Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

vec par dana me kopka, moram da pitam, makar je pitanje glupo...

sta se desava sa potopljenim autima? koliko to sjebava auto, tj koliko tu ima da se servisira kad se auto osusi?

Posted

Baš čitao danas članak na tu temu.

bash sretoh danas likove iz obrenovca, gajba na kredit, pre 3 godine. u vodi do plafona. srecom osigurani, ali koliko tu uopshte ima srece :unsure:

Posted

Je l mi izbrisan post odavde?

Posted

sta se desava sa potopljenim autima? koliko to sjebava auto, tj koliko tu ima da se servisira kad se auto osusi?

Objašnjavao je neki profa sa nepotpisanog Saobraćajnog da je potrebno nositi kod majstora na sušenje, vadi se motor, okreće sve naopako, sprovodi se tretman ispiranja i sušenja po pravilima službe i to traje neko vreme, a potom je vozilo bezbedno za korišćenje. To je prema onome što je rekao jedini bezbedan način i smatra da kućna™ varijanta tako nečega sa velikom verovatnoćom rezultira masivnim otkazom i potrebom za generalkom posle prvih par startovanja. Nemam pojma koliko to što je pričao ima smisla, ali eto, it was on the telly i čovek je kao neki faktor... Evo kao throw-in da napišem, pričao je i o oštećenim putevima, rekao je da je potrebno sve popraviti u prvom naletu najbolje moguće, potom pratiti kako se ponašaju pod punim opterećenjem, pa onda zatvarati i generalno rekonstruisati sve one koji nisu pokazali zadovoljavajuće performanse zbog nekih oštećenja koja nisu bila očigledna pre testiranja.

Posted

deluje smarajuce, ali znaci nije totalna steta, i to je nesto

Posted

sad je bio prilog u buleveru 92 o onom momku dzambu sto trazi porodicu....nije mi jasno kako je moguce da bude jos uvek toliko nestalih kada su svi koji su evakuisani stacionirani u desetak prihvatnih centara u kojima postoji evidencija. da su negde drugde, valjda bi se domogli nekog telefona ili nacina da se jave nekom....mislim proslo je skoro 6 dana....

Posted

sad je bio prilog u buleveru 92 o onom momku dzambu sto trazi porodicu....nije mi jasno kako je moguce da bude jos uvek toliko nestalih kada su svi koji su evakuisani stacionirani u desetak prihvatnih centara u kojima postoji evidencija. da su negde drugde, valjda bi se domogli nekog telefona ili nacina da se jave nekom....mislim proslo je skoro 6 dana....

Veliki broj ljudi se smestio kod familije negde, ja znam četvoro iz Obrenovca koji su sad u Beogradu van svake evidencije. Da li su se uopšte prijavili nadležnim službama nemam pojma.

Posted

znam i kod mene u komsiluku je troje njih, nekima su roditelji otisli i ostali u selu stubline kod rodjaka, a mladji su kod rodbine u beogradu. i zna se gde je ko. ne kazem da je moguce u svakom pojedinacnom slucaju da se ljudi povezu brzo, ali...ovaj covek danima trazi svoju suprugu i dete, nemoguce da NIKO nije cuo taj apel i preneo po prihvatnom centru ovom ili onom...ili je moguce?ne znam koja je procedura, sta se radi u tim slucajevima...ono ides od centra do centra  i trazis?

Posted

ovaj covek danima trazi svoju suprugu i dete, nemoguce da NIKO nije cuo taj apel i preneo po prihvatnom centru ovom ili onom...ili je moguce?

Moguće je. Kao prvo pitanje je koliko je ljudi čulo za njegov slučaj, a sve da jesu veliki je haos, a kako čujemo od ljudi još veća neorganizovanost, pa uopšte nije nemoguće i da su oni negde zbrinuti, ali da nema ko da ga obavesti. U stvari... i nadam se tome jer mi je jeziva pomisao da ih ne pronađe.

Ja se iskreno nadam da će oni da idu sa 27 žrtava, veći će majmuni ispasti kada se istina sazna.

Naravno, još više se nadam da je to prava cifra. 

Glase, pogledaj šta se dešava sa pričom o HAARP-u i koliko ljudi je zagrizlo za to. Slično je i sa pričom o mrtvima. Ljudi prosto žele da veruju u teorije zavere. Imamo ovde i svedočenja nekih ljudi koji su iz Obrenovca po kojima ne deluje ta su te priče realne. Svakako je za očekivati da bude pronađeno još utopljenika, ali priče o hiljadu su prenapumpane.

