Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted (edited)

I kao ne trebaju džakovi?

ovo je mali prolaz, jedini na nasipu, gde bi procurelo da nisu ovako zatvorili pre par sati

ne znam zasto nisu reagovali tri dana ranije i postavili dzakove celom duzinom nasipa i koliko vremena treba za to

recimo da je nasip kji brani naseljeni deo grada duzine oko 4km, plus 3k m s macvanske

Sremska Mitrovica – Od juče, kada je nivo vodostaja Save kod Sremske Mitrovice iznosio 604cm, porastao je na 730cm koliko iznosi danas i uvedena je redovna odbrana od poplava.

Uvođenje vanredne odbrana od poplava u Sremskoj Mitrovici može se očekivati već krajem dana. Prema najavi Hidrometereološkog zavoda Srbije, nivo Save će u toku sutrašnjeg dana biti pola metara iznad granice vanredne odbrane od poplava i iznosiće 805cm.

Dalji rast Save očekuje se u nedelju i ponedeljak, kada će prema prognozi nivo Save dostići 845cm.

u ponedeljak ce biti vrhunac

Edited by InvisibleLight
Posted

Nista...moram da panicim javno..

Ovo ispod je animacija koju radi austrijski RHMZ..ispada da ce za vikend biti dosta kise u delu Evrope ciji sliv mahom ide ka Savi i Dunavu. Jel da se plasimo..da kukamo..kojom brzinom moze ovo postojece da se skloni..kako bi ovo sto nailazi imalo mirnu putanju ?

http://www.zamg.ac.at/cms/de/wetter/wetteranimation

Posted

sad sam pričao sa rodjakom koji je u štabu za krizne situacije u KGu....već su neki ljudi i materjal upućeni ka Svilajincu gde je takodje horor. Problem je što ni oni nisu sigurni kako da pridju do tamo pošto su valjda gotovo svi prilazi odsečeni...

Posted

Kako ovo? Da se Sava digne jos metar i da ne prelije nasip? Skeptican sam

Ovo je informacija koja je saopstena u opstini, meni preneto na brifingu u fabrci koja se nalazi nekih 250 m od obale. Receno je da je vodostaj ( kod fabrike) bio 595 cm i da je branjen bez vecih problema.

Posted

Slike su jezive ali za sad se nadam samo da niko više ne strada. O razmerama štete i posledicama bolje da ne razmišljamo, ako država do sad nije bankrotirala - sad hoće. Moram da priznam da nisam napravila nikakve specijalne zalihe hrane i vode, valjda se osećam bezbedno ovde gde sam. Verovatno glupo od mene, idem posle do radnje bar po neki dvopek, vodu i slično.

Jedno veliko :Hail: za sve vojnike, policajce, vatrogasce, dobrovoljce i druge anonimne heroje naše zemlje.

Posted

Са лица места:

O majku mu, pa zar se niko nije setio da na celom tom putu oko Doboja barem na jednom mestu umesto nasipa napravi vijadukt od 10 metara...? Ili je taj nasip trebalo da štiti grad od vode spolja?

Obrenovac, snimak RTS

BnwFQGZCMAAkabd.jpg

Posted

Auh, kakve vesti od radio amatera :(

Posted

Amateri na Avali su upravo javili da na jednoj lokaciji ima mnogo ljudi na krovovima i da ima žrtava. Nisam uspeo da razaznam lokaciju.

Posted

Za maroderstvo treba streljati.

+1

doduse, u srba je maroderstvo skoro pa nacionalni sport...

Posted

O majku mu, pa zar se niko nije setio da na celom tom putu oko Doboja barem na jednom mestu umesto nasipa napravi vijadukt od 10 metara...? Ili je taj nasip trebalo da štiti grad od vode spolja?

Obrenovac, snimak RTS

BnwFQGZCMAAkabd.jpg

BnwIvL4CIAAnYvw.jpg

Posted

Pošteno, nemam neke simpatije ni za narod - pa  ne može se svaki kanal puniti djubretom i otpadom, Ne mogu se krčiti šume kad i kako se kome našilji kure.

Naplaćivanje plastičnih kesa i kaucija na plastične flaše bi rešilo 90% problema.