Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

imam sve lošiji osećaj u vezi s ovim. izgleda da mi nemamo infrastrukturu društva koja može da amortizuje ovakav udar.

bombardovanje je bilo majka Mara prema ovome u smislu organizacije javnog života.

+1

Mensecini da mi u Srbiji imamo, u stvari, jedan odlican rezultat dokle smo dogurali sa tako malo drustvene organizacije.

Posted

Izgleda da je kritično i u Sremskoj Mitrovici, ima na Blicu da je Sava probila nasip. Gradonačelnik kaže da im nedostaje sve - ljudi, materijal i mehanizacija.

721mm po podacima od 20h

Posted (edited)

Izgleda da je kritično i u Sremskoj Mitrovici, ima na Blicu da je Sava probila nasip. Gradonačelnik kaže da im nedostaje sve - ljudi, materijal i mehanizacija.

probila je na nekoliko mesta

ali ne odgore, nego podzemno, postavili dzakove da to spreci, mali bazen

stizu kamioni, stihijski je organizovano, radnici se sakrili  iza mene da gucnu rakiju da ne vide sefovi kjih ima mali milion

idu ljudi, al ih je vise nego materijala

ja ne mogu da dignem dzak ni na sekund, to ima 100kg..samo muskarci dizu i dodaju dzakove..malo sam vezivala dok su mi bile suve noge, skroz mi glupo i da slikam, al okacicu iz mobilnog taj deo sto je probio

nadam se da nije kasno, ovo je bilo pre postavljanja dzakova

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202211213307424&set=a.1396688882895.2055839.1402415098&type=1&theater

ne znam na osnovu cega imam osecaj da ovde nece preliti nasip..

Edited by InvisibleLight
Posted

jedan pomahnitali čovek bez ideje i plana je formalno nadležan.

nadam se da će se to nekako promeniti, ovo kurcu ne valja.

uf, ja se i dalje nadam da je očuvana nekakva organizaciona hijerarhija sačinjena od stručnih i obučenih ljudi... džaba sve ako nema dobrog upravljanja kriznom situacijom.
Posted

Da li neko razmišlja da krene za Sremsku Mitrovicu?  Na twitteru su pozivi za pomoć, kažu da fale ljudi...

Posted

Pokušavamo da definišemo tri punkta na koja ćemo upututi građane koji žele da pomognu i zaštite svoje porodice, grad i sela, rekao je komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, na večerašnjoj sednici Štaba. Javljaju se i građani iz drugih gradova i trudimo se da ih usmerimo na punktove gde će njihova spremnost za pomoć biti najbolje iskorišćena. Tokom noći planirano je punjenje džakova sa peskom koje će rasporediti stručni ljudi zaduženi za sprovođenje operativnog plana odbrane od poplava kako bi se zaštitili od pronoziranog vodostaja, do sada nezabeleženog. Pokušaćemo da nadvisimo nasipe i tako omogućimo da prime veliku količinu vode, a da ne dodje do prelivanja nasipa. Uskoro ćemo organozovati autobuski prevoz građana na lokacije Čevrntija, Drenovac i Letnjikovac, kako su nam preporučile stručne ekipe Republičke direkcije za vode, naveo je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

On je takođe rekao da Grad Šabac nije objavio evakuaciju stanovništva i da se postupa prema dobijenom dopisu Republičke direkcije za vode. Dokument nalaže intenziviranje naloženih mera i razmatranje mogućnosti selektivne evakuacije stanovništva uz reku Savu.

Kako je istakao Boban Birmančević, narodni poslanik, građani Šapca su spremni da učine sve kako bi zaštitili sebe, svoje porodice, imovinu i grad.

- Na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije donete su odluke koje će uticati da snabdevanje električnom energijom i vodom bude uredno, kao i da komunikacione veze budu stabilne. Pozivam građane da ostanu pribrani. Situacija je teška ali nema mesta panici. Biće urađeno sve po planu. Određeni su timovi koji će predvoditi ljude na punktovima na nasipima, rekao je Boban Birmančević, narodni poslanik, i naglasio da Gradski i Rebublički štab za vanredne situacije čine sve kako bi zaštitili građane Šapca od prognozirane poplave.

Posted (edited)

Evo na RTSu, aktivist™ ispred Sava centra, ide u Šabac, sa georgijevskom lentom u zapućku, sveudilj zahvaljujuć se Rusiji.

Poznata mi nekak faca, zavetnička, 1389 ili dverjanska...

Edited by Roger Sanchez
Posted

mali kaze da mediji koji sire informacije o zatrovanosti vode, prave krivicno delo.

Posebno nezvanicne kao Blic. Koji mozak pusta tako nesto a da ne proveri uzduz i popreko.

Posted (edited)

U Beogradu poskupeo hleb 100% poskupela flaširana voda mala flašica 0,33 - 250din.

Edited by 189-
Posted

A na Prvoj ide prilog uz dramaticnu muziku iz Skyrima :isuse:

Posted

U Beogradu poskupeo hleb 100% poskupela flaširana voda mala flašica 0,33 - 250din.

glupost i budalaština

Posted

Dobro bre, pa jel' postoji neki telefon da pitam gde su ljudi najpotrebniji?

Posted

glupost i budalaština

nadam se

Posted

Da li neko razmišlja da krene za Sremsku Mitrovicu? Na twitteru su pozivi za pomoć, kažu da fale ljudi...

Valjda ce deo ljudi poslati i tamo. Ako ima bilo kakve koordinacije to ce i uciniti