Jump to content
IGNORED

FK PARTIZAN 2014/2015

dranata

Recommended Posts

Posted

timi jesi li bio na utakmici?

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kud u maglu Simoviću

725

• Kreator

707

• Ted

347

• MocaVukotic

313

Posted

Gnjide. Ovaj klub su osnovali Ilješ Špic, Artur Takač i Božo Švarc, koji je preživeo Jasenovac. Mrš! Majku vam jebem!!!

Posted

i posle "što nećeš na tekmu?"

da ti ne udare na tanana osećanja?!?

Posted

Ćirković: Lepši debi nisam mogao da zamislim

Fudbaleri Partizana i londonskog Totenhema odigrali su u Beogradu nerešeno 0:0, u utakmici 1. kola C grupe Lige Evrope. Crno-beli su pružili sjajan otpor favorizovanom engleskom timu. Igrali su organizovano i hrabro, najvećim delom susreta bili su čak i bolji, ali nisu iskoristili nekoliko povoljnih šansi. U meču sa londosnkim premijerligašem debitovao je novi defanzivac Partizana, Lazar Ćirković, koji je tokom prelaznog roka stigao iz Rada. Ćirković, koji je na premijeri prikazao dobru partiju, bio je poput saigrača zadovoljan premijerom u grupnoj fazi Lige Evrope. - Znali smo da nas čeka ozbiljan rival i težak meč. Odigrali smo borbeno, ispoštovali svaki dogovor koji smo imali u svlačionici i ja zasita lepši debi nisam mogao da zamislim - poručio je Ćirković. Da li su porasle ambicije posle ovog meča? - Idemo od utakmice do utakmice. Za nas je najbitnija sada ona u Kragujevcu, a posle nje i svaki naredni rival - dodao je defanzivac crno-belih.

Svaka čast za ovog momka, i čestitke i za nikolića što ga je doveo. Svi smo se krstili od čuda, kao šta će mu fudbaler koji nema ugovor ni sa jednim klubom...

Takođe je lepo što igrači i trener već sada daju izjave da se već fokusiraju na sledeći meč, u nedelju u kragujevcu.

Posted

timi jesi li bio na utakmici?

Naravno da nisam. 

Posted

onda mi se učinilo da si se ti raspitivao za karte

Posted

da ti ne udare na tanana osećanja?!?

ma nije samo ovaj transparent, nego sve što se tamo dešava, cela ta nova ikonografija. ide mi na kurac. jbg već sam pisao da sam odrastao na jugu a sad neću da budem na toj tribini sa onakvim mandrilima, čast izuzecima. a ovo, istok, zapad, to mi je nekako... ne znam, kao u gostima. nisu tanan osećanja, samo mi muka.

Posted

Izgleda da ja nisam shvatio znacenje transparenta.  :huh:

Evo, konsenzus je tu - cist antisemitizam.

Posted

iskreno se nadam da će vas (partizan, ne adaševića) izbaciti iz takmičenja na bar nekoliko godina, ako klub ne krene da dudla kitu svakom jevreju od izraela do londona još večeras

što se naravno, neće desiti, jer bi onda morali da se zameraju našoj deci™

Posted (edited)

Genuine question but is referring to Jewish people as Jews racist?

I'm not Jewish so I would assume I fall into the pussies part of the insult.

I guess if we put ourselves forward as a Jewish club we shouldn't be surprised when people call us Jewish?

Wasn't it a play on cockney comedy "Only Fools and Horses"? The fact it is written in English suggest's it could have been written by fans familiar with our culture.

Personally, I didn't take it as being anti-semitic, just taking the piss out of us as a club, using an element we are famous for (Jewish fan base) and an insult in a title of a famous comedy based in the city we are from.

I'll be honest, the Only Fools and Horses reference is so surreal and unexpected i laughed a little bit.

yeah there is no doubt that it is meant to be racist/religonist and also, probably, homophobic (pussy probably = gay to them) but am I the only one who thinks it was quite a professional looking flag, given the OFAH reference

So sad it's a tiny bit funny

Ovo je sa sajta navijaca Totenhama. Vecina ih ipak smatra da je rijec o rasizmu. A javio se i neki glas odavde.

Dear friends,

I have noticed that you all are really upset by this and that all of you are asking for our club to be banned.

I want you to know that Serbian people are not racist not Anti-Semitic.

I just want to say that this was a small banner, and practically invisible. Anti-Semitism is something that our nation is unaware because it was never an issue, so that's why it was on long enough. (I am guessing, I haven't saw damn thing on tv)

We do have little percent of troublemakers that make our live harder.

Only fools and horses is very respected show in Serbia, we had couple of actors visiting Serbia last year.

Some people are jumping to big conclusions, I just want to say that we are just a normal people, not racist, certainly not Anti-Semitic. Most of the people here take this generalizations very hard - it is not nice when someone calls your entire nation a racist, and requests for your club to be banned from Europe. I hope that you understand, and I hope that you won't blow this out of proportion.

Edited by reginald
Posted

I meni ubogom promice anti semitizam. Mozda je rec jew u poslednje vreme postala politicki nekorektna, nemam pojma.

Posted

Stoka ne zna za bolje, to mogu da razumem. Ali kako nema baš nikog ko nije sasvim retardiram tamo, da im kaže da je ovo no-no, nije ovo obična zajebancija

Posted

Stoka ne zna za bolje, to mogu da razumem. Ali kako nema baš nikog ko nije sasvim retardiram tamo, da im kaže da je ovo no-no, nije ovo obična zajebancija

Zato što je to uslov da se uopšte i nađeš tamo.

Posted

Nazalost moze da se tumaci na milion nacina, pa i antisemitski. Totenhem je jevrejski klub, njihovi navijaci se nazivaju Jews (to sam negde procitao), sudije su Izraelci... prosto tumacenje kaze uvreda na nacionalnoj osnovi.

Ne blebecite gluposti.  Totenhem nije jevrejski klub vec klub koji je lociran u delu Londona u kome zive Jevreji (kao npr. Ajaks u Amsterdamu).  Zbog toga ima puno navijaca koji su Jevreji ali mnogo vise onih koji to nisu.  Navijaci Totenhema, i Jevreji i dzentili, sebe nazivaju Jids (Yids), not Jews.  Jid je naziv za Jevreje u engleskom slengu i ima pejorativno znacenje. Navijaci Totenema ga koriste kao prkos anti-semiskim porugama (kao sto npr. navijaci Zvezde sebe nazivaju Ciganima kao prkos porukama kojima je Zvezda bila izlozena u Hrvatskoj i na JNA).

Posted

ma nije samo ovaj transparent, nego sve što se tamo dešava, cela ta nova ikonografija. ide mi na kurac. jbg već sam pisao da sam odrastao na jugu a sad neću da budem na toj tribini sa onakvim mandrilima, čast izuzecima. a ovo, istok, zapad, to mi je nekako... ne znam, kao u gostima. nisu tanan osećanja, samo mi muka.

...plus sto hiljada milijardi. Samo mi muka.

Probao sam ranije istok i zapad, ali baš taj osećaj, kao u gostima. Ćale me od početka vodio na jug, to je za mene utakmica. Sve u svemu, nisam kročio tamo od 2007., i ne planiram. Zavisnost od Partizana regulišem drogiranjem u Pioniru.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...