Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted (edited)

Sta je sa kanalom oko Sapca (sad ga valjda zovu Cerski kanal) i sa Dumacom?

Sad sam pricao sa kolegom koji je dosao na posao pored kanala i njemu izgleda da u dobrom delu kanala nema opasnosti od izlivanja i da je najkriticnij deo kod mosta na Dumaci. Moja fabrika je na 200 m od mosta, ali na zalost ne mogu da vidim kakvo je stanje. Dosta kolega jutros nije doslo na posao zato sto ili nisu mogli da dodju iz prigradskih naselja ili su ostali kuci da spasavaju imovinu.

Edited by Tinman
Posted

kuvani ručak, bogato.... :(

Slikacu se pored tanjira sa supom i na slici cu napisati P... k... sirotinjo :P

Posted

Sad sam pricao sa kolegom koji je dosao na posao pored kanala i njemu izgleda da u dobrom delu kanala nema opasnosti od izlivanja i da je najkriticnij deo kod mosta na Dumaci. Moja fabrika je na 200 m od mosta, ali na zalost ne mogu da vidim kakvo je stanje. Dosta kolega jutros nije doslo na posao zato sto ili nisu mogli da dodju iz prigradskih naselja ili su ostali kuci da spasavaju imovinu.

nagib je takav da će prvo plaviti karolina pa čavić, plus se zemjište diže lagano od kanala po centru.

to ako prelije kanal, a brz rast save od jutros mi ne miriše na dobro.

Posted

Od kada sam ustao oko 06 do 09 nije padala, kada je prestala ne bih znao reci. Cini mi se da se intenzitet pojacava.

Definitivno mi nisu jasni ljudi koji ovu uzasnu situaciju pokusavaju da prikazu jos gorom prenoseci neke informacije koje su neproverene.

U nekim prodavnicama vec nema hleba, jaja su digli za dinar-dva, flasirana voda je zlata vredna i vec juce su manje prodavnice ostajale bez balona vode. Po gradu je krenula prica da je Sabac epicentar desavanja (sve snage u Sabac!!!) zbog eventualnog pustanja Zvornika a onda smo jebali jeza u ledja.

Obzirom da me od Save deli 100m vazdusnom linijom krecem sa evakuaciom licnih dokumenata, papira od kuce i ostalih "nekretnina", malo gaca i carapa i to penjem na sprat, a ostalo ako hoce da nosi nek nosi au pickumaterinu.

Btw Zna li se koja je najvisa tacka u gradu posto ja raspolazem sa informacijom da je cosak Janka Veselinovic i Mike Mitrovic?

Posted

Ja ne znam za vise brdo u gradu od sklonista na Trkalistu :)

Posted

Hvala, ne mogu da dobijem moje, a blizu su kanala.

Posted

dignuta pripravnost zbog poplava u naredna 72h čini se u celoj srbiji za sektor za vanredne i mnogo toga pride

Posted

Врбас се шири несхватљивом брзином, притоке су блокиране и расту, језеро на Мањачи се излило, мостови у околини БЛ су затворени.

Одбрана код нас није издржала. Јутрос смо дизали ствари у школи и стављали вреће али питање је тренутка кад ће вода ући тамо. А то је који км од моје куће.

Posted

Bolnice u Beogradu digle krizni štab. Prekinuti odmori.

Posted

Ima li Republika Srpska neke helikoptere na raspolaganju?

Posted (edited)

Врбас се шири несхватљивом брзином, притоке су блокиране и расту, језеро на Мањачи се излило, мостови у околини БЛ су затворени.

Одбрана код нас није издржала. Јутрос смо дизали ствари у школи и стављали вреће али питање је тренутка кад ће вода ући тамо. А то је који км од моје куће.

jel' to ono jezero što je napravljeno za mulj što ostaje posle ispiranja rude ?

i, gde si ti, tj, koja ti je lokacija (geografski)

Edited by dùda
Posted

U nekim prodavnicama vec nema hleba, jaja su digli za dinar-dva, flasirana voda je zlata vredna i vec juce su manje prodavnice ostajale bez balona vode. 

Meni jutros u mesari najavili opste poskupljenje. 

"Ijaoooo bas nemamo sreceeee, sada ce morati sve da bude skupljeeeee ijaoooo tesko namaaaa"

jbg, svako se ogrebe o nesrecu kako zna i ume.