SleeperSleep Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 jadni ljudi. ili ćemo urediti ovu državu ili će nam svaka elementarna nepogoda izgledati kao kraj sveta. ubr, ja bih sve neformalne kanale informisanja u ovom trenutku cenzurisao. čini mi se da će usplahireni radio amateri dovesti samo do panike i navale na prodavnice. nemam ni mrvu poverenja u slinu, vučića i ostalu bagru ali imam u policajce, vatrogarske, gorske sluzbe i ostale profesionalce. treba njima dati priliku da upravljaju ovom krizom.
kralj Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Burazer iz SV javlja da je katastrofa tamo :( a i vec vidite po slikama ljudi, kako je kod vas? mi se fino izborismo, kisa je stala \o/ jos uvek pomalo izbija iz tla, ali ce prestati jednom poizbacivali smo svasta napolje i cekamo da se osusi, kao i zidovi i tlo podruma i radionice pa da se obavi dalje sta se moze obaviti put za Kg je sada prohodan ja se nadam da cemo ovo sve srediti vrlo brzo i da cu biti slobodan tokom sledece nedelje da priskacem u pomoc kome treba mislim da cu se uputiti ka Svilajncu :/ jbt.. kod nas se stvari poboljsavaju ali se zato u ogromnoj meri pogorsavaju u ostatku zemlje :( u pm.. :/ Alal ti vera, Have Fun-e.
Prospero Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 U Sapcu odrzan sastanak staba u opstini i uradjen obilazak obale, grad je bezbedan od nadolazeceg talasa (procenjena visina talasa 650 cm). Posledica ce biti za ljude koji imaju podrume, okolni kanali su u opadanju tako da ne bi trebalo da dodje do dodatnih izlivanja na tom potezu. U okolini Krupnja je, kao sto je vec pisano ovde, katastrofalna situacija. Pokrenula su se klizista na nekim mestima nedostaju delivi brda, zenonoj rodjaki koja stnuje par km pre ulaska u Krupanj je bujica odnela zid kuce (sa instalacijom za centralno grejanje koja je postavljena prosle jeseni) dobro, to je ohrabrujuće. msm, jebo podrum, meni uvek ima vode kad je brže otapanje ili jača kiša, majka kaže da je sada voda oko 0,5-1m, to je ništa :D. samo da nasipi izdrže...
Caligula Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) Eto, makar da ne bude da ovakve stvari rađaju samo preprodavce vode. Od juce razmisljam kako ovakve stvari ujedinjuju ljude i cine ih boljim, unapredjuju (dugorocno, naravno) zajednicu. Ali mi je danas strepnja jaca od nade. Edited May 16, 2014 by Caligula
fonTelefon Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 jadni ljudi. ili ćemo urediti ovu državu ili će nam svaka elementarna nepogoda izgledati kao kraj sveta. ubr, ja bih sve neformalne kanale informisanja u ovom trenutku cenzurisao. čini mi se da će usplahireni radio amateri dovesti samo do panike i navale na prodavnice. nemam ni mrvu poverenja u slinu, vučića i ostalu bagru ali imam u policajce, vatrogarske, gorske sluzbe i ostale profesionalce. treba njima dati priliku da upravljaju ovom krizom. sta lupas bre oni su cesto jedini izvor informisanja o ljudima u nevolji. nisu radio amateri usplahirene budale vec prenose sta se desava na terenu.
Filipenko Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 jadni ljudi. ili ćemo urediti ovu državu ili će nam svaka elementarna nepogoda izgledati kao kraj sveta. Baš mislim obrnuto...nakon ovoga, postaćemo još indiferentniji prema svakoj nesreći jer teško šta može sa ovim da se meri.
pacey defender Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Ovo je stvarno zločin prve vrste i treba naći modalitet po kome bi se ovakve gadosti kažnjavale. Kad se setim sendviča od 10 maraka za kolonu iz Krajine, odmah mi muka pripadne. Mada, vidim da ima ljudi koji u tome ne vide ništa loše. Borba za opstanak, lebe mekani?! Skupština je mogla da donese zakon po kratkom postupku kojim bi bile zamrznute cene osnovnih životnih namirnica u svim prodavnicama u opštinama u kojima je frka. Rade to stalno sa mnogo manje urgentnim zakonskim predlozima Bez toga, ostaju dve opcije. Jedna, sve popularnija na ovom forumu, je da te skotove koji dižu cene postreljaju well armed komšijske straže. Druga je da se nikada više ni ne približimo toj prodavnici jednom kada se stvari vrate na normalu, Ja sam, a verujem i velika većina trezvenih, za ovu drugu opciju.
Muwan Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 ubr, ja bih sve neformalne kanale informisanja u ovom trenutku cenzurisao. čini mi se da će usplahireni radio amateri dovesti samo do panike i navale na prodavnice. nemam ni mrvu poverenja u slinu, vučića i ostalu bagru ali imam u policajce, vatrogarske, gorske sluzbe i ostale profesionalce. treba njima dati priliku da upravljaju ovom krizom. Nije to samo usplahirena razmena informacija, gomila tih ljudi je zapravo na licu mesta, na kanal se javljaju i GSS i druge profesionalne službe. Centar je na vezi sa vojskom, policijom i žandarmerijom. Većina ovih groznih informacija dolazi direktno od ekipa GSS sa terena. Sad su ponovili da se u Velikom Polju ljudi bukvalno dave. Traže helikopter.
DarkAttraktor Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Jadna, siromašna Srbija, jebote, kao da ti ljudi već nisu živeli dovoljno teško i usrano. ovo
Аврам Гојић Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) ubr, ja bih sve neformalne kanale informisanja u ovom trenutku cenzurisao. čini mi se da će usplahireni radio amateri dovesti samo do panike i navale na prodavnice. nemam ni mrvu poverenja u slinu, vučića i ostalu bagru ali imam u policajce, vatrogarske, gorske sluzbe i ostale profesionalce. treba njima dati priliku da upravljaju ovom krizom. slusam ove na Avali pola sata, oni koordinisu akcije spasavanja, obavestavaju o tome gde je ko zaglavljen, po koga treba otici i tako dalje. zvuce kao jako ozbiljan svet. Edited May 16, 2014 by Грешни Василије
Valk Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 nemam ni mrvu poverenja u slinu, vučića i ostalu bagru ali imam u policajce, vatrogarske, gorske sluzbe i ostale profesionalce. treba njima dati priliku da upravljaju ovom krizom.+8000Da ne zaboravimo ruske i slovenačke profesionalce koji su došli da pomognu a sigurno je njihova sposobnost dragocena.
morgana Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Baš mislim obrnuto...nakon ovoga, postaćemo još indiferentniji prema svakoj nesreći jer teško šta može sa ovim da se meri. nemas brige, bazicna humanost je prosla mnoge testove, ljudi su itekako vecinski spremni da pomognu u ovakvim situacijama.
Кристофер Лумумбо Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 +8000 Da ne zaboravimo ruske i slovenačke profesionalce koji su došli da pomognu a sigurno je njihova sposobnost dragocena. meni nije jasno zasto se ne kuka i ne trazi pomoc od ostalih zemalja u evropi, ovo je potop.
beeva Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) U B.Luci dobar dio grada poplavljen, a razmatraju da puste HE Bocac, dole ceka 50 miliona kubika vode...to ce biti potop 400.000 ljudi ako se desi. Sava raste 6 cm na sat..uliv Bosne u Savu kod Samca plavi grad uveliko...ovaj most skoro poplavljen i zatovren.. Edited May 16, 2014 by beeva
Recommended Posts