Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

meni je cudna nesrazmjera izmedju br evakuisanih u obrenovcu i ideje da se cijeli grad evakuise

sta se tu moze ocekivati?

Mislim da tamo uopšte nema kapaciteta za totalnu evakuaciju. Čitavog dana ograničen broj ekipa izvlači ljude, nemaju dovoljno čamaca, pretrpani su brojem poziva, popodne su im makar Rusi stigli u pomoć. Kolubara je naišla noćas i provalila u grad, jutros su se oglasile sirene za uzbunu ali izgleda da je to malo ko u gradu ozbiljno shvatio. Gomila dece je ostala u gradu, čak i odojčadi. Tek sada je nemoguće evakuisati ceo grad, kada je pao mrak. To je sad New Orleans scenario, teško tim ljudima kada im budu pocrkale baterije na telefonima.

Posted

raspad sistema uzivo preko radio amatera :isuse: :isuse: :isuse:

Posted

Nije baš raspad sistema, ljudi se trude koliko mogu ali očigledno je da je za grad veličine Obrenovca potrebno mnogo više spasilačkih resursa.

Posted

Isto tako sam čuo malopre.

Nadam se da je to samo početno nesnalaženje.

jebem li ga, i ja se nadam, ali mi ne deluje previse realno. ako su sad neorganizovani a tek treba da stigne ogroman broj ljudi ja ne smem ni da pomislim kako ce to da izgleda.

Posted

Valjevo se pere.

Nada da će kako je naišlo, tako se i povući.

Posted

ja koliko sam cuo od drugara cija je zena iz sapca i ima info iz prve ruke, u sapcu je potpuna neorganizacija.

nije bitno, bitno je da je na sednici na TV-u sve izgledalo potpuno organizovano 

Posted

ПА сад, за евакуацију градова потребни су огромни ресурси, није баш све до добре организације

Posted (edited)

Nije baš raspad sistema, ljudi se trude koliko mogu ali očigledno je da je za grad veličine Obrenovca potrebno mnogo više spasilačkih resursa.

pa ako nemaju goriva, nemaju ljudi i ne znaju gde će pre... ja ne znam kako to drugačije da nazovem.

Edit.

Naravno ni na kraj mi pameti nije da su ti ljudi krivi...

Edited by Dark Wader
Posted

Blic kaze da ima 3000 ljudi kod SC

Posted (edited)

nije bitno, bitno je da je na sednici na TV-u sve izgledalo potpuno organizovano 

ono je, ja kontam, nezapamcen presedan u istoriji sveta. za to bi se u ozbiljnoj zemlji islo u zatvor.

Edited by nenad
Posted (edited)

A ja se sa društvom dogovaram da odemo kolima do Šapca. Možda bolje sutra? Ili na neko drugo mesto? Šta da radimo?

Edited by Anonymous
Posted

pa ako nemaju goriva, nemaju ljudi i ne znaju gde će pre... ja ne znam kako to drugačije da nazovem.

Već su izvukli nekoliko hiljada ljudi, i dalje ih izvlače. Ali potrebe daleko prevazilaze ono što oni imaju na raspolaganju. Ja ne mogu da se setim kada je u Srbiji zadnji put bio evakuisan čitav grad od par desetina hiljada ljudi. Pri tome je ovo post-evakuacija koja se radi u uslovima akutne katastrofe.