Muwan Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 meni je cudna nesrazmjera izmedju br evakuisanih u obrenovcu i ideje da se cijeli grad evakuise sta se tu moze ocekivati? Mislim da tamo uopšte nema kapaciteta za totalnu evakuaciju. Čitavog dana ograničen broj ekipa izvlači ljude, nemaju dovoljno čamaca, pretrpani su brojem poziva, popodne su im makar Rusi stigli u pomoć. Kolubara je naišla noćas i provalila u grad, jutros su se oglasile sirene za uzbunu ali izgleda da je to malo ko u gradu ozbiljno shvatio. Gomila dece je ostala u gradu, čak i odojčadi. Tek sada je nemoguće evakuisati ceo grad, kada je pao mrak. To je sad New Orleans scenario, teško tim ljudima kada im budu pocrkale baterije na telefonima.
Muwan Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Nije baš raspad sistema, ljudi se trude koliko mogu ali očigledno je da je za grad veličine Obrenovca potrebno mnogo više spasilačkih resursa.
nenad Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Isto tako sam čuo malopre. Nadam se da je to samo početno nesnalaženje. jebem li ga, i ja se nadam, ali mi ne deluje previse realno. ako su sad neorganizovani a tek treba da stigne ogroman broj ljudi ja ne smem ni da pomislim kako ce to da izgleda.
wall Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Valjevo se pere. Nada da će kako je naišlo, tako se i povući.
Eraserhead Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) Retweeted by Suzana Trninic UgljaninMirza @UGljaninMirza 12m Sutra će Novi Pazar biti u Šapcu!!! Sutra u 5h svi da pokažemo da je Novi Pazar uz Šabac.#info Edited May 16, 2014 by Eraserhead
MancMellow Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 ja koliko sam cuo od drugara cija je zena iz sapca i ima info iz prve ruke, u sapcu je potpuna neorganizacija. nije bitno, bitno je da je na sednici na TV-u sve izgledalo potpuno organizovano
kapetanm Posted May 16, 2014 Author Posted May 16, 2014 ПА сад, за евакуацију градова потребни су огромни ресурси, није баш све до добре организације
Dark Wader Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) Nije baš raspad sistema, ljudi se trude koliko mogu ali očigledno je da je za grad veličine Obrenovca potrebno mnogo više spasilačkih resursa. pa ako nemaju goriva, nemaju ljudi i ne znaju gde će pre... ja ne znam kako to drugačije da nazovem. Edit. Naravno ni na kraj mi pameti nije da su ti ljudi krivi... Edited May 16, 2014 by Dark Wader
nenad Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) nije bitno, bitno je da je na sednici na TV-u sve izgledalo potpuno organizovano ono je, ja kontam, nezapamcen presedan u istoriji sveta. za to bi se u ozbiljnoj zemlji islo u zatvor. Edited May 16, 2014 by nenad
SNARC Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Dunav. Šta se dešava u Austriji? http://www.zamg.ac.at/cms/de/wetter/wetteranimation Ovo je projekcija za vikend...ne vuce na dobro..
Anonymous Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) A ja se sa društvom dogovaram da odemo kolima do Šapca. Možda bolje sutra? Ili na neko drugo mesto? Šta da radimo? Edited May 16, 2014 by Anonymous
Muwan Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 pa ako nemaju goriva, nemaju ljudi i ne znaju gde će pre... ja ne znam kako to drugačije da nazovem. Već su izvukli nekoliko hiljada ljudi, i dalje ih izvlače. Ali potrebe daleko prevazilaze ono što oni imaju na raspolaganju. Ja ne mogu da se setim kada je u Srbiji zadnji put bio evakuisan čitav grad od par desetina hiljada ljudi. Pri tome je ovo post-evakuacija koja se radi u uslovima akutne katastrofe.
Recommended Posts