crtamOrasi Posted September 8, 2014 Posted September 8, 2014 (edited) Aman, ljudi, to da je 4-2-3-1 defanzivno orijentisana taktika je na ovom forumu uzeto izgleda kao aksiom <_< Ovaj Real igra na taj nacin, Dortmund igra na taj nacin, Nemacka igra na taj nacin, Heynckesov Bayern je igrao na taj nacin... Kao i svaka druga taktika, dal je defanzivno il ofanzivno orijentisana zavisi pre svega kojim igracima popunis slotove. Kad imas Drincica kao jednog od double pivot igraca taktika ne moze da bude stekarska pa sve da je onaj drugi 100x manje ofanzivan od Smiljanica il bilo kojeg slicnog krljatora. Obicno je jedan veznjak ball winning, drugi deep lying plej, mada je jos bolje ako obojica umeju da rade obe stvari, naravno (mi taj film necmo gledati). Nikolic do sada nije nijednom pokazao da zeli da igra sa dva klasicna dmf-a na sredini, naprotiv, koliko je moglo da se vidi do sada igrali smo neobicno otvoreno protiv svih. Moze mnogo toga da mu se prigovori, al stekarenje tesko. Edited September 8, 2014 by crtamOrasi
kud u maglu Simoviću Posted September 8, 2014 Posted September 8, 2014 pa mi, mislim, ni jednu ove sezone nismo odigrali 4-2-3-1, uglavnom je to bila neka modifikacija 4-4-2. uvek su, bar u ovim eurokvalifikacionim utakmicama, tu bili škuntelaar i danko, a iza njih grbić, živković, ilić, brašanac, drinčić. sad kako će to izgledati protiv totenhema, i uopšte na utakmicama koje budemo igrali bez škuletića, videćemo. nešto ne verujem da će fofana biti taj drugi špic uz lazovića, tad ćemo možda zaigrati 4-2-3-1 sa grbićem i živkovićem bliže golu.
crtamOrasi Posted September 8, 2014 Posted September 8, 2014 (edited) U pravu si, uglavnom se igralo sa plutajucim Lazovicem kao secunda puntom iza Skuntelara i zbog toga je tesko bilo svrstati ono sto igramo u neku odredjenu fioku. Dal je 4-2-3-1 ili 4-4-2 nije mnogo ni bitno, bitno je da nije bilo ni malo defanzivno. Vise sam reagovao na dva zadnja vezna! dva zadnja vezna! povike i zgrazavanje posle toga, kao da to sigurno znaci da gajis poor man's pandane De Jonga i Van Bommela ispred odbrane. Ne vidim kako moze ofanzivnije od ovoga sto trenutno igramo, ionako ispred poslednje linije niko sem Skuletica ne daje pet para na odbranu i trcanje (aj, da ne budem preostar i Zivkovic i Grbic umeju i cesto hoce da pomognu). Gurni jos jednog igraca napred i dodatno ces ogoliti ionako mucenu odbranu. edit: ne kazem samo zato sto je gone fishing pomenuo, milion puta sam video na forumu, eno i pre koju stanu na reprezentaciji. Jednostavno nije tacno da je 4-2-3-1 stekarska formacija Edited September 8, 2014 by crtamOrasi
gone fishing Posted September 8, 2014 Posted September 8, 2014 samo što tu dankara nije igrao cf već već se izvlačio na krilo, polušpica i tsl, kada smo se branili i on bi se vraćao duboko na našu polovinu, napad je bio više neka 4-2-4-0 formacija sa ubacivanjima bekova u napad koji nisu imali kome da centriraju (ludogorec) jer nije bilo ubacivanja onog 1 veznog igrača koji je bio zarobljen na poziciji zadnjeg bezveznog, pa su linije bile razmaknute previše te je većinu izbijenih lopti pokupio protivnik - zbog nedostatka playmakera, ono što je glumio dankara, nije bilo ni dovoljno lopti kroz sredinu protivničke odbrane za napadače čime bi se dobilo na raznovrsnosti umesto totalno predvidljivog guranja lopte na krilo i muljanje beka, krila i napadača i 10m2 a u protivničkom kaznenom prostoru samo 1 usamljem i udvojen igrač
ljakse Posted September 8, 2014 Posted September 8, 2014 Ne vidim kako moze ofanzivnije od ovoga sto trenutno igramo Čekbre, da batalimo JSL iz jednačine, gledao sam vas protiv Ludogoreca i Neftčija, o kakvoj maksimalnoj ofanzivi pričaš?
crtamOrasi Posted September 8, 2014 Posted September 8, 2014 Ne znam kako drugacije da shvatim ekipu koja ima dva beka koji su mnogo bolji ofanzivno no pozadi (dobro, Volkov je Volkov u oba slucaja, al je napred malo smisleniji), veznjake od kojih niko nije pretnja po protivnicki posed i Lazovica koji ne ucestvuje u defanzivi. Ekipa nije poslozena da igra odbranu, niti je igra. Da je drugacije igrao bi jos jedan veznjak umesto jednog od napadaca, verovatno Lazovica. U svim utakmicama sem u prvoj sa Bugarima se igralo otvoreno i bilo je gomile sansi na obe strane. Ne znam zasto je ovo iznenadjujuci stav, ofanizvna igra ne znaci nuzno i kvalitetna, to nisam tvrdio. Samo mi deluje da igramo otvorenije i zanimljivije utakmice no ranijih sezona, verovatno je razlog sto i nemamo igrace koji mogu i umeju da igraju na rezultat.
