Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted
Obrenovac - mesec dana posle

Mesec dana od poplava koje su zadesile Obrenovac na svakom koraku jasno su vidljive razmere katastrofalnih posledica poplava.

fotogalerija

Posted

Ne znam da li je za ovde. Šopići crkva 3yqumaty.jpg

Послато тетејцем

Posted

487469_obrenovac-stanovic-blic-fondacija

pa zar na crveno slovo aleksandre

Posted

...bez obavezne HTZ opreme...

Sent from my WP 7.8 Trophy using Tapatalk!

Posted

cuckovic se javio u drugom dnevniku. razlog javljanja - predlaze da dodje kusta i napravi milosgrad :isuse:

Posted

Jel tu bio u dresu Italije?

Posted

Sednica o poplavama kad budu tu premijer i svi ministri

Tanjug | 03. 07. 2014. - 13:35h | Foto: V. Lalić | Komentara: 0

Beograd - Sednica parlamenta, na kojoj će poslanici razmatrati vladin Izveštaj o poplavama, biće zakazana kada svi ministri i premije budu u mogućnosti da dođu u Skupštinu, izjavila je danas predsednica parlamenta Maja Gojković.

467195_maja-gojkovic03rasfoto-vesna-lali

Maja Gojković

Poslanica DS Aleksandra Jerkov pitala je Gojkovićevu u delu sednice kada poslanici svakog utorka i četvrtka postavljaju pitanja kada će ispuniti svoju poslovničku obavezu i zakazati sednicu na kojoj bi se raspravljalo o odgovornosti zbog poplava koje su nedavno zadesile Srbiju, kako je to tražila DS.

Izveštaj Vlade Srbije o nedavnim poplavama stigao je ranije danas u Skupštinu Srbije, a posle donošenja lex specijalisa očekuje se i zakazivanje sednice o toj temi.

Izveštaj o elementarnim nepogodama-poplavi koja je zadesila Srbiju i merama preduzetim radi spasavanja stanovništva i odbrani ugroženih mesta od poplava, napisan je na 312 stranica, a svi članovi Vlade određeni su za predstavnike u parlamentu kada se bude raspravljalo na plenarnoj sednici.

Očekuje se da vlada uskoro u parlament uputi lex specijalis - zakon o saniranju posledica poplava.

- Izveštaj sam dobila jutros. Ne znam odgovore da li ta materija može da zameni odgovor na vaše pitanje, ali rasprava će biti otvorena, biće prisutni ministri i premijer i neće biti ograničena - rekla je predsednica parlamenta.

Gojkovićeva je dodala da prethodno mora da vidi kada će svi ministri moći da dođu na sednicu koja je, kako je ukazala, važna za građane pa je njihovo prisustvo neophodno, i dodala da postoji mogućnost da u skupštinsku proceduru u međuvremenu stigne i lex specijalis.

Jerkov je istakla da u vladinom izveštaju ne vidi ono što DS hoće, a to je lanac odgovornosti, obaveza i zato postavlja pitanje predsednici Skupštine da li smatra da će rasprava o Izveštaju zameniti aposlutno drugačiju raspravu koju demokrate traže.

- Takvu raspravu vi morate da zakažete... koja bi se bavila drugim temema od onoga što piše u Izveštaju, jer nije važno ko je vozio krofne, već da li je moglo biti sprečno ono što se desilo i ko je za to odgovoran - rekla je Jerkov.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/478068/Sednica-o-poplavama-kad-budu-tu-premijer-i-svi-ministri
Posted

Danas sam čuo da je država Srbija ojađenim ljudima u Obrenovcu obezbedila 2000 evra za štetu po sjebanoj kući, da li je to tačno, jel' ima neko preciznu informaciju?

Šta oni uopšte mogu da započnu sa 2000 evra, nadam se da je dezinformacija?

Posted (edited)

To je najavljeno još pre 10-ak dana, za te pare mogu da srede samo kupatilo i to ako im ministar bude radio keramiku. (cenim da je odlepio kada je video koliku tezgu propušta)

Čitam večeras da će biti neki skup sutra u Obrenovcu.

Edited by Tale
Posted (edited)

Danas sam čuo da je država Srbija ojađenim ljudima u Obrenovcu obezbedila 2000 evra za štetu po sjebanoj kući, da li je to tačno, jel' ima neko preciznu informaciju?

Drzava, za sada nije nista obezbedila, vec su pojedinci iz vladti nagovestavali da ce davati po dva soma svima ostecenima u Srbiji, a da ce izgraditi kuce onima koji nemaju gde da se vrate. Obecali su da ce popraviti sve puteve do jeseni, a da ce barsku prugu zakrpiti za mesec - mesec i po...

Zakon o obnovi jos nije donet, niti su pokrenuti ozbiljniji radovi na obnovi kuca.

.

...i jeste najveca pojedinacna steta u Obrenovcu, ali ima jos dosta mesta gde su ljudi mnogo najebali, tako da nije korektno prema ostalima pricati samo o Obrenovcu.

Sent from my WP 7.8 Trophy using Tapatalk!

Edited by dvb-t manijak
Posted

... a da ce barsku prugu zakrpiti za mesec - mesec i po...

Teško, ja sam čuo da je direktor železnica (u neformalnom razgovoru pre mesec dana) tada bio pomenuo šest meseci, mada me ne bi začudilo da nešto sklepaju za mesec dana, pa ko živ u Bar stigne, stigao je.

...i jeste najveca pojedinacna steta u Obrenovcu, ali ima jos dosta mesta gde su ljudi mnogo najebali, tako da nije korektno prema ostalima pricati samo o Obrenovcu.

Ja sam naprosto čuo ovo od osobe iz Obrenovca, nije mi bila namera da ostale zapostavim, a ta osoba je logično bila pomenula samo Obrenovac.

Posted

Ma kul, nisam ja odreagovao na tebe lično, nego na medije koji priču svode samo na Obrenvac.

Evo šta je direktor železnica izjavio 20. maja 2014

...postoji emisija na Diskaveriju "Sekunde pre katastrofe", koja počinje:

Katastrofe se ne dođaju tek tako
Pokreće ih niz kritičnih događaja

Da bi se stvarno desilo veliko sranje mora da se izdešava ceo lanac ljudskih grešaka i pogrešnih procena kao i prirodnih događaja.

Posted

Obrenovčani nameravaju da dođu u ponedeljak do zgrade vlade.