Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

Колико да пријавим да сам био пре пар сати у граду, и Бегеј је врло низак. То би требало да значи да је вода благовремено пуштена да отекне, па кад буде долазио талас из Аустрије итд, да има куд да се пусти - да се још негде код Сомбора, или где беше почињао ДТД, разведе по Бачкој и Банату.

Posted

oktud ti da je to vrh?

Nije vrh, raste otprilike istim tempom i kod Slavonskog Broda, ali ju od Šamca nadalje Bosna puni bez milosti. Normalno je samo uzvodno od Une.

Posted

oktud ti da je to vrh?

U Slavonskom Šamcu, uzvodno, je dva metra niže.

Ne znam kako se Sava ponaša na ušću Drine, ali to možemo zahvaliti našim ažurnim srpskim službama....

Posted

kakavo je uopste stanje u Madjarskoj i Austriji sa vodom,padavinama i polavama?

Posted (edited)

Nije vrh, raste otprilike istim tempom i kod Slavonskog Broda, ali ju od Šamca nadalje Bosna puni bez milosti. Normalno je samo uzvodno od Une.

Vodostaj Bosne je u zadnjih 12h opao za pola metra sad je 650 cm, mada moguće da je kod Šamca 700cm jer je kod njih sad stigao talas što je bio nama sinoć.

Edited by mackenzie
Posted

Колико да пријавим да сам био пре пар сати у граду, и Бегеј је врло низак. То би требало да значи да је вода благовремено пуштена да отекне, па кад буде долазио талас из Аустрије итд, да има куд да се пусти - да се још негде код Сомбора, или где беше почињао ДТД, разведе по Бачкој и Банату.

Nece biti velikog talasa Dunava iz Austrije/Madjarske. Ocekuje se kod Sombora oko 450 sredinom sledece nedelje, a na 600 je cini mi se odbrana od poplava. Problem nije toliko na severu Vojvodine, tu nije palo toliko kise, kao ni u Madjarskoj. Problemi sa Dunavom su samo nizvodno, jer je tamo palo mnogo vise kise. 

Posted

10344800_461073247361610_436744251992284

ovo poslednje je gmail adresa. kako mogu da znam da je iza anonimne gmail adrese crveni krst? ko je napravio taj 'letak'?

Posted

UzickaRepublika @gjesic 16m

INFO: citava ekipa JVP Vojvodine i lokalna samouprava ukljucujuci i mene je na nasipu u Sr. MITROVICI. SVE JE U REDU!!!

Posted

Ево шта је написао буразер ихз Митровице

NE MORATE SE JAVLJATI NA TELEFONE!!

PUNKTOVI SU FORMIRANI KOD STAROG MOSTA, SOJENICE, DISPANZERA,RIBOLOVCA.

SVA POMOC JE DOBRODOSLA .

-Nasip kod starog mosta trpi sve veci pritisak i popusta sve vise.

Дакле боље ићи тамо него у Шабац где је хаос и има вишка људи.

Posted

kakavo je uopste stanje u Madjarskoj i Austriji sa vodom,padavinama i polavama?

www.vdpzapadnabacka.co.rs/vodostaj.htm

kliko kontam narednih par dana će biti na negde ovom nivou, sa blagim porastom.

Posted

Vodostaj Bosne je u zadnjih 12h opao za pola metra sad je 650 cm, mada moguće da je kod Šamca 700cm jer je kod njih sad stigao talas što je bio nama sinoć.

Una i Sana su u porastu, ne znam za Vrbas.

Posted

ovo poslednje je gmail adresa. kako mogu da znam da je iza anonimne gmail adrese crveni krst? ko je napravio taj 'letak'?

ja bih rekao da se radi o organizaciji "Srbi za Srbe" (szs u gmail adresi, a i iznad su oni navedeni kao primaoci). bilo je reči o njima ranije na temi. zato sam i pomenuo da treba jasno navoditi ko prima pare.
Posted

Una ima neka dva toka gornji i donji i samo je jedan u porastu

PS za greske u kucanju je kriv Tapatalk