Posted (edited)

Glase, pogledaj šta se dešava sa pričom o HAARP-u i koliko ljudi je zagrizlo za to. Slično je i sa pričom o mrtvima. Ljudi prosto žele da veruju u teorije zavere. Imamo ovde i svedočenja nekih ljudi koji su iz Obrenovca po kojima ne deluje ta su te priče realne. Svakako je za očekivati da bude pronađeno još utopljenika, ali priče o hiljadu su prenapumpane.

Zamoliću tebe i sve ostale nevernike da me manete sa ovim pričama. Informacije ljudi iznose iz prve jebene ruke. Možeš da mi kažeš da sumnjaš da osoba koju sam spominjao laže, ili da je 1000 (okvirono) leševa koliko "garantuju, tvrde, milion posto" da su videli samo posledica preuveličanog straha, samo te molim da mi ne povezuješ to sa harpom i sličnim stvarima, vređa me to jer ispadam idiot koji širi takve stvari.

Znači, zamisi: jedna od tvojih najboljih drugarica koju poznaješ ceo život živi u Obrenovcu i kaže ti "moj muž i njegov rođeni brat spasavaju danima, idu čamcem po vodi Kažu, milion posto, garantovano, ima ih hiljadu". Kome ćeš verovati njoj ili Vučiću? Ja kontam da ih možda nema hiljadu, da su u pitanju stotine, koliko njih, nebitno je. Bitno je da se zataškava. 

Ja ne znam gde vi tražite informacije, ja znam gde ih ne tražim: bilo koji mainstream medij. Danima skačem po facebooku i verujem samo i samo komentarima ljudi. Tačnije, biram da PRE verujem njima nego bilo čemu što će da mi objave i poture iz psihopatinog kabineta. A priča koju sam naveo gore ima mnogo više nego što može da se zamisli. A koliko ta njihova taktika zastrašivanja i zataškavanja deluje, možemo da vidimo između ostalog i na ovom forumu. 

Ton posta mi je verovatno malo drzak, ne zameri(te), valjda jer sam sad odgledao ovaj klip ispod, spremite maramice. A i ne bi me čudilo da i njega nema dok se ne probudim sutra. A i u njemu se spominju mrtvi. I sada, svi mrtvi koje su ljudi spomenuli da su videli da se dave, komšije i sl, izgleda da su sve priče potekle oko jednih te istih ljudi, prosto da čovek ne poveruje. Jebote, ljudi pričaju danima, došla voda za 15 minuta, pa da li stvarno verujete da se samo tih 15ak jadnika nije izvuklo? Gde su jako stari, onemoćali ljudi? Možda invalidi? GDe su svi oni koje je voda probudila kada je već bilo kasno i možda već u kućama? Možda sam glup, ali meni je to bajka. 

http://www.b92.net/video/vesti.php?yyyy=2014&mm=05&dd=21&nav_id=851198

I ako su prijavili 27 a bilo ih pa i 28 treba im se NEJABATI SVEGA! A kamoli za našto više! Da vise svi redom! Već mi se javlja da će da pripišu sve da su nestali, odnela reka, ćao! 

Edited by Glas RazumaN
Posted

Onaj dobar lik, Nick je bio napisao da bi par hiljada mrtvih, koji se pominju na društvenim mrežama, bilo nekih 10% čitave populacije, a za to bi već čuo, ali nije. Čovek tamo živi, zna bolje od nas i od fotošopiranih desničarki. Drugi dobar lik (Ruxin) je sve ovo Nikovo potvrdio, njima verujem više nego čitavoj državnoj mašineriji i fejsbuk zajednici u Srba.

Posted

Srpska Facebook zajednica je pouzdan izvor informacija taman koliko i Vučićevi mediji. Ali nešto se tu i dalje ne uklapa, prvenstveno kada su u pitanju nestale osobe.

Posted

Ni ova dvojica (naših) se nisu frljala sa ciframa, naprotiv, veoma su bili rezervisani, sviđa mi se taj njihov pristup, na licu su mesta, a ne paniče, naprotiv, smiruju glasine. 

Posted (edited)

Ne kapiram šta vam nije jasno u Vučićevim decidnim rečima. "Nađeno je 27 mrtvih, neće biti stotine ili hiljade mrtvih". Dakle, to je određeno da bude tako. Ostatak, ako ga ima, ćemo saznati kroz ko zna koliko godina. Za mene, ovakva izjava baca apsolutnu sumnju na bilo koji broj koji iznesu.

Edited by Filipenko