaju na normalan način. verujem da ne bi bilo problema ni ako se neki incident desi a epilog toga bude da su svi umešani promptno u zatvoru ili pod istragom posle par dana i da im sud izrekne zabranu prisustva od par godina.

ništa od navedenog neće se desiti kažnjavanjem kluba. a nemoj biti siguran da u Jagodini, ili bilo gde, nema par kretena koji bi bacili bananu na teren, puštali majmunske krike ili ispisivali kretenske parole.

Posted

pitanje je da li treba izbaciti Partizan iz takmičenja ili ga kazniti zato što su neki navijači govna. sa naglasnom na neki. na utakmici su bili i neki naši drugari i poznanici sa foruma, koje ja ne bih nikako i nikada okarakterisao govnima. a definitivno navijaju za Partizan. na kraju krajeva i ti si navijač P, smatraš li sebe govnom?

samo kažem da ako uefa, prateći stanje na terenu, oceni da se u nekoj državi učestalo divlja na tribinama ili se vređaju drugi na rasnoj, verskoj, nacionalnoj osnovi, može lepo da kostatuje da tamo nema uslova da se igra i tačka. kad se pruži dokaz da ima, eto fudbala. ne moraju čak ni da zabrane klubovima da igraju evropu, ali neka igraju u nekoj drugoj državi. to bi moglo da da efekat koji bi se ogledao u tome da neko mrdne dupe, uradi svoj posao i omogući da se utakmice odvijaju na normalan način. verujem da ne bi bilo problema ni ako se neki incident desi a epilog toga bude da su svi umešani promptno u zatvoru ili pod istragom posle par dana i da im sud izrekne zabranu prisustva od par godina.

ništa od navedenog neće se desiti kažnjavanjem kluba. a nemoj biti siguran da u Jagodini, ili bilo gde, nema par kretena koji bi bacili bananu na teren, puštali majmunske krike ili ispisivali kretenske parole.

Da. Treba izbaciti Partizan uprkos tome što su naši drugari bili na utakmici, jer su neki njegovi navijači govna.

Posted

Ti si pravnik beše? Kakve se sankcije primenjuju u slučajevima kada postoji sumnja da bi neko u budućnosti mogao da uradi nešto protivno zakonu?

Posted

meh, to podrazumeva kolektivnu odgovornost, kaznu kao i u slučaju rata trebaju da snose najodgovornija lica, tj uprava kluba, možda bi onda iskukali kod države oštriju politiki prema izgrednicima, azaboraviti da u upravama klubova sede uticajne njuške iz sveta politike i biznisa i da bi ih pogodila npr mera zabrane ulaska u eu i tome slične sankcije

Posted

Pretpostavljam da i one stare natpise "Zabranjeno za pse i Srbe" dozivljavas samo kao los humor.

tebe doživljavam kao lošu karmu

Posted

Ova parola je obično fudbalsko podjebavanje kakvog ima svuda, samo što je eto pitanje Jevreja preosjetljivo pa se gleda pod povećalom.

Ja sam uvjeren da likovi koji su to uradili ne mrze Jevreje tj oni su im što se kaže, zadnja rupa na svirali.

Ali da je ispalo sve nespretno i nelagodno, itekako.

Tede, imaš ti opet ugl pravo, istina je da klub ne može da utiče na sve i da kažnjava, kao prvo, klub nema ovlasti za to, ali ima država itekako.  Da divljaci znaju da za svaku pizdariju slijedi golema novčana kazna ili umjesto nje zatvor plus teški fizički rad dok se ne odradi, plus doživotna zabrana odlazaka na sportsku priredbu bilo koje vrste, da je suđenje za takve stvari gotovo u roku pola sata, drugačije bi  bilo i klubu bi se živo jebalo ko šta unosi i kakav repertoar sprema.

Neko je pitao, zašto UEFA kažnjava klub, zašto misli da su klub i navijači u odličnim odnosima i kako će kažnjavanje kluba utjecati na bagru.

Pa pretpostavljam da misle na golemu ljubav navijača prema klubu, pa ako shvate da će zbog njihovih postupaka biti prazne tribine na npr narednih 10 evropskih utakmica ili klub izbačen iz Evrope, možda ukapiraju kolika je to šteta i sa financijskog i sportskog apekta za klub, plus sebi uskraćuju ono zbog čega uopšte postoje, pa se opamete.

Posted

Ko što reče Flegma, UEFA jeste raspad mafija, ali što bi njih boleo kurac što našu državu ili klubove boli kurac da koriste snimke sa kamera i da kažnjavaju pojedinačne izgrednike?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...