Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

kako je sada divljački pojačala kiša :(

Posted

invisiblelight ce znati bolje da ti objasni koliko tu jos moze da poraste, a kad ce trebati dzakovi

kako mislis kada ce trebati dzakovi?! pa oma jbt, vidis da je do grla dosla! samo znajuci nas, mi cemo da pricamo o dzakovima kada se izlije i poplavi pola Sapca...

Posted

U Sapcu odrzan sastanak staba u opstini i uradjen obilazak obale, grad je bezbedan od nadolazeceg talasa (procenjena visina talasa 650 cm). Posledica ce biti za ljude koji imaju podrume, okolni kanali su u opadanju tako da ne bi trebalo da dodje do dodatnih izlivanja na tom potezu.

U okolini Krupnja je, kao sto je vec pisano ovde, katastrofalna situacija. Pokrenula su se klizista na nekim mestima nedostaju delivi brda, zenonoj rodjaki koja stnuje par km pre ulaska u Krupanj je bujica odnela zid kuce (sa instalacijom za centralno grejanje koja je postavljena prosle jeseni)

Posted

U Nišu danas poptuno stla kiša i već se sve osušilo.

Posted (edited)

Najviše me nervira nedostatak praktičnih i korisnih saveta građanima, koji se pod stresom neće setiti:

- napunite baterije, UPS, akumulatore kada ima struje,

- napravite rezerve pijaće vode dok je ima, bar za par dana (po 2-3 litra po članu domaćinstava)

- spremite dokumeta, vrednosti i važne papire na neko sigurnije mesto,

- ne čekajte spasioce, dovoljno je desetak plastičnih flaša ili balona da sebi napravite pojas za spasavanje, a protiv davljenja,

- upamtite markere dubine vode,

- sami spakuje neophodne stvari u jedan ranac ili torbu: malo vode, koju konzervu, neki bodež, sekiricu, jači konopac ili sajlu, baterijsku lampu, tranzistor ...

što reče PVAV: Ne pitaj se šta država može da uradi za tebe - uradi nešto pametno i ti sam!

Edited by zmanic
Posted

Za maroderstvo treba streljati.

Posted

pa sa tim su morali da naprave neki spot koji bi išao po televizijama na svakih sat vremena... al koga briga, ko bi se toga uopšte setio, pih

Posted

invisiblelight ce znati bolje da ti objasni koliko tu jos moze da poraste, a kad ce trebati dzakovi

evo otkazali nam upravo i noc muzeja taman kad smo poslali i pozivnice :d

nema jos dzakova i stvar je takva da subota na nedelju po prognozi ide oko granice nasipa ali pre toga bi poplavilo na machvansku stranu (macvanska mitrovica)

ako bi se izlila ovolika sava na grad ne smem ni da zamislim sta bi bilo, jer  je nasip najvisa tacka grada

izgleda je sava najopasnija kod shapca, jbt ljudi ovo je deluje mnogo ozbiljno, nadam se da su ljudi spremni..ne znam na shta

Posted

Ovo je stvarno zločin prve vrste i treba naći modalitet po kome bi se ovakve gadosti kažnjavale. Kad se setim sendviča od 10 maraka za kolonu iz Krajine, odmah mi muka pripadne. Mada, vidim da ima ljudi koji u tome ne vide ništa loše. Borba za opstanak, lebe mekani?!

+1000

Posted

U americi postoji krivicni zakon koji zabranjuej ovakve stvari. 

Posted

Da li znas koliko je proslo izmedju prvih jakih kisa i prvih poplava?

Ja samo znam da juce nisam mogao da verujem kada sam poceo da citam vesti. Koliko sam se cuo sa poplavljenim prijateljima, svi do jednog su zbunjeni brzinom izlivanja i kolicinom vode, prosto kada nesto nikada nisi video onda to i ne ocekujes.

Posted

Ovo je stvarno zločin prve vrste i treba naći modalitet po kome bi se ovakve gadosti kažnjavale. Kad se setim sendviča od 10 maraka za kolonu iz Krajine, odmah mi muka pripadne. Mada, vidim da ima ljudi koji u tome ne vide ništa loše. Borba za opstanak, lebe mekani?!

I litar pijaće vode pet maraka.

Tek će bude ovakvih vesti, uopšte ne treba sumnjati.