Muwan Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) nakon što sam odslušao vučića na ovoj sednici gde viče "tišina" promenio sam planove. spakovaću šta mogu, bitne stvari podići na tavan ili na plakare, zaključati kuću, staviti dva džaka na vrata i odvesti majku u BG. besmisleno je čekati talas i moguću evakuaciju. Evakuacija je već naređena. Edited May 16, 2014 by beowl
Kampokei Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Jesu li ovo neke hemikalije obojile ovako vodu? Nije ni meni ovo normalno. Crvenica ne bi trebalo da oboji bas tako vodu, zar ne? A i ivica reke mi cudno izgleda, kao neki fotosop da je radio.
kim_philby Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Evakuacija je već naređena. znaci dikic je nahebao?
Eraserhead Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Potrčko u Beogradu, na 0611515991 - skupljaju pomoć za centre, kažu garderobu uglavnom odbijaju, treba hrane vode i higijene.p.s. lako se dobiju i brzo dodju
Prospero Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Evakuacija je već naređena. evakuišu se okolna mesta, orid i mrđenovac (500 ljudi), sada mi helikopteri preleteli preko kuće u smeru prema ceru...
kapetanm Posted May 16, 2014 Author Posted May 16, 2014 Добро је да макар тако иду испред догађаја. Боље тако него усред фрке да почињу. Шабац нећеш спасити са чамцима и кугуарима™
nautilus Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Malo mi je cudno ovo oko nestanaka struje. Kad je visi vodostaj, obicno se termoelektrane namerno iskljucuju jer hidroelektrane same proizvode vise nego sto im treba. Sada verovatno imaju problema kome da uvale visak koji napravi hidroelektrana kod Zvornika. A i Djerdap ce verovatno raditi punom parom za koji dan. edit: pricam kao laik TE proizvode 2/3 potrebne struje. U problemu smo ako ispadne jedan blok. HE na poplavnim vodostajima proizvode manje struje kako ne bi doslo do ostecenja turbina.
Filipenko Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Cekaj..jel si ti ovo lozio ili si ozbiljan ? Jerbo se vest ne moze naci Ma gde sam ložio...nego su je izgleda u međuvremenu povukli.
April Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Има гумених колико волиш, плус речних са равним дном - сви имају јаке моторе прошло је време томоса. Може се стићи за три четири сата водом или везивањем за брже пловило. Кад помислим шта све има од појасева, вреће и свега осталог по већим кабинашима.. Nema gumenih koliko voliš. Ja kad sam moj prodavao, odleteo je odmah, jer ih nema u ponudi, a jedini koji valjaju su stari Sportovi i Maestrali. Ovo za opremu je tačno - da bi se registrovali, moraju da imaju opremu koja ostaje po kabinama. Većina boljih motora zahtevaju akumulatore zbog anlasera, a to se preko zime ne drži u čamcima(sezona praktično još nije počela). Zbog gaza, ne mogu se vući kabinaši, eventualno lagani čamci sa trimaranskim koritom, ali je to veliki rizik da se ljudi podave prilikom udarca u neki betonski stub, recimo. Idealni su gumenjaci sa bar tri komore - ako jednu pocepaju, da ne potonu.
steins Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Malo mi je cudno ovo oko nestanaka struje. Kad je visi vodostaj, obicno se termoelektrane namerno iskljucuju jer hidroelektrane same proizvode vise nego sto im treba. Sada verovatno imaju problema kome da uvale visak koji napravi hidroelektrana kod Zvornika. A i Djerdap ce verovatno raditi punom parom za koji dan. edit: pricam kao laik ista stvar. sad na rtsu bio lik iz EDBa - onako meni zvučao prilično mirno - kaže da sredjuju stvari u Lazarevcu, ali je frka u Obrenovcu. Rekao je da neće dodći do raspada sistema ali nije mogao da bude precizan oko havarisjkih restrikcija. Antić je takodje nešto objašnjavao oko HE da moraju da smanje kapacitete da ne bi sjebali turbine i održali nivo. evo na Hronici kažu da je Vodovod u Beogradu u ok stanju i da voda može da se koristi.
Have_Fun Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Večeras u 21h ispred Sava Centra i sutra u 9h ispred Arene da se skupe muškarci koji će puniti džakove u Obrenovcu i Šapcu. #poplave Je l` zna neko kakav je most preko Morave kod Svilajnca? I dokle se moze iz pravca Markovca? Doturio bih sta mogu dokle mogu pa neka policija, vojska ili ko vec pregura to do grada ako se ne moze do tamo
Muwan Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 znaci dikic je nahebao? Nije još, ovo je preventivna evakuacija. Obrenovac im je bio wake up call. Diković i dalje ima šansu da izbegne sepuku. Nadam se da su predvideli neke policijske/žandarske patrole u tim evakuisanim mestima nakon što ostanu prazna.
MancMellow Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Ja predlažem da se svi evakuišemo i da zatražimo od EK da nas zbrine. Ovo se više ne može izdržati.
radisa Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Nije još, ovo je preventivna evakuacija. Obrenovac im je bio wake up call. Diković i dalje ima šansu da izbegne sepuku. Nadam se da su predvideli neke policijske/žandarske patrole u tim evakuisanim mestima nakon što ostanu prazna. Sigurno su predvideli. Kao i sve ostalo do sad.
Recommended Posts