wall Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 ПА сад, за евакуацију градова потребни су огромни ресурси, није баш све до добре организације Ko hoće da razume, ne treba mu objašnjavati, ko neće...
Аврам Гојић Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 imam sve lošiji osećaj u vezi s ovim. izgleda da mi nemamo infrastrukturu društva koja može da amortizuje ovakav udar. bombardovanje je bilo majka Mara prema ovome u smislu organizacije javnog života.
wall Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 A ja se sa društvom dogovaram da odemo kolima do Šapca. Možda bolje sutra? Ili na neko drugo mesto? Šta da radimo? Ne.
nenad Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 A ja se sa društvom dogovaram da odemo kolima do Šapca. Možda bolje sutra? Ili na neko drugo mesto? Šta da radimo? ticer rece da se dzakovi pune u novom sadu i da tamo treba ljudi.
wall Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 http://www.zamg.ac.at/cms/de/wetter/wetteranimation Ovo je projekcija za vikend...ne vuce na dobro.. Nikako. Neće valjda.
malkin Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Blic kaze da ima 3000 ljudi kod SCživi bili :) valjda će umeti da ih uposle i upotrebe. kakva je uopšte organizaciona struktura koja je formalno nadležna za postupke u vanrednom stanju? jel tu glavna vojska ili Veljino ministarstvo ili direktno vlada?
steins Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 po podacima od 20h iz našeg zavoda sava kod šapca na 540
Tinman Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Izuzetno cenim volju i zelju ljudi da dodju i pomognu, ali oni bi pre polaska bi morali imati nekog (na svaki konvoj, bus... sta god) ko ce biti u kontaktu sa stabom u Sapcu, napravice se velika guzva i od dobre ideje i volje nece biti nista.
Ayatollah Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Izgleda da je kritično i u Sremskoj Mitrovici, ima na Blicu da je Sava probila nasip. Gradonačelnik kaže da im nedostaje sve - ljudi, materijal i mehanizacija.
Milosh76 Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 A ja se sa društvom dogovaram da odemo kolima do Šapca. Možda bolje sutra? Ili na neko drugo mesto? Šta da radimo? Apeluju da se ide samo organizovano, a ne sopstvenim vozilima
Аврам Гојић Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 živi bili :) valjda će umeti da ih uposle i upotrebe. kakva je uopšte organizaciona struktura koja je formalno nadležna za postupke u vanrednom stanju? jel tu glavna vojska ili Veljino ministarstvo ili direktno vlada? jedan pomahnitali čovek bez ideje i plana je formalno nadležan. nadam se da će se to nekako promeniti, ovo kurcu ne valja.
Dark Wader Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Već su izvukli nekoliko hiljada ljudi, i dalje ih izvlače. Ali potrebe daleko prevazilaze ono što oni imaju na raspolaganju. Ja ne mogu da se setim kada je u Srbiji zadnji put bio evakuisan čitav grad od par desetina hiljada ljudi. Pri tome je ovo post-evakuacija koja se radi u uslovima akutne katastrofe. Lap što napisah u editu, ne krivim te ljude koji direktno rade nemoguć posao. Po noći. I koriste radioamatere za vezu.
Tinman Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 po podacima od 20h iz našeg zavoda sava kod šapca na 540 Taj info na hidmet.gov.rs stoji od jutros, po informaciji iz staba vodostaj je na 596 cm bio oko 20h
Takeshi Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) mali kaze da mediji koji sire informacije o zatrovanosti vode, prave krivicno delo. Edited May 16, 2014 by Takeshi
kapetanm Posted May 16, 2014 Author Posted May 16, 2014 Ko hoće da razume, ne treba mu objašnjavati, ko neće... па не треба.
Recommended Posts