ljakse Posted September 9, 2014 Posted September 9, 2014 (edited) Ne govorim o formaciji onako kako izgleda na grafici. U prvoj tekmi protiv Bugara je bilo perioda kada po 15 minuta niste prelazili centar, u revanšu je u poslednjih 10 minuta delovalo kao da oni jure rezultat, prvu tekmu protiv Neftčija nisam gledao, drugu sam gledao onako malo janpi, ali mi se čini da sam primetio bunkericu dobar deo drugog poluvremena. edit: serem, gledao sam i prvu, ali onako na preskoke, bila neka ekipa. Uglavnom, nedovoljno da bih stekao neki bitniji utisak u celini. Edited September 9, 2014 by ljakse
crtamOrasi Posted September 9, 2014 Posted September 9, 2014 Jebes ga, ja nisam ni video grafiku. Obicno su i besmislene Prvu utakmicu sa Bugarima sam i naveo kao jedinu utakmicu ove sezone koja je izuzetak. Mislim da je tako jer su oni pokazali da su tek malo kvalitetniji kurton od nas, a mi bili zadovoljni remijem. Drzali su jalovo loptu u posedu, mi mudro cekali dok vreme nije isteklo i to je to. Sto se revansa tice zaboravio si iskljucenje Trajkovica. Normalno je da cemo sa 54% plucnog kapaciteta od onog koji imaju oni i igracem manje izgledati neaktivnije poslednjih pola sata. Do tada je utakmica bila krajnje otvorena, kao i prva sa Azerima. Verovatno imam ovakav utisak na osnovu ove dve utakmice, dosta smo ih otvoreno odigrali, na momente smo se neobicno brzo odlucivali na tranziciju. samo što tu dankara nije igrao cf već već se izvlačio na krilo, polušpica i tsl, kada smo se branili i on bi se vraćao duboko na našu polovinu, napad je bio više neka 4-2-4-0 formacija sa ubacivanjima bekova u napad koji nisu imali kome da centriraju (ludogorec) jer nije bilo ubacivanja onog 1 veznog igrača koji je bio zarobljen na poziciji zadnjeg bezveznog, pa su linije bile razmaknute previše te je većinu izbijenih lopti pokupio protivnik - zbog nedostatka playmakera, ono što je glumio dankara, nije bilo ni dovoljno lopti kroz sredinu protivničke odbrane za napadače čime bi se dobilo na raznovrsnosti umesto totalno predvidljivog guranja lopte na krilo i muljanje beka, krila i napadača i 10m2 a u protivničkom kaznenom prostoru samo 1 usamljem i udvojen igrač Pa i rekao sam da je Lazovic secunda punta (desetka sa slobodom kretanja) u ovom timu, ne kazem da je u ulozi klasicnog napadaca. Mislim da je ovakva formacija uglavnom zarad njega, ja ne vidim kako je moguce drugacije njega sakriti u postavci a da nije "u rupi" iza Skuletica, odatle i 4-2-nesto. Slepa se na njegov workrate, nije opterecen trcanjem, pokusava nesto da iskreira i da se ubaci iz drugog plana. Tesko je traziti neku logiku u ponasanju b2b igraca kada je taj igrac Brasanac. Drincic je igrac u tom paru koji kreira iz dubine i bitniji je u iniciranju napada, zato stoji duboko, a jednostavno nema noge i pluca za dinamicnije ucestvovanje u napadu. Brasanac bi nominalno trebao da bude igrac koji ce po potrebi stititi zadnju liniju, a po potrebi se ubacivati u napad. Zasto to tako ne funkcionise znamo obojica. Na klupi imamo nekoliko smislenih zamena za Drincica, ali nijednu za Brasanca. Ubacivanje jos Ilica ili Pantica umesto njega bi napravilo vise stete no koristi, ekipa je ionako trkacki jako tanka na sredini. Lose ekipe igraju uglavnom po krilima, dobre mogu i kroz sredinu. Na krilima, posebno kod ekipa ranga onih sa kojima smo do sada igrali, ima mnogo vise mesta. Da imamo igraca koji je sposoban da iskreira u guzvi i napravi visak mi ga opet ne bi imali jer bi taj bio prodat odavno. Ne vidim kako bi promena formacije uticala na to da neko od nasih igraca postane sposoban da nanize nekolicu i podeli pas koji cepa odbranu. Mislim da su uzroci nesporazuma a) pozicija koju igra Drincic b)pozicija koju igra Lazovic. Obe pozicije su u ranijim sezonama bile popunjene defanzivnijim igracima.
twisted Posted September 9, 2014 Posted September 9, 2014 pustite to, zadnji vezni je jasan nažalost, nego hoće li fofana igrati od prvog minuta protiv totenhema?! evo kupiću kartu ako bude najavljen :D
Kreator Posted September 9, 2014 Posted September 9, 2014 Dok se igraju reprezentativne utakmice, mali sportski intermeco i podsećanje na jednu od naših najvećih legendi - Miloša Milutinovića. Kako je naša legendarna plava čigra preživljavala veoma uzbudljivu utakmicu protiv Real Sosijedada https://www.youtube.com/watch?v=7aK_n29M2AA Na kraju smo prošli penalima 4:3 :) https://www.youtube.com/watch?v=EDC2N0KtG0Q
kud u maglu Simoviću Posted September 10, 2014 Posted September 10, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=7aK_n29M2AA Na kraju smo prošli penalima 4:3 :) https://www.youtube.com/watch?v=EDC2N0KtG0Q ih to sam gledao u bolnici u knjaževcu, kao jedini pacijent:( posle mi se pojavila opet temperatura pa su me još malo zadržali nego jel škuntelaaru određena kazna?
kud u maglu Simoviću Posted September 10, 2014 Posted September 10, 2014 24.09. nas čeka bežanija u kupu
Recommended Posts