Verterdegete Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 zna li ko štogod o ovoj organizaciji? vredi li verovati da će pare da odu gde i kad treba? koliko vidim, ovo je prva prilika da se pošalje pomoć iz inostranstva. edit. odnosi se na "Srbi za Srbe." http://forum.srpskinacionalisti.com/viewtopic.php?f=1&t=6344
Аврам Гојић Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) Ne bih ja davao nikakvoj organizaciji koja nosi ime "Srbi za Srbe" a ostali kako hoce. Mislim da je bolje uplatiti nekom ko ima kakav-takav accountability,ko nema sovinisticku agendu, i ko razume da u Srbiji ne zive samo Srbi. Edited May 16, 2014 by Грешни Василије
EmptyClip Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) Васо батали политичке конотације, људи су озбиљна хуманитарна организација која годинама без медијске промоције помаже људе по целој Србији. Edited May 16, 2014 by EmptyClip
Turnbull Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Ne bih ja davao nikakvoj organizaciji koja nosi ime "Srbi za Srbe" a ostali kako hoce. Mislim da je bolje uplatiti nekom ko ima kakav-takav accountability,ko nema sovinisticku agendu, i ko razume da u Srbiji ne zive samo Srbi. +1 Neću da pomoć ide samo Srbima, nego svima.
Turnbull Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Васо батали политичке конотације, људи су озбиљна хуманитарна организација која годинама без медијске промоције помаже људе по целој Србији. Ne, ljude, nego Srbe. Budimo ljudi, iako smo Srbi.
Turnbull Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Да ли ви помажете искључиво Србе? Идеја „СРБИ ЗА СРБЕ“ настала је као начин повезивања Срба у расејању и Срба у матици. Ми смо спона између људи који желе да помогну и оних којима је та помоћ најпотребнија. Наш циљ је буђење солидарности и саборности унутар српског народа. Самим тим се трудимо да морално и материјално подржимо угрожене српске породице, ма где оне живеле. То не значи да смо апсолутно имуни на проблеме и других народа, али као и сваки прави домаћин прво се трудимо да решимо проблеме у својој кући. Тако фунцкионишу сви озбиљни народи, тако да и ми поучени тим искуствима као организација помажемо српске породице, за шта и добијамо средства од донатора, док је свако од нас као појединац слободан да, руковођен хришћанским начелима милосрђа, помогне и свима другима којима је помоћ неопходна. Nek ga puši svako ko humaniarnu pomoć uslovljava etničkom pripadnošću.
belch Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) bolje da mi ovde sami skupljamo pare, pa i iz inostranstva Edited May 16, 2014 by belch
Razzmatazz Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Ne mogu da dođem do mojih, ne odgovara niko na telefone i sms-ove - kakvo je stanje tamo na NBG uopšte?
Аврам Гојић Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) bolje da mi ovde sami skupljamo pare, pa i iz inostranstva Mislim da ce ovde Crveni krst i slicne organizacije biti najbolja opcija. jos je mnogo rano za novcanu pomoc. a ko hoce da ovim Srbima za Srbe daje pare, njegova stvar, ali treba da zna da ova organizacija pomaze samo srpskim porodicama sa vise dece, to im je deo programa, i njihov portfolio svedoci da nisu pomogli ni jednoj jedinoj nesprskoj porodici. pa ko voli, nek izvoli, svakom svoje. Edited May 16, 2014 by Грешни Василије
simple red white Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 koliko shvatam, on to Vučiću, koji ugroženim ljudima preti upotrebom sile. kako si se ti našao prozvanim, sam Bog zna Ono što sam ja čuo na vestima je da je Vučić molio građane da ne odbijaju pomoć i evakuaciju, pošto će spasioci biti primorani da koriste silu kako bi spasili unesrećene (sačuvali život unesrećenom), najmanji problem je imovina pokretna i ne pokretna, sve je nadoknadivo osim života. Po meni to nisu pretnje, već molba, apel. Da me ne bi definisali kao radikala ili naprednjaka ili ... ne idem na glasanje, ne dozvoljavam da me lažu.
EmptyClip Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Јесте они ће овде ићи и редом питати ко је Србин да би му дали флашу воде.
Recommended Posts